40 vnt.
Kiaušinių baltymai, 3 vnt.
Vanilinis cukrus, 12 g
Cukrus, 160 g
Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
Citrinų žievelės, 1arbatinis šaukštelis
Graikiniai riešutai, 100 g
Avižiniai dribsniai, 100 g
Sviestas, 10 g
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Kai baltymai bus standūs, suberkite į juos pusę cukraus, paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės, o baltymų masė taps tąsi ir blizgi.
Į baltymus supilkite citrinų sultis, tarkuotą citrinų žievelę ir palengva išmaišykite, bet neplakite. Avižinius dribsnius sumaišykite su minkštu sviestu ir paskrudinkite juos 180 laipsnių karščio orkaitėje 5-10 minučių, kol paruduos. Atvėsinkite.
Pasmulkinkite graikinius riešutus.Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę ir šaukšteliu ant skardos formuokite mažus kūgelius.
Skardą kiškite orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol traškučiai sukietės ir parus. Skanaus.