Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNÄ–LIS      Naujienos      LiniuotÄ—s      Forumas     
 
Forumas > Uogos. Vaisiai. Daržovės Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

Puslapiai 1 2
    Cukinijos ir aguročiai  
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-09-12 09:09:10
Cukinijos ir aguročiai
turiu daug cukiniju ir agurociu. kepu vaikams blynus, dariau troskinius, siek tiek konservavau. nebezinau, ka dar galima is ju gaminti. pasidalinkim receptais

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Ledinuke

Pranešimai: 337

2007-09-12 11:09:50

ar tu dideles jas augini?Pas mus ju irgi nemazai,,, bet mes ju dideliu neauginom tai tik paaugusias tai ir skynem, jos jaunos tai ne odos nereikia lupt kaip tu senu kur uzauga, tai kazakip ir neapsivertem.Kol dar Lt esu tai kraunu ju visur ir i sriuba ir i mesos padazus ir siaip pavakariams sknau pakepti su svogunais aliejuje su bulvytem virtom



Cituoti
 
     
   

kažkas

Pranešimai: 479

2007-09-12 11:09:44

Man labai skanu,kepant šašlykus ant iešmo tarp mėsos primauti gabaliukų jaunos cukinijos. :roll:



Cituoti
 
     
   

bombate

Pranešimai: 1914

2007-09-12 16:09:05

"Dietinis" receptelis: perpjauti isilgai, isskobus viduriukus susmulkinti ir pakepinti su cesnakais. Isvirti ryzius, i ryzius imaisyti tarkuotos citrinos zieveles, citrinos sulciu, citrinzoles, pakepinta mase, smulkintu pomidoru, paprieskoniuti, sudeti i isskobtas puseles, uzdengti folija ir i orkaite.

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Dovile

Pranešimai: 697

2007-09-20 13:09:02

galima cukinijas pakepti pora min. ir skaniai suvalgyti ;) arba padaryti sriubyte. Ideti cukiniju, pomidoru, bulvyciu ir t.t. (as tai nelabai megstu, bet kitiems gaminu) :ops:



Cituoti
 
     
   

kažkas

Pranešimai: 479

2007-09-20 16:09:10

Aš irgi vakar sutarkavau su visomis daržovėmis cukiniją ir išviriau daržovių sriubą. ;) Taip buvau pasiilgusi,tad net kelias lėkštes išvalgiau. :ops:



Cituoti
 
     
   
avatar
Valll

Pranešimai: 1354

2008-08-05 12:08:33

mano mama seniau su supinijomis kompotus uzdarydavo ziemai, kaukaziniai slyvukai + cukinija arba patisonai. Tai pries kokius 10 metų mes juos vadindavome lietuviskaisiais konservuotais ananasais :D , mums (vaikams) taip atrodė :D



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2008-08-05 16:08:35

toki kompota ir as vaikysteje gerdavau :roll:

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Zitulka

Pranešimai: 8311

2008-08-07 14:08:11

Man labai skanu cukinija su burokėliais,aš ir šaltibarkščiam naudoju,ir laikosi per žiemą gerai.Parašysiu receptą,gal kas pabandys. 1 kg burokėlių (virti,sutarkuoti) cukinija (lupti,išimti sėklas,sutarkuoti) 1 svogūnas,česnako skiltelė (smulkiai supjaustyti) 6 šaukštai cukraus pusantro šaukšto druskos keli kvepenčių pipirų žirneliai,lauro lapai 2 stiklinės vandens trys ketvirtadaliai stiklinės acto(bet viso iškart nepilti,ragauti) Troškinti 15-20 minučių ir į stiklainius



Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2008-08-07 20:08:28

turiu iš interneto prisirinkusi receptų, tik dar nespėjau išbandyt. Parašysiu keletą, jei kas patiks, parašykit, tada žinosiu, ką pirmiausia gamint :D Cukinijų, svarainių ir slyvų kompotas Cukiniją nulupti ir supjaustyti kubeliais (kad tilptų į arb. šaukštelį). Svarainius ruošti kaip paprastai - išimti sėklas, supjaustyti riekutėmis, užpilti cukrumi ir palaikyti parą - sultis nupilti į stiklainius žiemai atskirai, o pačius svarainius dėti į kompotą. Kaukazines slyvutes nuplauti. 1/2 stiklainio pridėti cukinijos kubelių + 2-3 šaukštai svarainių ARBA 1/2 stiklainio cukinijų + slyvutės (1:1). Užpilti karštu sirupu, kurį išvirti kaip ir visiems kitiems nesaldžių vaisių kompotams. Uždaryti stiklainius. Puikus desertas ir kvapnus gėrimas. P.S. Jei cukinija pernokusi ir jau kietoka (sunkiai pjaunama peiliu) tai gali keletą minučių apvirti ir tada jau dėti į stiklainius. Su pomidorais troškintos cukinijos 1 nedidelė cukinija 4-5 pomidorai 60 g sviesto 100 g fermentinio sūrio cukrus druska pipirai Cukinija nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais. Į puodą, skirtą troškinimui, įpilame 1,5 stiklinės vandens, įberiame druskos, sudedame sviestą, cukinijos gabalėlius ir troškiname, kol cukinija suminkštėja. Sudedame skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Troškiname dar 10 min. Tada suberiame cukrų, tarkuotą fermentinį sūrį ir gerai išmaišome. Jei norime, kad cukinijos gabalėliai nesuvirtų, prieš troškindami galime juos pamerkti į parūgštintą vandenį. Taip troškinta cukinija gali būti valgoma kaip atskiras patiekalas arba patiekiama prie virtos mėsos ir bulvių. Cukinija su įdaru 1 cukinija džiovintų grybų 1-2 svogūnai 200 g ryžių 1 morka 100 g fermentinio sūrio Cukiniją supjaustyti 3-4 cm pločio skridinėliais, išgremžti vidų. Džiovintus grybus išmirkyti, išvirti, sumalti mėsmale, sumaišyti su virtais ryžiais, kepintais svogūnais ir tarkuotu sūriu. Įdaru užpildyti cukinijos viduriukus, pabarstyti juos džiūvėsėliais (kad troškinant įdaras neištekėtų) ir apkepinti. Cukinijas sudėti į troškintuvą, įpilti šiek tiek vandens, įdėti sultinio kubelį arba šaukštą grybų sriubos iš pakelio. Galima įmesti keletą morkos griežinėlių ir svogūno gabalėlių. Troškinti, kol cukinija suminkštės. Užpilti padažu, pagamintu iš troškintuve atsiradusiu sulčių ir žiupsnelio miltų. Cukinijos salotos 1 maža cukinija 2-3 skiltelės česnako 2 šaukštai majonezo 2 šaukštai jogurto krapų cukraus druskos pipirų Nuplautą cukiniją kartu su odele supjaustyti smulkiais kubeliais, įberti smulkiai sukapotą česnaką, supilti grietinę, jogurtą, įmesti prieskonius ir kruopščiai išmaišyti. Paruošti pusvalandį prieš patiekiant, pridengti ir įdėti į šaldytuvą. Įdarytos cukinijos 4-5 jaunos cukinijos 1-2 pomidorai žalios petražolių šakeles 1 kiaušinis 3 šaukštai majonezo 2 šaukštai krakmolo 5 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio Cukinijas nuplauname, nupjauname šoną ir išskobiame minkštimą. Jį susmulkiname ir sumaišome su kiaušinio plakiniu, majonezu, krakmolu, fermentiniu sūriu, susmulkintomis petražolėmis ir nedideliais supjaustytais pomidorais. Įdarą įdedame į cukinijas, uždengiame nupjautu šonu ir kepame 200 C temperatūros orkaitėje. Įdarytas cukinijas valgome karštas. Cukinijų blyneliai 600 g cukinijų 1 kiaušinis 1 stiklinė pieno 6-8 šaukštai miltų 1 šaukštas cukraus 1/2 šaukštelio sodos aliejus Kiaušinį išplakame su pienu, cukrumi ir druska. Miltus persijojame su soda ir po šaukštą įmaišome į tešlą. Cukinijas sutarkuojame stambia trintuve ir sudedame į blynų tešlą. Kepame blynelius. Valgome su grietine. Cukinijų apkepas su mėsos kukuliais 600 g maltos kiaulienos 1 svogūnas 4 morkos 1 nedidelė cukinija 1,5 poro petražolės druska pipirai 1 kiaušinis 100 g fermentinio sūrio aliejus kepimui Morkas ir cukiniją sutarkuojame ir atskirai pakepame su aliejumi bei prieskoniais. Porus ir petražoles susmulkiname ir taip pat pakepame. Mėsą sumaišome su kiaušiniu, pakeptu svogūnu ir prieskoniais. Išminkome ir suformuojame nedidelius kukuliukus. Juos irgi pakepame. Kepimo inde sluoksniais dedame morkas, cukinijas, mėsos kukuliukus, o tarpus užpildome porais su petražolėmis. Sūrį supjaustome juostelėmis ir uždedame ant viršaus. Kepame orkaitėje 45 min. Galime patiekti su bulvėmis ar be jų. Žalių cukinijų salotos su marinuotais agurkėliais 1 nedidelė cukinija 2 marinuoti agurkai 1 kiaušinis 3 šaukštai grietinės svogūnų laiškai krapų druskos Cukinija nulupti, supjaustyti smulkiais kubeliais, agurkus - plonais griežinėliais. Kietai virtą kiaušinį nulupti ir susmulkinti. Visus produktus sumaišyti, apipilti grietine, įdėti krapų. Ant viršaus užberti smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų. Blynai 300 g. varškės 2 kiaušiniai 2 šaukštai miltų Cukinijos gabaliukas (su žalia oda) 2 šaukštai cukraus Varškę ištrinti su kiaušiniu, suberti miltus, cukrų, išmaišyti, tada nulupti gabaliuką cukinijos ir patarkuoti per burokinę tarką maždaug 5-6 šaukštus. Tarkę irgi įmaišyti ir su šaukštu dėti į keptuvę bei formuoti blynelius. Galima su grietine valgyt, arba su obuolių koše. Cukinijos apkepas 750 g cukinijos 5 pomidorai 2 kiaušiniai 2 svogūnai 150 g pievagrybiu 1 stiklinė grietinės 2 šaukštai aliejaus 1 šaukštas margarino 1 šaukštas miltų 2 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio tauku formai ištepti pipirų druskos 1 šaukštas sukapotų krapų Atsparų karščiui indą ištepti taukais. Cukiniją nulupti, supjaustyti storais gabalais, pašalinti sėklas, pakepinti aliejuje. Pomidorus nuplikyti, nulupti, supjaustyti ritinėliais. Nuvalytus, smulkiai supjaustytus pievagrybius ir svogūnus pakepinti. Paruoštame inde sudėti 1/3 apkepintu cukinijos gabalų, pridengti juos pomidorais, vėl sudėti cukinijos sluoksnį, pabarstyti svogūnais su pievagrybiais, pridengti cukinija. Kiekvieną sluoksnį šiek tiek pasūdyti, pabarstyti pipirais bei krapais. Išlydytus taukus išmaišyti su miltais, praskiesti grietine, užvirinti, paskaninti. Po to nukelti nuo ugnies, truputį ataušinti. Patiekalą apipilti padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu ir 20 min. pakepinti karštoje orkaitėje. Patiekti su daržovių salotomis. Bulvių ir cukinijos pyragas 800 g bulvių 1 nedidelė cukinija 1 svogūnas 2 šaukštai aliejaus 50 g fermentinio sūrio 1/2 arbatinio šaukštelio kalendros druska pipirai Svogūną susmulkiname ir pakepiname su aliejumi. Bulves ir cukiniją stambiai sutarkuojame, įdedame pakepintą svogūną, prieskonius ir troškiname, kol daržovės suminkštėja. Tuomet šią masę pilame į skardą, užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame orkaitėje. Valgome karstą su sviestu arba grietine. Pyragas iš cukinijos 3 kiaušiniai, 2 st. cukraus, 1 st. aliejaus, 3 st. sutarkuotos cukinijos, 1 arb. šaukštelis druskos, 1 arb. šaukštelis sodos, 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių, 1 arb. š. cinamono, 2 arb. š. vanilės, 3 st. miltų. Galima dar dėti 1 st. kokoso drožlių arba graikiškų riešutų. Kartu išplakti kiaušinius, cukrų, aliejų. Sudėti cukiniją, visus kitus išvardytus produktus ir pabaigoje - miltus bei riešutus, jei norite. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Ant viršaus labai skanu užtepti tokį kremą: 1 dėžutę sūrio Kiri (perku ji IKI), 0,5 šaukšto minkšto (t.y. ne iš šaldytuvo, jokiu būdu nelydyti) sviesto arba margarino ir 0,5 pakelio cukraus pudros ( cukraus pudra dėti po truputį). Viską gerai išplakti mikseriu.



Cituoti
 
     
   
avatar
domino

Pranešimai: 4932

2008-08-09 17:08:01

"Zita @"

Man labai skanu cukinija su burokėliais,aš ir šaltibarkščiam naudoju,ir laikosi per žiemą gerai.Parašysiu receptą,gal kas pabandys. 1 kg burokėlių (virti,sutarkuoti) cukinija (lupti,išimti sėklas,sutarkuoti) 1 svogūnas,česnako skiltelė (smulkiai supjaustyti) 6 šaukštai cukraus pusantro šaukšto druskos keli kvepenčių pipirų žirneliai,lauro lapai 2 stiklinės vandens trys ketvirtadaliai stiklinės acto(bet viso iškart nepilti,ragauti) Troškinti 15-20 minučių ir į stiklainius
nagi bandziau ir as siandien tavo recepta :roll: ruosdama jau galvojau tau bausme,jei nepatiktu mums :datz: :lachtot: JUOKAUJU :lachtot: tikrai skanu tik man gal siek tiek per saldu,kitakart desiu kokius 5s.cukraus ;)



Cituoti
 
     
   
avatar
Zitulka

Pranešimai: 8311

2008-08-09 18:08:24

"domino"

[quote="Zita @"'>Man labai skanu cukinija su burokėliais,aš ir šaltibarkščiam naudoju,ir laikosi per žiemą gerai.Parašysiu receptą,gal kas pabandys. 1 kg burokėlių (virti,sutarkuoti) cukinija (lupti,išimti sėklas,sutarkuoti) 1 svogūnas,česnako skiltelė (smulkiai supjaustyti) 6 šaukštai cukraus pusantro šaukšto druskos keli kvepenčių pipirų žirneliai,lauro lapai 2 stiklinės vandens trys ketvirtadaliai stiklinės acto(bet viso iškart nepilti,ragauti) Troškinti 15-20 minučių ir į stiklainius
nagi bandziau ir as siandien tavo recepta :roll: ruosdama jau galvojau tau bausme,jei nepatiktu mums :datz: :lachtot: JUOKAUJU :lachtot: tikrai skanu tik man gal siek tiek per saldu,kitakart desiu kokius 5s.cukraus ;) Tai gerai,kad nebausi :D reikėjo acto biški dar ipilti ,na arba cukraus mažiau =)



Cituoti
 
     
   
avatar
domino

Pranešimai: 4932

2008-08-10 08:08:12

"Zita @"

[quote="domino"'>

"Zita @"

Man labai skanu cukinija su burokėliais,aš ir šaltibarkščiam naudoju,ir laikosi per žiemą gerai.Parašysiu receptą,gal kas pabandys. 1 kg burokėlių (virti,sutarkuoti) cukinija (lupti,išimti sėklas,sutarkuoti) 1 svogūnas,česnako skiltelė (smulkiai supjaustyti) 6 šaukštai cukraus pusantro šaukšto druskos keli kvepenčių pipirų žirneliai,lauro lapai 2 stiklinės vandens trys ketvirtadaliai stiklinės acto(bet viso iškart nepilti,ragauti) Troškinti 15-20 minučių ir į stiklainius
nagi bandziau ir as siandien tavo recepta :roll: ruosdama jau galvojau tau bausme,jei nepatiktu mums :datz: :lachtot: JUOKAUJU :lachtot: tikrai skanu tik man gal siek tiek per saldu,kitakart desiu kokius 5s.cukraus ;)
Tai gerai,kad nebausi :D reikėjo acto biški dar ipilti ,na arba cukraus mažiau =)tai dapyliau acto,rugstesni gavos-skanu,o kitakart cukraus desiu maziau ir viskas ;)



Cituoti
 
     
   
avatar
interi100

Pranešimai: 1580

2009-08-11 19:08:39

sveikutes.prasau parasikit jai kas turit receptuka kaip marinoti vienas cukinijas ia agurocius. :gott: turim ju daug nezinau jau ka su jais darit. =)

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2009-08-11 22:08:56

1 cukinija 0,5 l vandens 1 svogūnas 10 pipirų 3 lauro lapeliai krapų šakelė 1a. š. cukraus druskos citrinos rūgšties Cukiniją nulupti, sutarkuoti. Vandenį užvirinti, dėti pjaustytą svogūną, pipirus, lauro lapelius, cukrų, druską. Pavirinti. Dėti citrinos rūgštį. Marinatą užpilti ant cukinijų. Tinka prie mėsos patiekalų.



Cituoti
 
     
   
avatar
interi100

Pranešimai: 1580

2009-08-12 15:08:22

o pusialem kazko panasaus ner :ops: :roll:

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2009-08-12 18:08:43

nežinau :???:



Cituoti
 
     
   
avatar
Zitulka

Pranešimai: 8311

2009-08-12 21:08:47

Marinuoti aguročiai či būtų 3 litrų stiklainiui.aguročius nulupti,išimti sėklas (galima ir su jom) supjaustyti 2-3 cm storio gabalais.Į stiklainį suberti prieskonius : 10 grūdelių karčiųjų pipirų,10 grūdelių kvepiančių pipirų,5-6 lauro lapeliai,po 3 gramus krapų ir petražolių,1česnako skiltelė,du juodųjų serbentų lapai.Sudėti aguročius,užpilti verdančiu marinatu,pridengti dangteliu ir pasterizuoti verdančiam vandenį apie 20 min. marinatas : 1 l vandens,60 g cukraus,70 g druskos,acto 9 % -60 mililitrų



Cituoti
 
     
   
avatar
interi100

Pranešimai: 1580

2009-08-12 23:08:26

"Zitulka"

Marinuoti aguročiai či būtų 3 litrų stiklainiui.aguročius nulupti,išimti sėklas (galima ir su jom) supjaustyti 2-3 cm storio gabalais.Į stiklainį suberti prieskonius : 10 grūdelių karčiųjų pipirų,10 grūdelių kvepiančių pipirų,5-6 lauro lapeliai,po 3 gramus krapų ir petražolių,1česnako skiltelė,du juodųjų serbentų lapai.Sudėti aguročius,užpilti verdančiu marinatu,pridengti dangteliu ir pasterizuoti verdančiam vandenį apie 20 min. marinatas : 1 l vandens,60 g cukraus,70 g druskos,acto 9 % -60 mililitrų
aciu :gott: brangioji ;)

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2009-08-13 07:08:57

"Zitulka"

Marinuoti aguročiai či būtų 3 litrų stiklainiui.aguročius nulupti,išimti sėklas (galima ir su jom) supjaustyti 2-3 cm storio gabalais.Į stiklainį suberti prieskonius : 10 grūdelių karčiųjų pipirų,10 grūdelių kvepiančių pipirų,5-6 lauro lapeliai,po 3 gramus krapų ir petražolių,1česnako skiltelė,du juodųjų serbentų lapai.Sudėti aguročius,užpilti verdančiu marinatu,pridengti dangteliu ir pasterizuoti verdančiam vandenį apie 20 min. marinatas : 1 l vandens,60 g cukraus,70 g druskos,acto 9 % -60 mililitrų
mano mama pernai eksperimentavo. ir dare pagal panasu receptas, tik dar idejo siek tiek pomidoru padazo i marinata. zinot, buvo skanu :roll:

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
 

Atsakyti

Puslapiai 1 2
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisÄ—s saugomos, 2010

StruktÅ«ra     RaÅ¡ykite mums     Reklama     AtsakomybÄ—s ribojimas     Apie projektÄ…