Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Konsultuoja psichologės Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    4m vaikas kakoja i kelnes  
   

Akva

Pranešimai: 1

2009-07-13 14:07:01
4m vaikas kakoja i kelnes
Laba diena, mano 3m ir 9men sunus kakoja i kelnes. Baimes nei puodukui nei tualetui niekada neturejo. Buvom isvyke i Egipta, tai patys nustebom, nes sunus nuo pat pirmos dienos pats kakojo i tualeta, tik grizom namo ir vel tas pats. Isbandem viska ka galejom. Buvom net pas psichologe apsilanke. Mums pasake, kad vaikas pyksta del to daro i kelnes. Paaiskino kaip reiketu su juo kalbetis kai prisikakoja ir pan. Dabar pastebiu kita dalyka: jam tas zodis "pykstu" labai patiko. Jis kaku padaro ir pats sako "pyyykstu", o nei del ko nei ant ko neaisku. Kantrybes nebera nei kiek. :hilfe:



Cituoti
 
     
   
avatar
Psichologės

Pranešimai: 16

2009-07-16 00:07:05

Be abejones, kai vaikas kakoja i kelnytes, nors puikiai tai moka daryti tualete, yra labai skausminga tevams. Noriu atkreipti demesi i tai, kas laiske issakyta: 1) kai buvote kelioneje sio vaiko elgesio nebuvo, 2) kad siuo metu vaikas pabrezia, kad tokiu elgesiu isreiskia savo pykti. Neuzdavete konkretaus klausimo, i kuri cia deretu atsakyti. Tad belieka nukreipti jusu demesi savianalizei. Pabandykite palyginti, kuo skyresi jusu buvimas kelioneje ir namuose: ar buvo daugiau reikalavimu vaikui ar maziau, ar tiesiog istisai pramogavote ir buvote kuo nors uzsieme, kas visiskai nevyksta namuose, galbut jus tiesiog buvote visa seima kartu ir vaikas tuo labai dziaugesi, o gal priesingai - buvote tik su vaiku be iprastos itampos ar kivircu, gal daugiau vaikui atleisdavote, o gal kaip tik - daugiau kalbedavote kaip tinka ir netinka elgtis (tiesiog siekdavote aiskumo, nuoseklumo) ir pan. Nepatingekite paanalizuoti. Jus geriausiai cia galite atsakyti, kokia kryptimi nukreiptas vaiko protestas. Del pykcio. Siame etape butina mokyti kitu pykcio reiskimo budu. Visu pirma kalbeti, kai pykstate patys. Pasakykite, del ko jus pykstate, del kokio netinkamo elgesio ar nepateisinto lukescio. Kas tumet su jumis vyksta. Tik is jusu vaikas ir ismoks, kaip reiksti pykti priimtinu budu. Juk dazniausiai supykus kyla noras padaryti ar pasakyti ka nors blogo. Jei tai issakome, laimime laiko ir emocija atslugsta ar bent jau sumazeja kylanti energija. Daugiau apie pykti ir bendravima skaitykite knygoje "Bendraukime be pykcio" Marshall B. Rosenberg, Ross Campbell "VAIKAI PAVOJUJE. Kaip padeti vaikui nugaleti pykti"



Cituoti
 
     
   
avatar
Saujora

Pranešimai: 4

2012-05-14 10:05:04


Mano 4-metis taip pat tuštinasi tik į kelnes :(

Puodukas ar klozetas jo nevilioja. Kai klausiu kur reikia daryt atsako, kad į puoduką, o sakau kur tu darai? atsakymas paprastas "į triusikėlius".

Ten kur reikia dar nė karto nedarė. Nepikta, tik labai liūdna. Nes sulaukia aplinkinių pašaipų. Daržylyje visai nesituština, laukia kol grįšim namo.

Turim autizmą.







Cituoti
 
     
   
avatar
DONATE

Pranešimai: 4147

2012-05-14 22:05:23

Pažįstu vieną šeimyną, kurių vienas sūnūs (jau apie 6 metų), kuris taip pat autizmu serga, tai irgi nedaro nei į puodą, nei į tualetą rimto reikalo. Pasišlapinti eina į tualetą, o rimtam nesėda {#}




Paveikslelis



Cituoti
 
     
   
avatar
Saujora

Pranešimai: 4

2012-05-20 21:05:33

DONATE

Pažįstu vieną šeimyną, kurių vienas sūnūs (jau apie 6 metų), kuris taip pat autizmu serga, tai irgi nedaro nei į puodą, nei į tualetą rimto reikalo. Pasišlapinti eina į tualetą, o rimtam nesėda {#}


ech :(





Cituoti
 
     
   
avatar
Psichologė Laura Bratikaitė

Pranešimai: 10

2012-11-30 17:11:44

Anksčiau buvo manyta, kad jau metukų vaikas turi šlapintis/tuštintis į puoduką. Tuo tarpu dabartiniu metu, pvz., JAV pediatrai teigia, kad bet kokie bandymai vaiką pratinti prie puodo yra prilyginami prievartai ir kad reikia išlaukti, kol jis pats ims prašytis, suvokęs, kad suaugę ir kiti vaikai vaikšto į tualetą. Taigi, manoma, kad susirūpinti reikėtų tik tada, jei 6-metis vis dar šlapinasi į kelnes. Štai tokios šių laikų tendencijos :)

Ką galėtumėte padaryti? Į dienotvarkę įvesti ritualus (t.y. tam tikri veiksmai prieš einant į tualetą, pvz., vakare pažiūrim filmuką, pasakom visiems labanakt, einam į vonią, nusirengiam, sėdam ant puodo, prausiamės ir rengiamės). Taip pat laikytis dienotvarkės – kada bus pagrindiniai ėjimai į tualetą, pvz., tik atsikėlus ryte, iškart pavalgius pietus ir prieš einant naktinio miego. Tegul šie pagrindiniai nuėjimai būna panašiu laiku ir būtinai po ritualinių veiksmų. Tokiu būdu vaikui formuosis įprotis.

Antra, svarbu vaiko klausti, ar jis nori į tualetą, kad jis mokytųsi pažinti savo kūno signalus. Papasakokite jam, kaip tai „atrodo“, kai norisi į tualetą, kokius pojūčius Jūs jaučiate.

Iš praktikos galiu pasakyti, kad veiksmingas būdas – kad vaikas vestų ant puodo savo mėgstamiausią žaisliuką. Galima klausti ne vaiko, ar jis nori į tualetą, bet pasiteirauti vaiko meškiuko, ar jis nori į tualetą? Vaikai tapatinasi su žaislais ir tokiu būdu mokosi suprasti, ar jie patys nori į tualetą. Kartais tėveliai tai paverčia žaidimu ir vaikas sėkmingai pripranta rūpintis savo fiziologiniais poreikiais.

Ir, žinoma, pasirūpinkite tinkama mityba. Jei vaikas valgo tik sausainius, kuriuos užgeria arbata, naivu būtų tikėtis, kad neužkietės viduriukai, dėl ko tuštinimasis gali būti skausmingas ir vaikas tiesiog vengs tai daryti. Beje, pediatrai sako, kad užkietėję viduriai ir yra pagrindinė vaikų nesituštinimo priežastis.



https://www.seimospsichologas.lt Tel. nr. 8 668 00 000



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą