|
|
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo |
Pažymėti visas temas kaip perskaitytas |
Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas
|
|
Cukinijos ir aguročiai |
|
|
kari
Pranešimai: 5557
2007-09-12 09:09:10
|
Cukinijos ir aguročiai
turiu daug cukiniju ir agurociu.
kepu vaikams blynus, dariau troskinius, siek tiek konservavau.
nebezinau, ka dar galima is ju gaminti.
pasidalinkim receptais
|
|
|
|
|
|
Ledinuke
Pranešimai: 337
2007-09-12 11:09:50
|
ar tu dideles jas augini?Pas mus ju irgi nemazai,,, bet mes ju dideliu neauginom tai tik paaugusias tai ir skynem, jos jaunos tai ne odos nereikia lupt kaip tu senu kur uzauga, tai kazakip ir neapsivertem.Kol dar Lt esu tai kraunu ju visur ir i sriuba ir i mesos padazus ir siaip pavakariams sknau pakepti su svogunais aliejuje su bulvytem virtom
|
|
|
|
|
|
kažkas
Pranešimai: 479
2007-09-12 11:09:44
|
Man labai skanu,kepant šašlykus ant iešmo tarp mėsos primauti gabaliukų jaunos cukinijos.
|
|
|
|
|
|
bombate
Pranešimai: 1914
2007-09-12 16:09:05
|
"Dietinis" receptelis: perpjauti isilgai, isskobus viduriukus susmulkinti ir pakepinti su cesnakais. Isvirti ryzius, i ryzius imaisyti tarkuotos citrinos zieveles, citrinos sulciu, citrinzoles, pakepinta mase, smulkintu pomidoru, paprieskoniuti, sudeti i isskobtas puseles, uzdengti folija ir i orkaite.
|
|
|
|
|
|
Dovile
Pranešimai: 697
2007-09-20 13:09:02
|
galima cukinijas pakepti pora min. ir skaniai suvalgyti arba padaryti sriubyte. Ideti cukiniju, pomidoru, bulvyciu ir t.t. (as tai nelabai megstu, bet kitiems gaminu)
|
|
|
|
|
|
kažkas
Pranešimai: 479
2007-09-20 16:09:10
|
Aš irgi vakar sutarkavau su visomis daržovėmis cukiniją ir išviriau daržovių sriubą. Taip buvau pasiilgusi,tad net kelias lėkštes išvalgiau.
|
|
|
|
|
|
Valll
Pranešimai: 1354
2008-08-05 12:08:33
|
mano mama seniau su supinijomis kompotus uzdarydavo ziemai, kaukaziniai slyvukai + cukinija arba patisonai. Tai pries kokius 10 metų mes juos vadindavome lietuviskaisiais konservuotais ananasais , mums (vaikams) taip atrodė
|
|
|
|
|
|
kari
Pranešimai: 5557
2008-08-05 16:08:35
|
toki kompota ir as vaikysteje gerdavau
|
|
|
|
|
|
Zitulka
Pranešimai: 8311
2008-08-07 14:08:11
|
Man labai skanu cukinija su burokėliais,aš ir šaltibarkščiam naudoju,ir laikosi per žiemą gerai.Parašysiu receptą,gal kas pabandys.
1 kg burokėlių (virti,sutarkuoti)
cukinija (lupti,išimti sėklas,sutarkuoti)
1 svogūnas,česnako skiltelė (smulkiai supjaustyti)
6 šaukštai cukraus
pusantro šaukšto druskos
keli kvepenčių pipirų žirneliai,lauro lapai
2 stiklinės vandens
trys ketvirtadaliai stiklinės acto(bet viso iškart nepilti,ragauti)
Troškinti 15-20 minučių ir į stiklainius
|
|
|
|
|
|
vaiduuse
Pranešimai: 7092
2008-08-07 20:08:28
|
turiu iš interneto prisirinkusi receptų, tik dar nespėjau išbandyt. Parašysiu keletą, jei kas patiks, parašykit, tada žinosiu, ką pirmiausia gamint
Cukinijų, svarainių ir slyvų kompotas
Cukiniją nulupti ir supjaustyti kubeliais (kad tilptų į arb. šaukštelį). Svarainius ruošti kaip paprastai - išimti sėklas, supjaustyti riekutėmis, užpilti cukrumi ir palaikyti parą - sultis nupilti į stiklainius žiemai atskirai, o pačius svarainius dėti į kompotą. Kaukazines slyvutes nuplauti.
1/2 stiklainio pridėti cukinijos kubelių + 2-3 šaukštai svarainių
ARBA 1/2 stiklainio cukinijų + slyvutės (1:1). Užpilti karštu sirupu, kurį išvirti kaip ir visiems kitiems nesaldžių vaisių kompotams. Uždaryti stiklainius. Puikus desertas ir kvapnus gėrimas.
P.S. Jei cukinija pernokusi ir jau kietoka (sunkiai pjaunama peiliu) tai gali keletą minučių apvirti ir tada jau dėti į stiklainius.
Su pomidorais troškintos cukinijos
1 nedidelė cukinija
4-5 pomidorai
60 g sviesto
100 g fermentinio sūrio
cukrus
druska
pipirai
Cukinija nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais.
Į puodą, skirtą troškinimui, įpilame 1,5 stiklinės vandens, įberiame druskos, sudedame sviestą, cukinijos gabalėlius ir troškiname, kol cukinija suminkštėja. Sudedame skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Troškiname dar 10 min. Tada suberiame cukrų, tarkuotą fermentinį sūrį ir gerai išmaišome.
Jei norime, kad cukinijos gabalėliai nesuvirtų, prieš troškindami galime juos pamerkti į parūgštintą vandenį. Taip troškinta cukinija gali būti valgoma kaip atskiras patiekalas arba patiekiama prie virtos mėsos ir bulvių.
Cukinija su įdaru
1 cukinija
džiovintų grybų
1-2 svogūnai
200 g ryžių
1 morka
100 g fermentinio sūrio
Cukiniją supjaustyti 3-4 cm pločio skridinėliais, išgremžti vidų. Džiovintus grybus išmirkyti, išvirti, sumalti mėsmale, sumaišyti su virtais ryžiais, kepintais svogūnais ir tarkuotu sūriu. Įdaru užpildyti cukinijos viduriukus, pabarstyti juos džiūvėsėliais (kad troškinant įdaras neištekėtų) ir apkepinti. Cukinijas sudėti į troškintuvą, įpilti šiek tiek vandens, įdėti sultinio kubelį arba šaukštą grybų sriubos iš pakelio. Galima įmesti keletą morkos griežinėlių ir svogūno gabalėlių. Troškinti, kol cukinija suminkštės. Užpilti padažu, pagamintu iš troškintuve atsiradusiu sulčių ir žiupsnelio miltų.
Cukinijos salotos
1 maža cukinija
2-3 skiltelės česnako
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai jogurto
krapų
cukraus
druskos
pipirų
Nuplautą cukiniją kartu su odele supjaustyti smulkiais kubeliais, įberti smulkiai sukapotą česnaką, supilti grietinę, jogurtą, įmesti prieskonius ir kruopščiai išmaišyti.
Paruošti pusvalandį prieš patiekiant, pridengti ir įdėti į šaldytuvą.
Įdarytos cukinijos
4-5 jaunos cukinijos
1-2 pomidorai
žalios petražolių šakeles
1 kiaušinis
3 šaukštai majonezo
2 šaukštai krakmolo
5 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio
Cukinijas nuplauname, nupjauname šoną ir išskobiame minkštimą. Jį susmulkiname ir sumaišome su kiaušinio plakiniu, majonezu, krakmolu, fermentiniu sūriu, susmulkintomis petražolėmis ir nedideliais supjaustytais pomidorais. Įdarą įdedame į cukinijas, uždengiame nupjautu šonu ir kepame 200 C temperatūros orkaitėje. Įdarytas cukinijas valgome karštas.
Cukinijų blyneliai
600 g cukinijų
1 kiaušinis
1 stiklinė pieno
6-8 šaukštai miltų
1 šaukštas cukraus
1/2 šaukštelio sodos
aliejus
Kiaušinį išplakame su pienu, cukrumi ir druska. Miltus persijojame su soda ir po šaukštą įmaišome į tešlą. Cukinijas sutarkuojame stambia trintuve ir sudedame į blynų tešlą. Kepame blynelius. Valgome su grietine.
Cukinijų apkepas su mėsos kukuliais
600 g maltos kiaulienos
1 svogūnas
4 morkos
1 nedidelė cukinija
1,5 poro
petražolės
druska
pipirai
1 kiaušinis
100 g fermentinio sūrio
aliejus kepimui
Morkas ir cukiniją sutarkuojame ir atskirai pakepame su aliejumi bei prieskoniais. Porus ir petražoles susmulkiname ir taip pat pakepame. Mėsą sumaišome su kiaušiniu, pakeptu svogūnu ir prieskoniais. Išminkome ir suformuojame nedidelius kukuliukus. Juos irgi pakepame.
Kepimo inde sluoksniais dedame morkas, cukinijas, mėsos kukuliukus, o tarpus užpildome porais su petražolėmis. Sūrį supjaustome juostelėmis ir uždedame ant viršaus. Kepame orkaitėje 45 min.
Galime patiekti su bulvėmis ar be jų.
Žalių cukinijų salotos su marinuotais agurkėliais
1 nedidelė cukinija
2 marinuoti agurkai
1 kiaušinis
3 šaukštai grietinės
svogūnų laiškai
krapų
druskos
Cukinija nulupti, supjaustyti smulkiais kubeliais, agurkus - plonais griežinėliais. Kietai virtą kiaušinį nulupti ir susmulkinti. Visus produktus sumaišyti, apipilti grietine, įdėti krapų. Ant viršaus užberti smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų.
Blynai
300 g. varškės
2 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
Cukinijos gabaliukas (su žalia oda)
2 šaukštai cukraus
Varškę ištrinti su kiaušiniu, suberti miltus, cukrų, išmaišyti, tada nulupti gabaliuką cukinijos ir patarkuoti per burokinę tarką maždaug 5-6 šaukštus. Tarkę irgi įmaišyti ir su šaukštu dėti į keptuvę bei formuoti blynelius. Galima su grietine valgyt, arba su obuolių koše.
Cukinijos apkepas
750 g cukinijos
5 pomidorai
2 kiaušiniai
2 svogūnai
150 g pievagrybiu
1 stiklinė grietinės
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas margarino
1 šaukštas miltų
2 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio
tauku formai ištepti
pipirų
druskos
1 šaukštas sukapotų krapų
Atsparų karščiui indą ištepti taukais. Cukiniją nulupti, supjaustyti storais gabalais, pašalinti sėklas, pakepinti aliejuje. Pomidorus nuplikyti, nulupti, supjaustyti ritinėliais.
Nuvalytus, smulkiai supjaustytus pievagrybius ir svogūnus pakepinti.
Paruoštame inde sudėti 1/3 apkepintu cukinijos gabalų, pridengti juos pomidorais, vėl sudėti cukinijos sluoksnį, pabarstyti svogūnais su pievagrybiais, pridengti cukinija.
Kiekvieną sluoksnį šiek tiek pasūdyti, pabarstyti pipirais bei krapais. Išlydytus taukus išmaišyti su miltais, praskiesti grietine, užvirinti, paskaninti. Po to nukelti nuo ugnies, truputį ataušinti.
Patiekalą apipilti padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu ir 20 min. pakepinti karštoje orkaitėje.
Patiekti su daržovių salotomis.
Bulvių ir cukinijos pyragas
800 g bulvių
1 nedidelė cukinija
1 svogūnas
2 šaukštai aliejaus
50 g fermentinio sūrio
1/2 arbatinio šaukštelio kalendros
druska
pipirai
Svogūną susmulkiname ir pakepiname su aliejumi. Bulves ir cukiniją stambiai sutarkuojame, įdedame pakepintą svogūną, prieskonius ir troškiname, kol daržovės suminkštėja.
Tuomet šią masę pilame į skardą, užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame orkaitėje.
Valgome karstą su sviestu arba grietine.
Pyragas iš cukinijos
3 kiaušiniai,
2 st. cukraus,
1 st. aliejaus,
3 st. sutarkuotos cukinijos,
1 arb. šaukštelis druskos,
1 arb. šaukštelis sodos,
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
1 arb. š. cinamono,
2 arb. š. vanilės,
3 st. miltų.
Galima dar dėti 1 st. kokoso drožlių arba graikiškų riešutų.
Kartu išplakti kiaušinius, cukrų, aliejų. Sudėti cukiniją, visus kitus išvardytus produktus ir pabaigoje - miltus bei riešutus, jei norite. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 45 min.
Ant viršaus labai skanu užtepti tokį kremą: 1 dėžutę sūrio Kiri (perku ji IKI), 0,5 šaukšto minkšto (t.y. ne iš šaldytuvo, jokiu būdu nelydyti) sviesto arba margarino ir 0,5 pakelio cukraus pudros ( cukraus pudra dėti po truputį). Viską gerai išplakti mikseriu.
|
|
|
|
|
|
domino
Pranešimai: 4932
2008-08-09 17:08:01
|
"Zita @"Man labai skanu cukinija su burokėliais,aš ir šaltibarkščiam naudoju,ir laikosi per žiemą gerai.Parašysiu receptą,gal kas pabandys.
1 kg burokėlių (virti,sutarkuoti)
cukinija (lupti,išimti sėklas,sutarkuoti)
1 svogūnas,česnako skiltelė (smulkiai supjaustyti)
6 šaukštai cukraus
pusantro šaukšto druskos
keli kvepenčių pipirų žirneliai,lauro lapai
2 stiklinės vandens
trys ketvirtadaliai stiklinės acto(bet viso iškart nepilti,ragauti)
Troškinti 15-20 minučių ir į stiklainius
nagi bandziau ir as siandien tavo recepta ruosdama jau galvojau tau bausme,jei nepatiktu mums JUOKAUJU tikrai skanu tik man gal siek tiek per saldu,kitakart desiu kokius 5s.cukraus
|
|
|
|
|
|
Zitulka
Pranešimai: 8311
2008-08-09 18:08:24
|
"domino"[quote="Zita @"'>Man labai skanu cukinija su burokėliais,aš ir šaltibarkščiam naudoju,ir laikosi per žiemą gerai.Parašysiu receptą,gal kas pabandys.
1 kg burokėlių (virti,sutarkuoti)
cukinija (lupti,išimti sėklas,sutarkuoti)
1 svogūnas,česnako skiltelė (smulkiai supjaustyti)
6 šaukštai cukraus
pusantro šaukšto druskos
keli kvepenčių pipirų žirneliai,lauro lapai
2 stiklinės vandens
trys ketvirtadaliai stiklinės acto(bet viso iškart nepilti,ragauti)
Troškinti 15-20 minučių ir į stiklainius
nagi bandziau ir as siandien tavo recepta ruosdama jau galvojau tau bausme,jei nepatiktu mums JUOKAUJU tikrai skanu tik man gal siek tiek per saldu,kitakart desiu kokius 5s.cukraus
Tai gerai,kad nebausi reikėjo acto biški dar ipilti ,na arba cukraus mažiau
|
|
|
|
|
|
domino
Pranešimai: 4932
2008-08-10 08:08:12
|
"Zita @"[quote="domino"'> "Zita @"Man labai skanu cukinija su burokėliais,aš ir šaltibarkščiam naudoju,ir laikosi per žiemą gerai.Parašysiu receptą,gal kas pabandys.
1 kg burokėlių (virti,sutarkuoti)
cukinija (lupti,išimti sėklas,sutarkuoti)
1 svogūnas,česnako skiltelė (smulkiai supjaustyti)
6 šaukštai cukraus
pusantro šaukšto druskos
keli kvepenčių pipirų žirneliai,lauro lapai
2 stiklinės vandens
trys ketvirtadaliai stiklinės acto(bet viso iškart nepilti,ragauti)
Troškinti 15-20 minučių ir į stiklainius
nagi bandziau ir as siandien tavo recepta ruosdama jau galvojau tau bausme,jei nepatiktu mums JUOKAUJU tikrai skanu tik man gal siek tiek per saldu,kitakart desiu kokius 5s.cukraus
Tai gerai,kad nebausi reikėjo acto biški dar ipilti ,na arba cukraus mažiau tai dapyliau acto,rugstesni gavos-skanu,o kitakart cukraus desiu maziau ir viskas
|
|
|
|
|
|
interi100
Pranešimai: 1580
2009-08-11 19:08:39
|
sveikutes.prasau parasikit jai kas turit receptuka kaip marinoti vienas cukinijas ia agurocius. turim ju daug nezinau jau ka su jais darit.
|
|
|
|
|
|
vaiduuse
Pranešimai: 7092
2009-08-11 22:08:56
|
1 cukinija
0,5 l vandens
1 svogūnas
10 pipirų
3 lauro lapeliai
krapų šakelė
1a. š. cukraus
druskos
citrinos rūgšties
Cukiniją nulupti, sutarkuoti. Vandenį užvirinti, dėti pjaustytą svogūną, pipirus, lauro lapelius, cukrų, druską. Pavirinti. Dėti citrinos rūgštį. Marinatą užpilti ant cukinijų.
Tinka prie mėsos patiekalų.
|
|
|
|
|
|
interi100
Pranešimai: 1580
2009-08-12 15:08:22
|
o pusialem kazko panasaus ner
|
|
|
|
|
|
vaiduuse
Pranešimai: 7092
2009-08-12 18:08:43
|
nežinau
|
|
|
|
|
|
Zitulka
Pranešimai: 8311
2009-08-12 21:08:47
|
Marinuoti aguročiai
či būtų 3 litrų stiklainiui.aguročius nulupti,išimti sėklas (galima ir su jom) supjaustyti 2-3 cm storio gabalais.Į stiklainį suberti prieskonius : 10 grūdelių karčiųjų pipirų,10 grūdelių kvepiančių pipirų,5-6 lauro lapeliai,po 3 gramus krapų ir petražolių,1česnako skiltelė,du juodųjų serbentų lapai.Sudėti aguročius,užpilti verdančiu marinatu,pridengti dangteliu ir pasterizuoti verdančiam vandenį apie 20 min.
marinatas : 1 l vandens,60 g cukraus,70 g druskos,acto 9 % -60 mililitrų
|
|
|
|
|
|
interi100
Pranešimai: 1580
2009-08-12 23:08:26
|
"Zitulka"Marinuoti aguročiai
či būtų 3 litrų stiklainiui.aguročius nulupti,išimti sėklas (galima ir su jom) supjaustyti 2-3 cm storio gabalais.Į stiklainį suberti prieskonius : 10 grūdelių karčiųjų pipirų,10 grūdelių kvepiančių pipirų,5-6 lauro lapeliai,po 3 gramus krapų ir petražolių,1česnako skiltelė,du juodųjų serbentų lapai.Sudėti aguročius,užpilti verdančiu marinatu,pridengti dangteliu ir pasterizuoti verdančiam vandenį apie 20 min.
marinatas : 1 l vandens,60 g cukraus,70 g druskos,acto 9 % -60 mililitrųaciu brangioji
|
|
|
|
|
|
kari
Pranešimai: 5557
2009-08-13 07:08:57
|
"Zitulka"Marinuoti aguročiai
či būtų 3 litrų stiklainiui.aguročius nulupti,išimti sėklas (galima ir su jom) supjaustyti 2-3 cm storio gabalais.Į stiklainį suberti prieskonius : 10 grūdelių karčiųjų pipirų,10 grūdelių kvepiančių pipirų,5-6 lauro lapeliai,po 3 gramus krapų ir petražolių,1česnako skiltelė,du juodųjų serbentų lapai.Sudėti aguročius,užpilti verdančiu marinatu,pridengti dangteliu ir pasterizuoti verdančiam vandenį apie 20 min.
marinatas : 1 l vandens,60 g cukraus,70 g druskos,acto 9 % -60 mililitrų
mano mama pernai eksperimentavo. ir dare pagal panasu receptas, tik dar idejo siek tiek pomidoru padazo i marinata. zinot, buvo skanu
|
|
|
|
|
|
1
2
|
|
|
|
|
|
|
|