Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Antrieji patiekalai. Mėsa. Žuvis. Garnyrai. Dalintis

Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Paukstienos patiekalai  
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2006-11-06 15:11:13

mūsų su vyru mėgstamiausi pateikalai Blyneliai su vištienos file 500g file sujaustyti mažais gabaliukais 1 ššaukštas krakmolo+3 šaukštai majonezo+ 1 kiaušinis+druska+pipirai+jei patinka prieskoniai Masę išmaišyti ir sudėti file. Vėl išmaišyti. Keptikeptuvėj ant aliejaus kaip paprastus blynus. Mes valgom su daržovėm kokiom ar salotom. Kimšti makaronai Pakepinti `faršą su mėgstamais prieskoniais. Imti Caneloni mararonus ir kimšti faršą (geriau kiek atvėsusį, rankas nudegsit). Neprikimšti pilnai. Paruošti padažą vanduo+grietinė+tomatai. Toks pakankamai skystas turi būti. Supilti į indą, dėti makaronus. Padažas turi apsemti makaronus, bet viršus turėtų "prasišviesti". Užtarkuoti sūrio. Uždengti folija ir kepti orkaitėje 30-45 min. Vištiena su mango Supjaustom vištienos file juostelėm, pridedam šaukštą čili tyrės, česnakiuko ir drusko ir 10 min uždengus palaikom. Dedam į keptuvę ir pakepam. Pridedam svogūno laiškų, paprikos, 2 šaukštus sojų padažo ir 2šaukštus vyno. Dar pakepam apie 2 min. Dedam mango (atsargiai, jie labai irsta, plyšta, maigosi)(būna indukuose konservuoti). Užbarstom truputį kalendros. Valgyti su ryžiais Kimštos bulvės su faršu Nuskutam bulvę (geriau didesnes), pjaunam per pusę. Išgramdom įdubimą. Į jį kraunam paruošto faršo (galima kaip kotletam). Užbarstom kmynais, galima užtarkuoti sūrio, dėti grybų. Kepti orkaitėje, kol apskrunda.



Cituoti
 
     
   
avatar
vidux

Pranešimai: 4877

2007-01-23 15:01:41

vistu slauneliu uzkepele vistu blauzdeles sudeti i kepimo inda(stiklini),apibarstyti iv. prieskoniais uzdeti griezineliais pjaustytu morku,svogunu,pomidoru,apibarstyti truputi druska, ant virsaus deti bulves,supjaustytas per du pirstus,apibarstyti druska ir smulkiai pjaustytu cesnaku uzdengti folija ir kepti,pries baigiant kepti ,nuimti folija,aptepti trupuciu majonezo ir tarkuotu suriu,vel deti i orkaite ir kepti,kol iskeps ir apskrus suris(folijos nebedeti).Skanaus :lol:



Cituoti
 
     
   
avatar
vidux

Pranešimai: 4877

2007-02-16 17:02:48

"Ledinuke"

sveikos seimininkes, gal kuri zinot kaip skaniai paruosti vistu kepeneles :?: :roll: , sakaiciau kazkur kad nesciajai negalima valgyt, o kazin kaip maitinanciai :?:
vyras ismokino labai skaniai vistu kepeneles paruost: zalias kepeneles apmaisai su druska,cesnaku ir ivairiais prieskoniais,paskui apvolioji miltuose ir keppi keptuveje su daug aliejaus ir viskas,valgai su bulvem ir darzovem. :lol: Atsargiai kepdamos kepeneles laibai tiska,gaunasi lyg sprogimas,nenusideginkit :?



Cituoti
 
     
   
avatar
upe

Pranešimai: 11274

2007-09-29 12:09:57

Vištienos kepsniukai 1-kg vistienos mesites[gali but file o galima ir vistyte ispjaustyt'> 2 šaukstai krakmolo 2 šaukstai majonezo 2 vnt. kiausiniu Prieskoniai vištos mėsa supjaustyt nedideliais kubeliais,Sudeti visus komponentus,prieskonius.Viska gerai permaisyti ir palaikyti saldytuve kad pasimarinuotu.I ikaitinta alieju keptuveje kepsniukus formuojam su šaukštu ir kepame.Skanaus Ps.galima itarkuoti i mase smulkia tarka sutarkuotas morkas



Cituoti
 
     
   
avatar
vidux

Pranešimai: 4877

2007-10-14 17:10:03

"upe"

Vištienos kepsniukai 1-kg vistienos mesites[gali but file o galima ir vistyte ispjaustyt'> 2 šaukstai krakmolo 2 šaukstai majonezo 2 vnt. kiausiniu Prieskoniai vištos mėsa supjaustyt nedideliais kubeliais,Sudeti visus komponentus,prieskonius.Viska gerai permaisyti ir palaikyti saldytuve kad pasimarinuotu.I ikaitinta alieju keptuveje kepsniukus formuojam su šaukštu ir kepame.Skanaus Ps.galima itarkuoti i mase smulkia tarka sutarkuotas morkas
as irgi gaminu tokius,tik i mase dar itarkuoju fermentinio surio :roll:



Cituoti
 
     
   

zirzilia

Pranešimai: 3305

2007-11-10 07:11:52

VISTIENOS KEPSNELIAI Vistienos file prieskoniai vistienai SANTA MARIA ar SALDVA kiausiniai dziuveseliai Vistienos file susipjaustom norimo dydzio gabaliukais,pamusam lengvai. Tada is abieju pusiu apibarstom prieskoniais (nereikia jokios druskos ir pipiru,tik prieskoniais).prieskoniu negailekit. Palaikom kad pasimarinuotu puse dienos ,galima ir trumpiau. Tada imam po gabaliuka mirkom isplaktam kiausinij , voliojam dziuveseliuose ir kepam ikaitintam aliejuj. SKANAUS



Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2007-11-10 12:11:58

receptai ne mano, pasiskolinti :D Netikri pjausniai 300g. rokiškio sūrio, 300g. vištienos krūtinėlės, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 3 šaukštai majonezo, druskos, vištienos prieskoniai. File susmulkinam, įmušam kiaušinius, dedam majonezą, tarkuotą sūrį, krakmolą, viską išmaišom ir paliekam per naktį šaldytuve.Kepti keptuvėj ant aliejaus, nedidelius kepsniukus(dėti dideliu šaukštu).Labai skanu su bulvių koše, o taip pat skanūs ir šalti. Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže (2-3 porcijos) Vištienos file 400 g Pievagrybiai 150 g Svogūnas Grietinėlė 200 ml Aliejus kepimui Druska, pipirai Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais Vištiena su parmezanu 6 vištų krūtinėlių puselės 5 v. š. tirpinto sviesto puodelio tarkuoto parmezano sūrio puodelio džiūvėsėlių 1 a. š. džiovinto raudonėlio 1 a. š. džiovintų petražolių a. š. paprikos a. š. druskos a. š. pipirų Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Pamirkyti vištos filė tirpintame svieste ir apvolioti sumaišytuose likusiuose ingredientuose. Sudėti į kepimo indą. Kepti 20 - 25 min. P. S. prieskonius galima naudoti pačius įvairiausius, pagal savo skonį... Sviesto paprastai prireikia daugiau, tiesiog jei pritruks - dar ištirpinkite... Kai neturiu parmezano - naudoju bet kokį (na ne bet kokį, dažniausiai Olandų) fermentinį sūrį... Mėsa gaunasi minkšta ir sultinga...



Cituoti
 
     
   

zirzilia

Pranešimai: 3305

2007-11-21 16:11:08

VISTIENOS SIAUDELIAI Vistienos krutinele prieskoniai vistienai SANTA MARIA grietine,miltai-padazui Krutinele supjaustom siaudeliais,apibarstom gausiai prieskoniais ir pamarinuojam pora valandu. Tada ikaitinam alieju ir apkepam pakankamai gerai maisant. Apkepus sudedam i puoda su trupuciu uzvirto vandens ,kad susidarytu kaip padazas. Verdam apie 10 min. Tada idedam pora saukstu grietines. Trecdali stiklines miltu isplakam su trupuciu vandens ir supilam i puoda,dar paverdam kokias 5 min ir viskas paruosta. Tinka bulviu kose tokia skystesne ir morku salotos su cesnaku. SKANAUS



Cituoti
 
     
   

zuzi

Pranešimai: 2

2007-12-11 20:12:30

O as zinau super skanu vistienos kritineles patiekala (analogiskai galima daryti su zuvies file). Reikes: *vistienos ar kalakutienos krutineles file * prieskoniu pagal skoni * kiausiniu (2-3, priklausomai nuo vistos kiekio) * lukstentu saulegrazu ar sezamo * aliejaus Taigi, supjaustom file siaudeliais, apmakaluojam prieskoniuose (as dedu vistienos), tada isplakam kiausinius ir uzpilam jais musu vistele , apmaisom su ranka ir paliekam maziausiai 2 valandom (as palieku nakciai). svarbu, kad kiausinio plakinio nebutu per mazai - geriau per daug - ispilsit pertekliu :roll: O tada jau imam po gabaliuka, tekst tekst i saulegrazas ar sezama ir kepam. Istrauke dedam i lekstele, ant kurios paklota servetele, kad sugertu riebalus. Valgom su cesnakiniu padaziuku (kecupas, majonezas, truputi grietines, cesnakas). Pirstelius apsilaizysit ir jus ir sveciai :D SKANAUS



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-12-12 08:12:08

kiek nauju receptuku :D , butinai pabandysiu ka nors pagaminti seimynai

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

zirzilia

Pranešimai: 3305

2008-04-22 19:04:24

Va koki radau receptuka ,reiks pabandyt ;) Vištiena su žiediniais kopūstais 1 žiedinis kopūstas 800 g vištos filė 200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos, pipirų, įvairių mėgiamų prieskonių Kopūstą išskirstyti žiedynais ir išvirti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pasūdyti, pagardinti mėgiamais prieskoniais. Apkepti, kol nebebus rausva. Į apkepo indą sudėti apkeptą vištieną, ant viršaus sudėti žiedinius kopūstus. Pabarstyti sūriu ir apkepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 15 min. arba kol sūris apskrus. P. S. vištieną dar šiek tiek galima patroškint su neriebia grietinėle ir su visu padažu supyti į kepimo indą...



Cituoti
 
     
   

zirzilia

Pranešimai: 3305

2008-04-22 19:04:49

Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže Vištienos file 400 g Pievagrybiai 150 g Svogūnas Grietinėlė 200 ml Aliejus kepimui Druska, pipirai Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais



Cituoti
 
     
   
avatar
menesiena

Pranešimai: 78

2008-11-26 19:11:24

ateinanciu metu zadu si isbandyti jei kas isbandys anksciau prasom parasyti ar skanu VISTU SPARNELIAI SU GRYBU IDARU:10 vištų sparnelių prieskoniai druska pipirai 100 g šviežių grybų arba 50 g džiovintų grybų 1 svogūnas 50 g aliejaus Vištų sparnelius nuplauname, išimame didįjį kauliuką, įtriname prieskoniais.Grybus ir svogūnus susmulkiname ir apkepame su aliejumi. Atvėsusiais grybais užpildome tą sparnelių dalį, iš kurios išėmėme kauliuką.Kepame keptuvėje.Valgome su keptomis bulvėmis. Skanu ir šalti. ALUJE KEPTI VISTU SPARNELIAI Ingredientai: Vištų sparneliai, 8 vieneta. Morkos, 2 vienetai ,Česnakai, skiltelės, 3 vienetai ,Alus, 500 mililitrų, Druska, truputį, Juodieji pipirai, truputį , Gaminimas:Sparnelius įtrinkite susmulkintu česnaku, druska, pipirais ir palikite 1 val. pastovėti uždengtame inde. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir jais išklokite skardos dugną. Ant morkų sudėkite vištų sparnelius ir užpilkite alumi. Kepkite 200-230C temperatūros orkaitėje. Kas 15 min. sparnelius palaistykite susidariusiomis sultimis. Prie vištų sparnelių patiekite bulvių košę ir alų.



Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2010-03-09 16:03:11
Re: Paukstienos patiekalai
Vištiena su mango Vištienos file Alyvuogių aliejus Švelnus čili padažas Svogūnų laiškai Česnakas Sojų padažas Vynas Konservuoti mangai Susmulkinam vištieną (kažkur kąsnio dydžiais). Apibarstom druska, dedam čili padažo (aš perku tokį švelnų) ir 10 min uždengus palaikom (galima ilgiau). Į keptuvę pilam alyvuogių aliejaus. Apkepinam vištieną ant mažos ugnies. Tada sudedam pjaustytus svogūnų laiškus, sutrintą česnaką. Viską pakepinam 2 min. Pilam 2 šaukštus sojų padažo ir 2šaukštus vyno. patroškinam. Imam iš keptuvės, dedam į lėkštę. Ant viršaus dedam juostelėm pjaustytą mangą (atsargiai, labai tyžta). Tiekti su ryžiais. pagal originalą turėtų būti su jautiena, bet man su vištiena žymiai skaniau.



Cituoti
 
     
   

vaidumaa

Pranešimai: 85

2010-09-19 23:09:35
Re:

"Isila"

mūsų su vyru mėgstamiausi pateikalai Blyneliai su vištienos file 500g file sujaustyti mažais gabaliukais 1 ššaukštas krakmolo+3 šaukštai majonezo+ 1 kiaušinis+druska+pipirai+jei patinka prieskoniai Masę išmaišyti ir sudėti file. Vėl išmaišyti. Keptikeptuvėj ant aliejaus kaip paprastus blynus. Mes valgom su daržovėm kokiom ar salotom. Kimšti makaronai Pakepinti `faršą su mėgstamais prieskoniais. Imti Caneloni mararonus ir kimšti faršą (geriau kiek atvėsusį, rankas nudegsit). Neprikimšti pilnai. Paruošti padažą vanduo+grietinė+tomatai. Toks pakankamai skystas turi būti. Supilti į indą, dėti makaronus. Padažas turi apsemti makaronus, bet viršus turėtų "prasišviesti". Užtarkuoti sūrio. Uždengti folija ir kepti orkaitėje 30-45 min. Vištiena su mango Supjaustom vištienos file juostelėm, pridedam šaukštą čili tyrės, česnakiuko ir drusko ir 10 min uždengus palaikom. Dedam į keptuvę ir pakepam. Pridedam svogūno laiškų, paprikos, 2 šaukštus sojų padažo ir 2šaukštus vyno. Dar pakepam apie 2 min. Dedam mango (atsargiai, jie labai irsta, plyšta, maigosi)(būna indukuose konservuoti). Užbarstom truputį kalendros. Valgyti su ryžiais Kimštos bulvės su faršu Nuskutam bulvę (geriau didesnes), pjaunam per pusę. Išgramdom įdubimą. Į jį kraunam paruošto faršo (galima kaip kotletam). Užbarstom kmynais, galima užtarkuoti sūrio, dėti grybų. Kepti orkaitėje, kol apskrunda.
skanus tie blyneliai labai labai ;)



Cituoti
 
     
   

vaidumaa

Pranešimai: 85

2010-09-19 23:09:42
Re:

"Isila"

mūsų su vyru mėgstamiausi pateikalai Blyneliai su vištienos file 500g file sujaustyti mažais gabaliukais 1 ššaukštas krakmolo+3 šaukštai majonezo+ 1 kiaušinis+druska+pipirai+jei patinka prieskoniai Masę išmaišyti ir sudėti file. Vėl išmaišyti. Keptikeptuvėj ant aliejaus kaip paprastus blynus. Mes valgom su daržovėm kokiom ar salotom. Kimšti makaronai Pakepinti `faršą su mėgstamais prieskoniais. Imti Caneloni mararonus ir kimšti faršą (geriau kiek atvėsusį, rankas nudegsit). Neprikimšti pilnai. Paruošti padažą vanduo+grietinė+tomatai. Toks pakankamai skystas turi būti. Supilti į indą, dėti makaronus. Padažas turi apsemti makaronus, bet viršus turėtų "prasišviesti". Užtarkuoti sūrio. Uždengti folija ir kepti orkaitėje 30-45 min. Vištiena su mango Supjaustom vištienos file juostelėm, pridedam šaukštą čili tyrės, česnakiuko ir drusko ir 10 min uždengus palaikom. Dedam į keptuvę ir pakepam. Pridedam svogūno laiškų, paprikos, 2 šaukštus sojų padažo ir 2šaukštus vyno. Dar pakepam apie 2 min. Dedam mango (atsargiai, jie labai irsta, plyšta, maigosi)(būna indukuose konservuoti). Užbarstom truputį kalendros. Valgyti su ryžiais Kimštos bulvės su faršu Nuskutam bulvę (geriau didesnes), pjaunam per pusę. Išgramdom įdubimą. Į jį kraunam paruošto faršo (galima kaip kotletam). Užbarstom kmynais, galima užtarkuoti sūrio, dėti grybų. Kepti orkaitėje, kol apskrunda.
skanus tie blyneliai labai labai ;)



Cituoti
 
     
   
avatar
aguonel

Pranešimai: 89

2011-11-10 10:11:09

o kokius prieskonius vištienai naudojat?




Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą