taip, mase internetu uzsakiau, bet si karta bandysiu pati daryt :D kad kremo mazai jau supratau , nes teko 2 mases sluoksnius det, buvo dar ziauriai :D o rozes, tai mano debiutas
dabar bandysiu masina daryt, Vyresnelio 3-ajam gimtadieniui.
jūs čia LT užsisakinėjot tą masę? :schockiert: Jei taip, tai žiauriai gi brangu ir neapsimoka :roll:
Kremo ne mažai, o ne lygiai užteptas. Nebent ten ne sviestinis, tai gal pasilygina kažkiak. Kokią masę dėjot?
Aš vis nedrįstu dar rožiū tikrųjų daryt :ops:
Šuniukas puoštas plakta grietinėle (su cukrumi ir citrinos rūgštele). O įrankiai - naudoju tokį antgaliuką (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
250 gr. Mascarpone surio
sausainuku 12 vnt.
1 puodukas saltos kavos
2 kiausiniu
cukraus 4 v.s.
vanilinio cukraus 1 a.s.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Kremas:
atskiriame baltymus nuo tryniu
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) Isplakame kiausinio tryni su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaisome su suriu ir plakame iki vientisos mases. (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
isplakame baltyma iki standumo (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Sumaisome baltyma su surio mase. Sausaini pamerkti kavoje ir sudedame ant plokscio pavirsiaus, ar i kokia formele.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
6 vnt. Patepiame kremu.
http://s015.radikal.ru/i330/1104/a7/26c5e651b248.jpg Vel sudedame 6kavoje pamerkitus sausainukus ir viska patepiame kremu. laikyti saldytuve 5-6 val.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) pabarstome kakava ar sokoladu. As dar papuosiau braskemis :D
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Skanaus :D
kaikas dar brendzio ideda, bet buvo laukta vaiku, tai nedrisau ideti :) labai svelnus kremas ir kavos skonio biskvitai gaunasi mmmmmmmmmmmaaa kaip skanu :)
jūs čia LT užsisakinėjot tą masę? :schockiert: Jei taip, tai žiauriai gi brangu ir neapsimoka :roll:
Kremo ne mažai, o ne lygiai užteptas. Nebent ten ne sviestinis, tai gal pasilygina kažkiak. Kokią masę dėjot?
Aš vis nedrįstu dar rožiū tikrųjų daryt :ops:
Šuniukas puoštas plakta grietinėle (su cukrumi ir citrinos rūgštele). O įrankiai - naudoju tokį antgaliuką (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
taip mase Lietuvoje uzsakyta ASDA uzsakiau isbandyti :) o dabar ir pati ismokau daryti (is cukraus pudros, cukraus, zelatinos, glicerino ir aliejaus) tai jau masinai savo dengimo mase pasigaminau.
Kas del roziu - tai tik cukraus pudra ir zelatina, na ir siek tiek dazu, visai lengva...kada nors imesiu, kaip dariau
Napoleono torto receptas:
Darome lakštus. Pirmiausia į visus miltus sudėkite 400 g pjaustyto margarino ir kapokite peiliu, kol margarinas apsivels miltais ir pasidarys trupiniukai.
Supilkite grietinę, įmuškite vieną kiaušinį, įdėkite druskos ir viską išminkykite iki vientisos masės. Tešla turi prie rankų nelipti.
Dėkite tešlą į maišiuką ir parai palikite šaldytuve. Kitą dieną tešlą padalinkite į 16 - 20 vienodų gabaliukų. Kočiokite ant miltais pabarstyto stalo tik kuo ploniau. Lakštai turi būti beveik permatomi.
Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, gerai subadykite šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje, 5 minutes kiekvieną lakštą atskirai.
Ant karšto lakšto dėkite pasirinktą lėkštę ir apipjaustykite kraštus. Galiukus veliau reikės sumalti ir panaudoti tortui puošti. Iškepus visus lakštus, palikite juos gerai atvėsti.
Darome kremą. 9 kiaušinius gerai išplakite pasirinktame puode. Geriausia naudoti mikserį. Puodą su kiaušiniais įstatykite į kitą puodą su vandeniu. Jį turime užvirti tam, kad valgant pyragą niekas neapsinuodytų žaliais kiaušiniais.
Supilkite cukrų ir plakite, ko masė pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Viskas turi vykti apie pusvalandį.
Tuomet išsukite likusią 400 g margarino dalį su 80 g miltelinio cukraus ir vanilinu. Supilkite į kiaušinių masę ir išplakite kremą.
Pats laikas sluokniuoti tortą. Dėkite lakštą, ant jo tepkite kremą. Tai kartokite tol, kol paisbaigs lakštai. Kremo sluoksnis turi būti viršutinis. Jis taip pat bus naudojamas torto kraštams. Tik lakštų nespauskite.
Pabarstykite sumaltais trupiniais ir palikite nakčiai šaldytuve.
Kitą dieną tortu jau galima vaišinti šeimą ir draugus!
Viskas!
Foto: Napoleono torto receptas
Aide, labai gražūs tortukai Mane taip pat domintų paskutinis tortukas :) Jei gerai supratau,tai jo pertepimas yra grietinėlė su varške Tai kuo tada tu aptepei šonus,nes esu girdėjusi,kad apdengimo masė nedraugauja su grietinėlė, ji gali pasileisti Ar aš klystu
aide, saunus tortukai
mane domintu, kas per rafaelo? ir kuom tepei po apdengimo mase ? kur uzsakei geliu ir drugelio spaustukus?
Ačiū (kaži kur dingo mūsų smailikai....)
Rafaelo tortas, tai tokio skonio kaip rafaelo ir tiek.
O prieš dengiant mase, tortą visada aptepu sviestiniu kremu ir tiek :)
Visas formytes užsisakau iš UK "surbitono" :) nes LT kainos jų nenormalios
Maksiko pirmojo gimtadienio tortukas :) suradau RAFAELO receptika SM tai ragausim Apdengimo maseje si karta pakeiciau Cukraus sirupa i Kokoso siruma (jau taip sunkiai buvo dirbti su mase )
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Vitlija, šaunuolė. Tortukai tiesiog super. Gali jau ir užsakymus priiminėti Aš irgi galvoju kada pabandyti tortuką su dengimo mase,bet vis kažkaip nesiryžtu vis bijau,kad nesigaus