Labai mėgstu sumuštinius su raudonais ikrais, bet tik per šventes pasilepinu ir kitus palepinu, darau dviejų rušių:
1 Prencūziškas batonas, sviestas, tada ant jo riekutė virto kiaušinio ir ant viršaus šaukštelis ikrų.
2 Prencūziškas batonas, sviestas, ikrai ir citrinos.
Mano firminiai tostryje kepti sumuštiniai:
Svarbiausia yra padažas - majonezo, kečupo, grietinės po šaukštą, šaukštelis cukraus ir porą skiltelių smulkiai supjautyto česnako (nors aš iš tingumo dedu kupiną šaukštelį česnakų granulių).
Na ir dedu riekutė eimos duonos, sūrio, padažiuko sluoksnis (~ sriubinį šaukštą), dešros (nesvarbu kokios, svarbu, kad prieštai pakepinti iki apskrudimo) ir vėl forminės duonos riekutę (abi riekutes patepti permatomu sluoksniu sviesto), na o tada kepti Skanaus
[quote="Aura G"'>As darau sumustinius su lasisa. Lasisa sudau pati. Turguje gali gauti zuvi po 12 litu uz kilograma. Puse iskepu gabaliukais, o kita puse susudau. Lasisa turi unikalia savybe, kad druskos gali pilti kiek nori, isigers tik tiek, kiek reikia, ji nebus per suri. Jeigu susigundysite isbandyti, nepamirskite, kad zuvi reikia pabarstyti ir ziupsneliu cukraus. Po paros jau galima valgyti, ne ka blogiau nei pirktum is parduotuves, kur uz maza gabaliuka sumoki ne maziau 10 litu...
tai ka sudyta lasisa dedi ant batono ir viskas
Sūdyta lašiša superinis dalykas, aš tai visuomet taip darau, o svarbiausia, kad mano sūnui labai patinka, nes šiaip žuvies tai visai nemėgėjas Tikrai skanūs sumuštinukai gaunasi
aš tai darau tokią "greitą" užkepėlę
Reikia:1 pakelio mažų barankėlių, apie 150 gr faršo, žiupsnelio mėgstamų mėsos prieskonių, trupučios fermentinio sūrio bei šiek tiek majonezo.
Barankėles apie 15 minučių palaikau užmerktas vandenyje,kad šiek tiek išbrinktų. Tuo tarpu pasiruošiu faršą su mėgstamais prieskoniais. Paruoštą mėsytę dėdu į barankėlės viduriuką, o ant viršaus užtarkuoju fermentinio sūrio ir uždedu trupuką majonezo. Kepu orkaitėje apie 15-20 minučių. Skanaus!!!!!Tokia užkepėlė puikiai tinka pavaišinti netikėtai užklupusius svečius:)
dar darau tokius lengvai ir greitai paruošiamus sumuštinukus:
"Javinės" duoniukus paprasčiausiai susipjaustau į norimos formos kvadratėlius, o ant jų užtepu "Vici" krabų lazdelių salotų su vėžių uodegėlėmis, kitus su brokoliais. Ir greita, ir skanu, ir gražiai bei neįprastai atrodo
man tai patys skaniausi sumustinukai tokie; i dubemi sutarkuoju suri fermentini per burokine tarka, ispjautau raugintu agurku, desros rukytos ar slapiankes, imusu kiausini viska gerai ismaisau r ta mase tepu ant batono riekeles ir dedu i ikaitinta keptuve su aliejumi, i pacia dedu ta puse kur uztepat mase, pakepu kol pagels po too jau isemus is keptuves uztepu truputi majonezo o tada jau net ausys linksta kaip skanu buna..
Re: Užkandžiai, sumuštiniai
Gailiaus gimtadieniui dariau
Lavašas su kumpiu/krabų lazdelėm/lašiša
Lavašas
Majonezas (man skaniausiai su Hamker) arba lydytas sūrelis arba tepamas sūrelis su žalumynais
kumpis/krabų lazdelės/lašiša
Iceberg salota
Lavašą pjauti per pusę ir tepti majonezu/lydytu sūreliu/tepamu sūreliu. Dėti pjaustytą kumpį (aš naudojau Panevežio file, berods)/ pjaustytą rūkytą lašišą/ pjaustytas krabų lazdeles. Dėti salotos lapus. Susukti gerai, suvynioti į foliją. Padaryti paplokštesnį. Laikyti šaldytuve per naktį. Spjaustyti ir persmeigti smeigtukais maistui.
Lavašas su sūriu
Sūrį, česnaką, pjaustytą kubeliais ir majonezą sumaišyti. Juo patepti lavašą. Dėti salotą. SUsukti, suvynioti į foliją, suspausti, laikyti per naktį šaldytuve.
Lavašas su saliamiu
Saliamis (man tiko paprasta dšra)
Paprika
Cukinija
Pomidoras
Salota
Saliamį, papriką ir cukiniją pakepti ant sviesto. Lavašą tepti majonezu/sūreliu ir dėti įdarą. Tada pomidorą, salotą. Susukti, suvynioti į foliją, suspausti, nakčiai į šaldytuvą.
Skanaus
Re: Užkandžiai, sumuštiniai
sumuštiniai su naminiu paštetu - niam niam.
naminis paštetas-
išvirti 1 bulvę ir 1 morką.
keptuvėje svieste pakepti 2 supjaustytus svogūnus, įdėti 200 g. vištos kepenėlių. kepti apie 10 min.
viską sumaišyti, įdėti prieskonių, žalumynų ir su blenderiu/mėsmale susmulkinti.
tik man skaniau, kad pastete butu svogunu ir morku nedideli gabaliukai, todel svogunus kepu atskirai, be kepeneliu, juos smulkinu atskirai ir ne taip smulkiai, o kepeneles tai sumalu
Re: Užkandžiai, sumuštiniai Tarta
Gal pirmu darbu parašysiu originalu receptą,kuri radau.Po to jau parašysiu savąjį
Pagrindas:
1 su puse puodelio miltų
140 g sviesto
1/2 šaukštelio druskos
1 didelio kiaušinio
1 kiaušinio trynio
Įdarui:
5 vidutinio dydžio pomidorų
2 puodelių susmulkinto mocarela sūrio
1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
1 didelio svogūno
1 šaukšto aliejaus
4 česnako skiltelių
Maltų juodųjų pipirų ir druskos
6 šviežių baziliko lapelių (jei neturite, tiks ir džiovintas bazilikas).
Dabar maniškis,nes aišku jog nukrypau .Pagrindui viska dariau kaip parašyta,tik miltų man kažkodėl reikėjo truputėli daugiau.Įdarui naudojau pomidorus,mocarela sūrio,tarkuoto rokiškio sūrio,svogūno (bet jo nekepinau aliejui),česnako,dešrytės,bazilikas,pipirai.Druskos nebarsčiau,kadangi vengiu dideliu kiekiu druskos,o rokiškio sūrį jos yra ir mano naudotoje dešroje.
Eiga:
Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite sviestą, susmulkintą į gabalėlius, ir gerai įmaišykite į miltų mišinį.Sudėkite kiaušinį ir kiaušinio trynį,užminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį,uždenkite maistine plėvele ir 1 val. palaikykite šaldytuve.Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Atvėsusią tešlą iškočiokite ir išklokite formą(kepimo skardos skersmuo 28 cm),tešlą gerai prispauskite prie formos.Ant tešlos sudėkite susmulkintą mocarela sūrį, antra, užbarstykite tarkuoto parmezano sūrio, trečia, sudėkite susmulkintą ir aliejuje pakepintą svogūną, ketvirta, užbarstykite susmulkintų česnakų(Ir kitus ingridientus,jai nukrypsite nuo originalo).Pomidorus supjaustykite plonais grėžinėliais, juos griežinėlius nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir išdėliokite ratais,pomidoru krašteliai turi persidengti.Tartą gausiai apibarstykite juodaisiais pipirais ir susmulkintais bazilikais. Kepkite 35-40 min. apatinėje orkaitės dalyje. Išimkite iškepusią tartą iš orkaitės ir pagal skonį apibarstykite druska.
Prieš kepimą
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Po kepimo:
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Re: Užkandžiai, sumuštiniai
Karšti sumuštiniai:
ilgas batonas
tepamas varškės sūrelis
rūkytas kumpelis
Camembert sūris
alyvuogė
ilgas batonas
majonezas
saulėje džiovinti pomidorai
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
dar tariau slyvas su šonine ir sūriu, bet foto neturiu. Receptai ne mano, radau interneto platybėse, bet pasidalinu su jumis.
Re: Užkandžiai, sumuštiniai
Suktinukai
Lavašas
tepamas varškės sūrelis
lašiša/kitu atveju kiualienos kumpis ar ten kažkokia kita "mėsytė"
salotas
šiek tiek šiaudeliais pjaustyto agurko
stirpiai gerai susukti, suvinioti į maistinę plėvelę ar foliją ir gerai prispausti, palikti šaldytuve per naktį. Aš prispaudžiau su plastmasiniu krepšeliu pilnu maisto
P.S. Nekrauti įdaro sluoksniai, o visko iškart po truputį, vieną šalia kito. Jei bus daug agurko, gali ištįžti.
Dar galima tepti majonezu. Įdaras pagal skonį. Esu darius su krabų lazdelėm, saliamiu ir paprika, sūriu ir pan.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
185 g. varškės;1 avokadas; 2 skiltelės česnako; 2 a. š. majonezo; 1 - 2 a. š. citrinos sulčių; Druska, pipirai.
1.Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką ir šaukšteliu išgramdykite visą minkštimą. 2. Varškę ir avokado minkštimą gerai sutrinkite trintuvu. 3. Nulupkite česnako skilteles, sudėkite jas į avokado ir varškės masę ir taip pat gerai sutrinkite. 4.Į užtepėlę įdėkite majonezo, supilkite citrinos sultis, pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite. 5.Skanaukite su duonos lazdelėmis, prancūzišku batonu ar tepkite ant paskrudintos duonos
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Kiaulienos kepenėlės nuplaunamos, susmulkinamos gabaliukais. Šiek tiek apkepinamos aliejuje. Morkos sutarkuojamos, svogūnai susmulkinami. Viskas sudedama į puodą ir užpilama vandeniu. Verdama, kol suminkštėja daržovės. Tada nupilame pusė vandens (į atskirą dubenį), viską padruskiname, papiriname, pagardiname muskato riešutu ir sumalame. Dedame sviestą ir gerai išmaišome. Jei paštetas per kietas galima įpilti nupilto vandens. Paštetas sudedamas į indelį ir paliekamas atvėsti.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Baklažanus bei pomidorus supjaustome griežinėliais. Apkepame baklažanus ant grotelių. Ant apskrudintų baklažano griežinėlių dedame pikantiškos mišrainės ir pomidorą (arba iš pradžių pomidoro griežinėlį, o vėliau mišrainės). Papuošiam žalumynais.
Paprasta, greita, skanu!
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)