12 porcijų
Tešla:
Kiaušinių tryniai 1 vnt.
Cukrus 100 g
Margarinas 125 g
Kvietiniai miltai 260 g
Soda 1 arbatinis šaukštelis
Citrinų rūgštis ¼ arbatinio šaukštelio
Grietinė, 25 proc. riebumo 50 g
Sviestas kepimo skardai patepti 10 g
Varškės įdaras:
Varškė 540 g
Citrinų sultys 40 g (2 vnt.)
Citrinų žievelė 1 g
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Kiaušinių baltymai 5 vnt.
Margarinas 125 g
Cukrus 200 g
Kiaušinio trynį išsukite su cukrumi. Išlydykite 125 gramus margarino, truputį atvėsinkite ir supilkite į kiaušinio trynį. Plakite, kol neliks cukraus kruopelių. Į masę berkite pusę kiekio miltų ir išmaišykite.
Grietinę sumaišykite su citrinų rūgštimi ir soda. Grietinę supilkite į tešlą ir išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus ir minkykite, kol tešla pasidarys vientisa. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Varškę sutrinkite su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Išlydykite 125 gramus margarino. Plonai nutarkuokite citrinų žieveles ir išspauskite citrinų sultis. Lydytą margariną, citrinų žieveles ir sultis įmaišykite į varškės masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškę.
Kai tešla reikiamai atšals, ją padalinkite į dvi dalis. Stačiakampę kepimo skardą išklokite popieriumi, pateptu sviestu. Burokine tarka sutarkuokite vieną tešlos dalį ir plonu sluoksniu paskirstykite ant skardos dugno. Ant sutarkuotos tešlos pilkite varškės įdarą, ant viršaus užtarkuokite likusią tešlą. Pyragą kepkite 180-200 laipsnių karščio orkaitėje 45-55 minutes.Skanaus.
|