aldymas
aldymas - geriausias budas issaugoti darzoves, uogas ir vaisius ziemai. islieka visi vitaminai, isvaizda. o skonis - kaip vasara tik is darzo ar misko
siais metais jau pradejau saldyti petrazoles bei krapus. tik jau kiek kitaip nei pernai, sikarta smulkiai supjaustau peiliu, kad nereiketu paskui kotu atskirti ir smulkinti susalusiu.
tuoj prasides zemuodes, braskes, kitos uogos. dali saldysiu uopgas tiesiog sudedama i plastikinius indelis, kita dali - trinsiu su truputeliu cukraus.
ka jus saldote ir kaip?
Na jau daug metu išeilės užsiimu produktu šaldymu.Krapus,petražoles visad supjaustau.Uogas šaldau taip pat kaip ir tu kari.Dar mėgstu pašaldyt rūgštyniu,kadangi mėgstam iš ju šaltas ir karštas sriubas.Rudeniop šaldau dar grybu
Aš ir pjaustau ir šaldau krapus,petražoles,svogūnų laiškus.Tik pastarieji kvapą skleidžia šaldiklį kol sušala,tai įvynioju indelį į kelis maišelius.Dar šaldau žirnių (jei lieka nenuvalgytų ),trinu braškes,juoduosius serbentus,kitas uogas šaldau netrintas.iemet labai daug vyšnių,tai prikišiu šaldiklin,žiemą srėbsim kompotą
Aš ir pjaustau ir šaldau krapus,petražoles,svogūnų laiškus.Tik pastarieji kvapą skleidžia šaldiklį kol sušala,tai įvynioju indelį į kelis maišelius.Dar šaldau žirnių (jei lieka nenuvalgytų ),trinu braškes,juoduosius serbentus,kitas uogas šaldau netrintas.iemet labai daug vyšnių,tai prikišiu šaldiklin,žiemą srėbsim kompotą
Aš ir pirmakart sužinojau pernai iš kažkurios MD mamytės Taip skanu buvo žiemą kiaušinienė su svogūnų laiškiukais,šaltibarkščiam tiko,nereikėjo cibulio ant palangės auginti
taigi taigi prisaldziau kelis maiselius svogunu laisku, pas mociute kaime jie dar visai zali. o kaimo bobutes juokesi, kai pasakiau, kad saldysiu :,,Tai kasgi tau vaikeli svogunu laiskus saldo. Nieko neiseis, sutiš...,,
tai kaimo bobos viska daro taip, kaip dare ju tevai, seneliai. joms jei kas nauja, tai ir nenormalu . ot jei pavaisinciau ziema kiausiniene su svieziais saldytais svogunu laiskias, kitaip kalbetu. bet as nevaisinsiu
[quote="Zitulka"'>Aš ir pjaustau ir šaldau krapus,petražoles,svogūnų laiškus.Tik pastarieji kvapą skleidžia šaldiklį kol sušala,tai įvynioju indelį į kelis maišelius.Dar šaldau žirnių (jei lieka nenuvalgytų ),trinu braškes,juoduosius serbentus,kitas uogas šaldau netrintas.iemet labai daug vyšnių,tai prikišiu šaldiklin,žiemą srėbsim kompotą
kad saldomi svogunu laiskai - pirma karta girdziu joooo ir as saldau svogunu laiskus,ir krapus.vat tik pirma kart girdziu apie uzsaldamus agurkus.
kad saldomi svogunu laiskai - pirma karta girdziu " title="augen rollen" />
joooo ir as saldau svogunu laiskus,ir krapus.vat tik pirma kart girdziu apie uzsaldamus agurkus. " title="schockiert" /> " title="gr�bel" /> o kuri cia saldo agurkus? niekuo nesupratau, ar skaityti nemoku
Aš pernai užšaldžiau žolių mišinius - supjausčiau ir sumaišiau žaliąją porų lapų dalį, salierų ir petražolių lapus, sudėjau kupetomis į ledų formeles ir užpyliau karštu vandeniu, kad žolės suminkštėtų ir daugiau į formeles tilptų. Tiesiog paspaudžiu pirštu, kad susitrombuotų. Dedu į šaldiklį. Kia sušala, kubelius suberiu į maišelius ir užpilu dar vieną porciją. Ir t.t. Naudoti žymiai patogiau, nei šaldant indeliuose - tiesiog išsiimi kubelius ir nereikia pjaustyti
Aš pernai užšaldžiau žolių mišinius - supjausčiau ir sumaišiau žaliąją porų lapų dalį, salierų ir petražolių lapus, sudėjau kupetomis į ledų formeles ir užpyliau karštu vandeniu, kad žolės suminkštėtų ir daugiau į formeles tilptų. Tiesiog paspaudžiu pirštu, kad susitrombuotų. Dedu į šaldiklį. Kia sušala, kubelius suberiu į maišelius ir užpilu dar vieną porciją. Ir t.t. Naudoti žymiai patogiau, nei šaldant indeliuose - tiesiog išsiimi kubelius ir nereikia pjaustyti