Varškės tortas su braškėmis ir grietinėle
Įdarui: 10 g želatinos; 6 šaukštai šalto virinto vandens; 500 g braškių; 750 g varškės; 100 ml pieno; 150 ml apelsinų ar kitokių sulčių; 150 g cukraus; nutarkuota 1 citrinos žievelė ir sultys, 500 ml grietinėlės.
Du trečdalius paruoštos tešlos dėkite į riebalais išteptą kepimo formą, geriausia, kad ji būtų 28 cm skersmens. Tešlą švelniai prispauskite ranka. Kepimo formą šaukite į 170-190 oC karščio orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Palikite atvėsti. Likusią tešlą sutrupinkite ant skardos ir iškepkite.
Želatiną paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite vaiskočius ir supjaustykite į 2 arba 4 dalis. Varškę, pieną, sultis, cukrų, citrinos žieveles ir sultis gerai išmaišykite. Įmaišykite želatiną. Iki standumo išplakite grietinėlę ir sumaišykite su varškės ir želatinos mišiniu.
Paplotį dėkite į sudedamą torto formą. Pusę kremo kraukite ant papločio, ant viršaus išdėliokite braškes, o ant jų - likusį kremą. Išlyginkite paviršių ir užbarstykite papločio trupiniais. Tortą pastatykite šaltoje vietoje. Maždaug po 2 valandų nuimkite formos kraštus. Kai vaikai užmiega ....
Raizgynė
Tortas is lakstu su vaisiais perku is tesco lakstus. jie grynai sluoksniuotos teslos lakstai. O pertepimas tai lengvas: 3 kiausiniu tryniai, 150 gramu sukraus ar pudros ir dejau 2 inelius mascarpones surio. Viska ismaisiau ir tiek. Ant iskepto laksto tepi krema, dedi vaisiu ir vel laksta. Ir per para turi but saldytuve.
>>>>>>
Labai skanus tortukas [img:wix8153k'>http://img266.imageshack.us/img266/5936/tortukasrt6.jpg[/img:wix8153k'> biskvito receptukas tai butu toks: * 1 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno su cukrumi (puikiai tinka lietuviškas "Rududu") * 2 stiklinių miltų * 100 gr konditerinio margarino * poros šaukštelių kepimo miltelių * vanilinio cukraus * vaisiu,uogu kokiu turite * 1 indelio braškinio jogurto * 2 šaukštų želatinos Į karamelinę pieno masę supilkite ištirpintą margariną ir gerai išmaišykite. Ten pat sudėkite miltus su kepimo milteliais ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė turi būti grietinės tirštumo, todėl šliūkštelkite truputį vandens, jei ji gavosi pertiršta. Tešla karameliniam bistkvitui paruošta. Supilkite gautą masę į torto formą ir kepkite pusvalandį 200 laipsnių karščio orkaitėje. Kremas Apatiniam geltonam sluoksniui dejau ta vanilini pudinga(kur nuotraukytej salia pyrago) ji pirkau "lidl" bet manau bet kokis vanilinis pudindas tinka To pudingo sudejau 5 indelius,dar idejau siek tiek cukraus kad jaustusi siek tiek saldumas.Viska gerai ismaisiau ir ipyliau istirpinta zelatina.Visa sita krema uzpyliau ant pirmo pyrago sluoksnio.Kai siek tiek apstingo uzdejau kons.vaisiu misini (galima bet kokiu vaisiu ar uogu.as dejau kokiu turejau).Tada uzdejau antra biskvito laksta ir uzpyliau paruosta toki pati krema tik kakavini,bet darytas taip pat kaip vanilinis.Na pirkau toki pati tik kakavini pudinga .Manau suprasit ka norejau pasakyt.na ir puosiau kons.vaisiais bei kokoso drozlem... Skanaus
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Paskutinį kartą redagavo: Vitlija - 2013-10-21 : 17:12:43
O man namuosiniai biskvitai skaniau, tai issikepu, bo labai paprasta - 6 kiaušiniai, 6 šaukšt. cukraus, 6 šaukšt. miltų, kelimo milteliu truputi. kiausinius su cukrum labai gerai isplaki, iki standumo, atsargiai sudedi miltus su kelimo kilt., bet maisyt l. atsarbiai, svelniai. į skarda ir kepti. Iškepus padalinu i lakstus ir koki tai pertepima, kad ir ta pati mascarpones
Radau internete
Maskarponės tortasPadui reikes:
250g sviestiniu sausainiu
80g sviesto
sausainius sutriname, sumaisome su islydytu sviestu, sumaisome ir isklojame skardos dugna sausainiu ir sviesto mases vientisu sluoksniu.
Kremas:
500g maskarpones surio
800-1000g vaisinio jogurto
dvieju citrinu sulciu
1st. cukraus(maziau ar daugiau pagal skoni)
50g zelatinos
suri ir jogurta ismaisom iki vientisos mases, supilam citrinu sultis, cukru, ismaisome. istirpiname ant mazos ugnies zelatina ir supilame i visa mase, ismaisome.(as pradzioj i istirpinta zelatina idedu kelis saukstu kremo, ismaisau ir tik tada pilu i visa krema ta zelatina, cia man aiskino kad nesutrauktu tos mases). krema pilam ant paruosto pado skardoje, dedam i saldytuva. kai jau matom kad sustingo, isimam ir puosiam pagal fantazija. as puosiu vaisiais ir zele.
Maskarponės tortas
INGREDIENTAI:
175 g miltų,
25 g kakavos miltelių,
50 g miltinio cukraus,
125 g nesūdyto sviesto,
druskos.
Įdarui:
50 g baltojo šokolado,
250 g grietinėlės,
500 g braškių,
200 g maskarponės,
4 šaukštai braškių džemo.
GAMINIMAS:
1. Virtuviniu kombainu sumaišome kakavą, cukrų, druską, kubeliais supjaustytą sviestą ir miltus. Maišome, kol masė tampa panaši į trupinius.
2. Kiaušinio trynį išmaišome su šaukštu šalto vandens ir įdedame į miltų mišinį. Virtuviniu kombainu sukame tol, kol tešla sulimpa į vieną gumulą.
3. Išimame ir rankomis padarome rutulį. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame pastovėti šaltai 30 minučių.
4. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiojame tešlą. Įklojame į žemą, 20 cm skersmens kepimo formą, apipjaustome kraštus. Padedame pastovėti šaltai valandą.
5. Kepame 180 C karštumo orkaitėje 15 minučių. Paskui išimame ir atvėsiname.
6. Baltąjį šokoladą ištirpiname dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu.
7. Kitame dubenyje išplakame maskarponę ir grietinėlę. Į masę įmaišome skystą šokoladą.
8. Ant torto papločio užtepame įdarą ir apdedame braškių puselėmis. Braškes ištepame pakaitintu džemu. Atšaldome.
Pastabos:
Gaminimo laikas: 45 min. Papildomas laikas: 1 val. 30 min. Porcijoje: apie 330 kcal (8 porcijos)
Maskarpone tortas Biskvitas pirktynis( galima vanilinį arba šokoladinį)
Kremas:
16 g zelatinos,(želatinos galima dėti daugiau, kad tortas būtu standesnis, nes ji iš šaldytuvo išimame tik prieš valgant)
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Išplakti suri, jogurta, išspausti citriną. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele su cukrumi. Mase supilti ant biskvito, ją šaukštu paspausti, kad nebūtu oro tarpu ir idet i saldytuva. kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
O man namuosiniai biskvitai skaniau, tai issikepu, bo labai paprasta - 6 kiaušiniai, 6 šaukšt. cukraus, 6 šaukšt. miltų, kelimo milteliu truputi. kiausinius su cukrum labai gerai isplaki, iki standumo, atsargiai sudedi miltus su kelimo kilt., bet maisyt l. atsarbiai, svelniai. į skarda ir kepti. Iškepus padalinu i lakstus ir koki tai pertepima, kad ir ta pati mascarpones
Anglų šokoladinis tortas
500 g šokolado;
4 šaukštai grietinėlės;
4 šaukštai jogurto;
4 kiaušiniai;
150 g cukraus;
3 šaukštai miltų;
300 g rūgščių uogų(serbentų ar vyšnių);
1/4 šaukštelio druskos;
cukraus pudros pyragui pabarstyti;
Grietinėlę pašildyti ir joje ištirpinti 400g šokolado. Į šokoladą sudėti trynius, cukrų ir gerai išplakti. Sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Išplakti baltymus su druska ir atsargiai išmaišyti su šokoladine mase. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kepti 40 min. 180C įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps palikti ataušti. Likusį šokoladą ištirpinti, išmaišyti su jogurtu ir juo užpilti. Ant viršaus sudėti uogas ir pastatyti kad sustingtų. Pabarstyti cukraus pudrą. Kai vaikai užmiega ....
Raizgynė
Tortas "Skruzdėlynas"
4 - 5 kiaušiniai;
5 šaukštai grietinės;
truputis druskos;
miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines);
pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus).
Sirupui:
1 stiklinė medaus;
1 stiklinė cukraus;
2 šaukštai vandens;
30 g sviesto;
1 šaukštas grietinės.
Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 -4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą. Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų papuošiame razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) skanaus Kai vaikai užmiega ....
Raizgynė
Aš tai praeita savaite gaminau skruzdėlyną, bet tą senovinį, kaip mano vaikystėje...
Tešla (trupininė):
Kiaušiniai 2vnt
Grietinės 1 šaukštas
Margarino 300g
Druskos 0,5 šaukštelio
Cukraus 1 šaukštas
Miltų, kad neliptu prie pirštų tešla
Pertepimas:
Kondencuotas pienas(Optima linija, nes tik jis vienintelis Maximoje buvo iš pieno, nes visi kiti tik iš visokių išrugų miltelių ir kito pagaminti ) 2 indeliai
Aguonos 1 šaukštas
tešlą išminkyti, palaikyti šaldytuve porą val. Tada per burokinę tarką tarkuoti ant skardos ir kepti orkaitėje 180 temperatūroje, jei sukimba, tai ataušusius sulaužyti mažais gabaliukais, kad būtų.
O kondencuotą pieną, greitpuodyje(indeliai vandenyje) pavirti porą valandų (jei paprastame pude tai dvigubai ilgiau). Ištraukus dar šilą (nes kai ataušta sustingsta) kondencuotą pieną sumaišyti su aguonomis ir sausianukais-trupinukais. Ir sudėti šauštu skriszdėlyno formą.
Labai sotu ir, bent jau man su broliais, priminė vaikystę
O čia štai kokį tortą priš porą savaičių savo draugei kepiau "gimtadienio tema buvo 6-mečiai", tai ir tortas vaikiškas buvo.
įdėją nusižiūrėjau per Google
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Jogurtinis tortas su vaisiais
2 kiausiniai
6 saukstai cukraus
2 saukstai silto vandens
100 g miltu
100 g maltu lazdyno riesutu
kremui
9 sauksteliai zelatinos
1 indelis konservuotu vysniu (apie 340 g nupylus skysti)
1 indelis konservuotu abrikosu (apie 340 g nupylus skysti)
600 g jogurto
100 g medaus
2 saukstai citrinu sulciu,
dziovintu sutarkuotu puses citrinos zieveles
200 g grietineles
Forma iskokite kepimo popieriumi. Orkaite ikaitinkite iki 180 laipsniu. Kiausiniu baltymus su 3 saukstais cukraus isplakite iki standziu putu, o trynius isplakite su likusiu cukrumi ir vandeniu.
miltus sumaisykite su maltais lazdyno riesutais ir su baltymo putomis sukreskite i tryniu mase. Visa ismaisykite ir sukreskite i forma. Kepkite 15 min.
Nupilkite skysti is konservuotu vaisiu iu uogu indeliu. Jogurta sumaisykite su 80 g medaus, citrinu sultimid ir tarkuota zievele. Itirpinkite zelatina ir sumaisykite ja su jogurtu. Suplakta grietinele supilkite i jogurta.
Abrikosu skysti sumaisykite su likusiu medumi ir pasildykite. Misiniu sudrekinkite torto pagrinda. Trecdali kremo uzteplite ant pagrindo, isedeliokite abrikosus bei vysnias. Uztepkite dar kremo ir idekite i saldytuva. Kai vaikai užmiega ....
Raizgynė
Tortas "Medutis"
blynams :
50 g sviesto
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai medaus
3 kiaušiniai
2 šaikštai grietinės
2 šaukšteliai sodos
cinamono,vanilino,ant peilio galiuko kvepiančių pipirų,biški maltų gvaizdikėlių
3,5 stiklinės miltų
[color=violet'>kremui :
2 indeliai(po 450 g ) 30 procentų riebumo ar kaimiškos grietinės
2 šaukštai želatinos
cukraus,vanilino,citrinos rūgšties ar jos sulčių- pagal skonį
dar pertepant galima naudoti vaisius,želė,tirštą rūgštėlesnę uogienę
Didėlesnį indą užkaist ant vyryklės į jį dėti kitą indą ir jame ištirpyti sviestą tada supilti cukrų,medų,prieskonius ir maišant sumušti kiaušinius,kaitinti visalaik maišant kol ištirps cukrus.Tada leisti masei vėsti .Stiklinėje sodą užpilti trupučiu acto ir išmaišiuis palikti putoti.Kai pravės masė į ją supilti grietinę ir sodą,išmaišyti ir subėrus miltus minkyti.Miltų gali prireikti biški daugiau nei parašyta.Leisti tešlai pusvalandį "subresti".Pasidalyt tešlą į gumuliukus kiek tų blynų norėsi iškeptiKočioti nestorus blynus pasibarstant miltais(jei iškepus jų bus prilipę prie papločio nubraukti šepetėliu), papločius daryti didesnius,nei bus torto forma,vyniojant ant kočėlo perkelt į skardą ir peiliu paplotį pakapoti(nes mėgsta pasitraukti kepant),kepti 180 laip temp kol paruduos,dar šiltą paplotį apsipjauti norimos formos o tuos likučius baigus kepti,subert skardon ir dar pakepinti.Paskui galima per pravėsusius pervažiuoti kočėlu ,persijoti ir trupiniukus panaudoti puošimui.
Želatina skirta kremui iki jį darant turi būti užpilta šaltu virintu vandeniu,prieš 5 valandas.Vandens beveik pusė stiklinės.Grietinė plakama su cukrumi,rūgštelė ir vanilinas pilami prieš plakimo pabaigą,želatina pašildoma iki tiek,kad tik ištirptų grūdeliai negalima perkaitinti,nes nestings.Ir plona srovele pilant sumaišoma su grietine,negalima pilt visą iškart,nes gali tokie siūlai ir gumulai pasidaryti.Biški paruoštos grietinės pasiliekama aptepti šonam ir viršui(arba galima pasidaryt sviestinio kremuko nedaug).
Kaip ir kuo pertepti jau kiekvienos fantazija,man patinka toks variantas grietinė su želė,o kitas sluoksnis grietinė su serbentų uogiene
Tada tortuką biški paslėgti ir palikti porai valandų vėsesniam virtuvės kampe,kad susigertų kremo,tada į šaldytuvą toliau stingti.Aš susitepu iš vakaro o ryte išėmus iš formos puošiu.
Puošimui ir galima daug ką naudoti,tuos pačius trupinius(dar panaudojant isikirpus trafaretus),kokosą,šokoladą,mandarinų gėlytes,želė,na ką tik norisi.Galima į trupinius ibert kakavos ir padaryt juos dviejų spalvų.
Na parašiau Domino viską nuo dūšios,darysi nedarysi- tau spręst Bet visai nesunkiai padaroma šiaip. Aš dažniausiai darau pusantros šio recepto normos ir gaunasi nemažas tortukas,aišku priklauso nuo to kokia tavo torto forma yra.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
O čia štai kokį tortą priš porą savaičių savo draugei kepiau "gimtadienio tema buvo 6-mečiai", tai ir tortas vaikiškas buvo.
įdėją nusižiūrėjau per Google
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
[quote="Valll"'>O čia štai kokį tortą priš porą savaičių savo draugei kepiau "gimtadienio tema buvo 6-mečiai", tai ir tortas vaikiškas buvo.
įdėją nusižiūrėjau per Google
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Zitulka,o i ta sluoksni su grietine ir uogiene jokio standiklio nededi?ta prasme,ar jis paskui neisbega?as,mat,si torta kepsiu pirmajam tortadieniui,tai nenoriu bedu prisidaryt,kai isemus is formos jis istezta
O čia štai kokį tortą priš porą savaičių savo draugei kepiau "gimtadienio tema buvo 6-mečiai", tai ir tortas vaikiškas buvo.
įdėją nusižiūrėjau per Google
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)