Kakavinis obuoliu pyragas
Tešlai;
1- pakelis sausainiu,
250g sviesto [butinai sviestas o ne riebalinis mišinys ar margarinas'>
75g cukraus
2-kiaušiniai
3-šaukšteliai kakavos
Idarui;
0,5kg obuoliu,
cukraus
Idarui obuolius nulupkite,supjaustikite skiltelėmis ir pora minučiu palaikykite karštame pasaldintame vandenyje.
Kiaušinius su kakava ir cukrumi išplakti iki purios masės.Plakdami toliau,po truputi pilkite ištirpinta,bet nekaršta sviesta.Forma išklokite kepimo popierium.Sloksniuokite tokia tvarka:kakavinė tešla,sausainiai,obuoliai.Taip pat sluoksniuokite dar karta.Viršutinis sluoksnis turi buti kakavinės tešlos.Laikikite šaldytuve iki kitos dienos
[quote="bombate"'>Uosvienes, oi ji graziai daro, ji pati savo dukrai vestuvini torta kepe ir dekoravo (3aukstu), gaila foto neturiu
gal ji konditere tada tai visai suprantama
ne, nekonditere tik megsta graziai ir skaniai gaminti, prigalvoja visa ko, bet jos desertai.... tai is koju verciantys
gal kas zinot kokiu skaniu mieliniu bandeliu ar dar ko nors su mielemis, turiu ir nezinau ka daryt
Gal pavėluotai?Iš mielinės tešlos pirmiausia-bandelės su įvairiausiais įdarais.Mielinis-aguoninis vyniotinis.Aguonas su cukrumi ir šiek tiek medumi apverdu piene ir atvėsus dedu ant tešlos ir vynioju.O mielinę tešlą iš viso paprasta paruošti.Mielių pusė pokelio,užpylu pašildytu pienu,palikau kelias minutes ir ištrynu.Įmušu 2 kiaušinius,ištirpinta pokelį sviesto,įdedu kelis šaukštus miltų,išmaišau ir palaikau pusvelandį,kad šiek tiek pakiltų.Tada dedu likusius miltus,kad išsiminkytų.Ir vėl palaikau pusvalandį,kad pakiltų.Tada darau bandeles ar vyniotinį,prieš kepant dar palaikau 15 minučių ir dedu į įkaitibtą orkaitę.Viskas-skanaus.
Arbatinis pyragas
1 stiklinė labai stiprios mėgstamos arbatos
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis sodos
žiupsnelis druskos
4 šaukštai uogienės
1,5 stiklinės miltų
sviesto formai patepti
džiūvėsėlių formai pabarstyti
Sodą sudedame į uogienę, išmaišome ir 5 min. paliekame. Paskui į uogienę supilame arbatą, aliejų, cukrų, druską, miltus. Viską labai gerai išmaišome. Formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Supilame tešlą ir kepame orkaitėje 200 C temperatūroje.
skanaus Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—