Labai mėgstu įvairias kavas, rytais stengiuosi atskelti truoutį anksčiau ir pasigaminti skanios kavos, man tai kaip ritualas )
pasidalinsiu keletu receptukų:
graikiška šalta kavaamareto kava
su prieskoniais: kava su prieskoniais
mano vaikams smaniausi pusryciai jau kokius du metus - burbuliai kaip jie sako - ivairus sausi pusryciai - burbuliukai, kriaukleles, ziedeliai, pagalveles ir kt. su siltu pienu.
dazniausiaai dribsniai arba sumustiniai,taciau geriau mieziu kosyte ar grikiu dar ir svorio numeti.kartais savaite valgau tik dribsniu ir numetu 3kg prasivalo organizmas
Darbo dienom pusryčiams dažniausiai sumuštinis būna, arba batono riekutė užtepta tepamu varškės sūreliu ar paštetu, o savaitgaliais kiaušinienė, virti kiaušiniai
.. Pati didžiausia kvailystė gyvenime- diena iš dienos darant tą patį tikėtis permainų.
Darbo dienomis - varškytė, dešrelės, sumuštiniai. Išeiginėmis dienomis - lietiniai su uogiene ar spirgučiais, kepti sumuštiniai su įvairiais prieskoniais, žirnių košė su spirgučiais, šiaip įvairios košės, omletas su įvairiais priedais (brokoliais, žaliaisiais žirneliais, paprika ir t.t.), "estiški sumuštiniai", kai šaldytuve prisikaupia visokio gėrio po truputį (ant didelės duonos riekės dedu silkės gabaliuką, gabaliuką karšto rūkymo žuvies, kietai virto kiaušinio griežinėlį, sūrio, kelių rūšių dešros, pradedant nuo švelniausio skonio baigiant aštriausia, apiberiu pjaustytais svogūnų laiškais ar kitais žalumynais) ir dar daug ką...
Po to "estiško" sumuštinio atrodo kad ilgai valgyti nesinorėtų ten visas tortas gaunasi turbūt
Tikrai taip, geras būdas pamaitinti amžinai alkanus paauglius. O "estiški" todėl, kad sovietiniais laikais tokių teko valgyti ne vienoje estiškoje kavinėje.
apie 400g norimų džiovintų vaisių, riešutų ar sėklų (šįkart dėjau migdolų, lazdynų, žemės riešutus, razinas, saulėgražų sėklas, linų sėmenys, džiov. ananasus, moliūgus, spanguoles, papajus)
150g medaus,
4-5 šaukštai aliejaus,
šokolado ir cinamono (nebūtina).
Medų ir aliejų pašildyti vandens vonelėje, kad pasidarytų vientisa masė, įberti cinamono. Avižinius dribsnius, riešutus ir sėklas sumaišyti ir užpilti medumi su aliejumi. Gerai išmaišyti. Viską plonai paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos (tokiam kiekiui man prireikė dviejų skardų) ir kepti iki 170 C temp. apie 30 min. dažnai pamaišant. Išėmus iš orkaitės įdėti džiovintus vaisius. Atvėsinti ir granolą supilti į indą, sandariai uždaryti. Prieš valgant galima pagardinti susmulkintu šokoladu ir/ar šviežiomis uogomis, vaisiais, jogurtu.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Ryte leidau sau suvalgyti du blynus su varške tešloje ir du sumuštiniussu saliamiu ir agurku, kurių nesuvalgė mano panelytė. Nelabai suderintas komplektas, bet skanu buvo
Rytą, kai tenka išvykti anksčiau nei vedami vaikai į darželį - iškepu žuvies pirštelių ir krabų lazdelių, kad abu vaikai papildytų pilvelius ir vyrui rytas būtų lengvesnis, kad nereikia galvoti ką gaminti :)
Bent kartą per savaitę kepu blynus su varške tešloje. Vienu metu atrodė, kad jau teks nustoti, nes sumažėjo suvalgomos porcijos, bet tikriausiai šiltas oras lėmė mažesnį apetitą, nes vis paklausia vaikai, kurį rytą jau kepsim?