Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Varškės pyragas „Milda“

Dalintis

12 porcijų

Tešla:            
Kiaušinių tryniai 1 vnt.
Cukrus 100 g
Margarinas 125 g
Kvietiniai miltai 260 g
Soda 1 arbatinis šaukštelis
Citrinų rūgštis ¼ arbatinio šaukštelio
Grietinė, 25 proc. riebumo  50 g
Sviestas kepimo skardai patepti 10 g
Varškės įdaras:                   
Varškė  540 g
Citrinų sultys   40 g (2 vnt.)
Citrinų žievelė  1 g
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Kiaušinių baltymai 5 vnt.
Margarinas     125 g
Cukrus 200 g
Kiaušinio trynį išsukite su cukrumi. Išlydykite 125 gramus margarino, truputį atvėsinkite ir supilkite į kiaušinio trynį. Plakite,  kol neliks cukraus kruopelių. Į masę berkite pusę kiekio miltų ir išmaišykite.
Grietinę sumaišykite su citrinų rūgštimi ir soda. Grietinę supilkite į tešlą ir išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus ir minkykite, kol tešla pasidarys vientisa. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.        
Varškę sutrinkite su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Išlydykite 125 gramus margarino.  Plonai nutarkuokite citrinų žieveles ir išspauskite citrinų sultis.  Lydytą margariną, citrinų žieveles ir sultis įmaišykite į varškės masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite  į varškę.       
             
Kai tešla reikiamai atšals, ją padalinkite į dvi dalis. Stačiakampę kepimo skardą išklokite popieriumi, pateptu sviestu. Burokine tarka sutarkuokite vieną tešlos dalį ir plonu sluoksniu paskirstykite ant skardos dugno.  Ant sutarkuotos tešlos pilkite varškės įdarą, ant viršaus užtarkuokite likusią tešlą. Pyragą kepkite 180-200 laipsnių karščio orkaitėje 45-55 minutes.Skanaus.
Daugiau receptų: http://receptai.iki.lt/

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą