Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Vaiko sveikata Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Sanatorijos vaikams  
   
avatar
bitemaja

Pranešimai: 2801

2008-08-05 17:08:28
Sanatorijos vaikams
sveikutes turiu klausymeli del sanatoriju,sende sutikau savo vaiko sesele,dickis birzeli sirgo plauciu uzdegimu,tai sako kad mum priklausytu sanatorija,bet turiu pati klaust gyditojas,sake tris savaites,o kazin ar galima prasyt kad duotu pavizdziui savaite laiko :???: Ot uzdave galvojimo,bet tos sanatorijos siaip gerai vaikui,net nzn :???:



Cituoti
 
     
   
avatar
kastoniuke

Pranešimai: 18420

2008-08-05 18:08:29

manau pirmiausia tu jos apie viska isklausinek, kaip kur ir kas, o del savaites laiko tai nemanau kad ten kas nors gal to neduoti ;)
Kai vaikai užmiega .... Raizgynė



Cituoti
 
     
   
avatar
bitemaja

Pranešimai: 2801

2008-08-05 19:08:30

bet girdejau kad nenor jos tos sanatorijos isvis duot drauge sake kad dsug teko pereit kad gautu :???: ,tai db nebezn ka daryt,ar pradet verta kad kryziaus kelius eit,beto reikejo tipo dvieju savaiciu laikotarpi teirautis po ligos



Cituoti
 
     
   
avatar
kastoniuke

Pranešimai: 18420

2008-08-05 19:08:08

tai tada gal ir nera prasmes ieskot nes juk sirgot tai senokai :???:
Kai vaikai užmiega .... Raizgynė



Cituoti
 
     
   
avatar
bitemaja

Pranešimai: 2801

2008-08-05 21:08:04

tai uztat kad senokai,bet uztat gal kita kart zynosme,aisku tikiuos kad nebus daugaiu bet pagyvensim pamatysim



Cituoti
 
     
   

zirzilia

Pranešimai: 3305

2008-08-19 09:08:33
Re: Sanatorijos vaikams

"bitemaja"

sveikutes turiu klausymeli del sanatoriju,sende sutikau savo vaiko sesele,dickis birzeli sirgo plauciu uzdegimu,tai sako kad mum priklausytu sanatorija,bet turiu pati klaust gyditojas,sake tris savaites,o kazin ar galima prasyt kad duotu pavizdziui savaite laiko :???: Ot uzdave galvojimo,bet tos sanatorijos siaip gerai vaikui,net nzn :???:
AS irgi kelis kartus teiravausi apie sanatorijas ,tai tik pasiziuri kaip i durna ,nesuprantu ar ten gydytoja reikia gerai uzkist babkem ar kaip i ja patekt :???:



Cituoti
 
     
   
avatar
Zitulka

Pranešimai: 8311

2008-08-19 10:08:15

Mano dukra pernai kovą gulėjo ligoninėje su plaučių uždegimu,tai išrašant iš ligoninės siūlė sanatoriją Druskininkuose,kadangi dar neturėjo 7 metų tai galėjau ir aš kartu nemokamai važiuot.Bet taip gavosi jog buvo bėdų ir aš negalėjau važiuot,o jos vienos nenorėjau leist tai mes atsisakėm.Bet už tai gydytoja jau ant rytojaus mum suveikė masažų kursą,o taip jų reikia lauk eilėj kelias savaites :schockiert: Jokio kyšio sergant nebuvo duota,nes aš pati visalaik buvau su dukra ir ja rūpinaus.



Cituoti
 
     
   
avatar
kastoniuke

Pranešimai: 18420

2008-08-19 13:08:05

mes irgi gulejom su plauciu uzdegimu pavasari bet apie jokias sanatorijas nebuvo net kalbos o as net is tikruju ir nezinojau kad priklauso, o gal pagalvojo gydytoja kad nescia kur ji ten trenksis su tuo vaiku :???:
Kai vaikai užmiega .... Raizgynė



Cituoti
 
     
   
avatar
Zitulka

Pranešimai: 8311

2008-08-19 13:08:03

Gal pasikeitė tvarka per metus :???:



Cituoti
 
     
   

zirzilia

Pranešimai: 3305

2008-08-19 13:08:26

Maniske per metus sirgo tris kartus bronchitu ir niekas net nekalba apie jokias sanatorijas . Cia matomai priklauso ir nuo gydytojo ir nuo sistemos tos poliklinikos :???:



Cituoti
 
     
   
avatar
Zitulka

Pranešimai: 8311

2008-08-19 13:08:40

Vyro sūnėnas dažnokai serga bronchitu tai ir kelialapį į Palangos sanatoriją pavasarį gavo,čia Joniškio daktarė davė.Tikrai nesuprasi kai tuos kelialapius dalina :???:



Cituoti
 
     
   
avatar
kastoniuke

Pranešimai: 18420

2008-08-19 14:08:58

reiks kada prie progos pasidometi man :D o tas sanatorijas turi dar ligoninej israsyt ar seimos jau gydytoja :???:
Kai vaikai užmiega .... Raizgynė



Cituoti
 
     
   
avatar
Zitulka

Pranešimai: 8311

2008-08-19 15:08:58

Maniškei būt ligoninėj išrašę,o tam berniukui poliklinikoj davė



Cituoti
 
     
   
avatar
kastoniuke

Pranešimai: 18420

2008-08-19 15:08:58

as dabar pagalvojau jeigu seimos gydytoja tai is savo tikrai nieko nebuciau gavus niekad nes ji nieko nezino, bus matyt kaip dabartine, o jeigu jau is ligonines tai nezinau, nors ji man ir pasirode visai nieko bet velgi :???:
Kai vaikai užmiega .... Raizgynė



Cituoti
 
     
   
avatar
laimav

Pranešimai: 76

2011-04-27 20:04:49

mes vaziuojame kiekvienais metais i Palangos gintaro sanatorija mazutei yra bronhine astma tai duoda be problemu o ir pati pirma karta kai gavom kelialapi buvom po bronhitu ,bett jie mums daznai kartojosi .ir gydytoja sake kad jos kelialapius gauna vos kelis jie yra riboti per metus vos 5 kelialapius tegauna ir todel juos duoda tik labai sergantiems arba kas yra su plauciu uzdegimu jau turi is karto ligonineje prasyti




Cituoti
 
     
   
avatar
siepike

Pranešimai: 6439

2012-08-29 10:08:10

Mes rugsėjo 29 d. turime vietą Palangos "Gintare". Aš iš pradžių pasiskambinau į pačią sanatoriją, užsiregistravau, t.y. gavau laisvą vietą, tai dienai, o paskui pas gydytoją, rugsėjo 7 einam pas rebitologę. Ligos kodas bronchinė astma. Kai gydytojai pasakiau, kad norim vykt tą dieną, sako tai dabar galit važiuot tada dar gegužis buvo, tai kiek suorantu gydytojai tokį norą pareiški ir tada tada jis sako turi neturi :) Pasiėmėm renovuotą kambarį.

Čia dar šiek tiek radau naudingos informacijos, gal kam pravers {#}

Sanatorija „Palangos gintaras“

Svetainė: http://www.palangosgintaras.lt/atvykimo_tvarka.html

Registracija tel. 846041230

Vykimo į sanatoriją tvarka

Gaunate rekomendaciją iš specialisto, gydančio jums ligą, pagal kurios kodą jums priklauso sanatorinis gydymas. Rekomendaciją nešate pediatrei, ji siunčia pas vietinį reabilitologą masažams ar panašioms procedūroms, tuomet gaunate jo atsakymą pediatrei, nunešate, ir gavę iš pediatrės suruoštus dokumentus, keliaujate finansavimui į Ligonių kasas. Šiuo atveju registruotis į sanatoriją reiktų iš anksto. Išvykti su šiuo siuntimu reikia per 10 dienų nuo Ligonių kasų pažymos išdavimo (minimalus kursas 18 kalendorinių dienų).

Pagal naują tvarką, vaikus iki 8 metukų į sanatoriją lydi vienas suaugęs asmuo. Lydinčiajam apmokamas buvimas sanatorijoje, o maitinimas kainuoja dienai apie 8 Lt. Vaikui maitinimas nemokamas (mažiukams iki berods 3 metukų papildomai yra pavakariams šiltas pienas, vaisiai). Lydinčiajam nedarbingumas įprastai neskiriamas tuo laikotarpiu, tenka imti atostogas.

Procedūros
Oficialiai procedūrų laikas yra iki 15 val., bet įprastai jau iki pietų jas galima praeiti., priklausomai nuo to, kaip susidėliosite grafiką atvykę.

Druskų kambaryje mama kartu gali būti su vaiku iki 8m. amžiaus.

Renovuoti skiriasi tuo, jog juose yra naujai suremontuota patalpa (grindys, sienos, WC bei dušo kabina, TV), nauji baldai. Už renovuotą kambarį sumokate į kasą po 10 Lt už parą.
Už atsivežtus naudojamus elektros prietaisus (virdulį, džiovintuvą, kompiuterį ar pan.) mokate 0,50 Lt per dieną, nepriklausomai nuo prietaisų skaičiaus, tai suma parai.

Visuose kambariuose yra WC, dušas, balkonas, duodama patalynė ir mažas rankšluostis, kuriuos galima valytojos paprašyti pakeisti prireikus. Kiekviena šeima gyvena atskirai sau skirtame kambaryje (jokių bendrų kambarių kaip kad ligoninių palatos).Visi kambariai kas rytą valomi valytojos.

Atskirame poilsio kambaryje yra bendras šaldytuvas ir TV.

Remiantis visų mūsų patirtimi, sudarėme sąrašiuką, galbūt juo pasinaudosite

• Svarbiausia – dokumentai (siuntimai, gimimo liudijimas)

• mokyklinukams - vadovėliai bei pažyma apie tai kurioje klasėje ir kur mokosi

• Higienos priemonės

• rūbai

• Pinigai

• Jei noro yra – virdulys

• Koridoriuose tarp korpusų skersvėjai dideli, mažiems vaikučiams įsimeskite kepurytes plonas ar rūbelį su gobtuvu, po procedūrų sušilę gali greit peršalti.

• Įsidėkite hermetinių indelių ar termosiuką maistui išsinešti (būna lieka sumuštiniai, ar vaikas pramiega,tuomet-košę ir pan.)

• Pravers skalbinių virvė, segtukai.

• Žaislai, pieštukai, kamuolys, knygos vaikui (kažkas, kuo užimtumėte laisvu laiku)

• Galite pasiimti vaistų, įprastai naudojamų, nes pas seselę nedaug jų būna.

• Patogi avalynė (mamų nuomone geriausia Crocsai kokie)

• Jei vykstate vasarą – kremukai nuo saulės, maudymosi reikalai visi

• Mažiems vaikučiams galite pasiimti užpilamų košyčių, kambaryje jei virdulį turėsit – badu nemirsit

• alergiškiems vaikučiams siūlome pasiimti patalynę, ar bent pagalvėlę (pasitaiko pūkinių, kietų, senų)

 

 

 

Mamų patirtis:

Elentari: Nuo savęs papildau, kad į renovuotus kambarius verta pasiimti mažutį pripučiamą baseinuką, nes ten dušai. Patogu bus išmaudyti mažą vaikelį, ir išsiskalbti patogiau, nei kriauklėje 
Taip pat nepamirškite vežimėlio, net jei jūsų vaikutis 3-4 metų, dažnai mamos pasigaili nepasiėmę, nes vis tik atstumai iki jūros nemaži, vaikai pavargsta. Vežimus galima palikti pirmame aukšte po laiptais arba vežtis į kambarį (koriduoriuose savo aukštuose laikyti nepatariu, nes pernai buvo konfliktų su viena slaugytoja, bandžiusia įvesti savo naują tvarką... Tai žinokite, kad su vežimėliais GALIMA važiuoti į savo aukštus, tik dėl šventos ramybės statykite juos kambaryje ar balkone. Tai direktoriaus žodžiai).

MEET: diagnozė bronchitas ir sinusitas, gyd. Stankevičienė, vandens procedūros(atsisakė), halo kamera, inchaliacijos, masažas, mankštos ir indiv. mankšta, bioptronas, (pasibaigus druskoms, bus skirta aromaterapija). Daktarė pasirodė maloni, jei kas negerai liepė bet kada ateiti.



čili : diagnozė bronchų astma, gyd. Grigaliūnienė, gautos 9 procedūros: bazinė mankšta, individuali kvėpavimo mankšta, krūtinės ląstos masažas, aromaterapija, halokameros, inhaliacijos, šildymas ultragarsu, bioptrono lempos, sūkurinės kojų vonelės.

http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.d..._pdf?p_id=25698

"Dėl medicininės reabilitacijos ir sanatorinio (antirecidyvinio) gydymo organizavimo"




Paveikslelis

Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis



Cituoti

 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą