Varškė liesa 900 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Grietinė riebi 200 g
Cukrus 150 g
Citrina 1 vnt.
Malti džiūvėsėliai 140 g
Sviestas 70 g
Vanilės esencija 2 lašai
Aguonos 2 arb. šaukšteliai
Vaisiai arba uogos (papuošimui)
Į dubenį sudedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žieveles ir supilame išspaustas citrinos sultis. Viską gerai pertriname rankiniu arba elektriniu plaktuvu.
Išlydome sviestą ir sumaišome su džiūvėsėliais. Gautą masę tolygiai išdėliojame aukštoje apvalioje kepimo formelėje ir kepame orkaitėje, kol apskrus. Orkaitę reikia įkaitinti iki 150 laipsnių.
Kai „padas“ iškepė, ant jo pilame varškės įdarą ir šauname kepti. Orkaitės temperatūra turi būti ne daugiau 130 laipsnių. Kepame apie 50 minučių.
Kai pyragas iškepė, ant viršaus dar užpilame truputį cukrumi pasaldintos grietinės. Vėl dedame į tos pačios temperatūros orkaitę 5 minutėms. Iškeptą pyragą atvėsiname (geriausia per naktį). Prieš patiekdami papuošiame vaisiais arba uogomis. Labai skanu su braškėmis. Skanaus.
|