Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Vaiko sveikata Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Šalia dar neiškritusio pieninio dantuko prasikalė nuolatinis  
   
avatar
kristuler

Pranešimai: 1801

2010-02-14 14:02:35
Šalia dar neiškritusio pieninio dantuko prasikalė nuolatinis
Mano dukrai,kuriai balandzio men bus 7 metukai,o mums dar neiskrito ne vienas pieninis dantukas,o visa beda tame,kad apacioje salia dar neiskritusiu,sveiku ir tvirtai besilaikanciu pieninuku jau isdyges nuolatinis,kai pamaciau vos nenugriuvau,vesiu pas odontologa ,turbut trauks lauk,bet kaip taip nutiko,juk ne nekliba tie dantukai,ar dar kuriai mamytei yra teke su tuo susidurti :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
kaulai

Pranešimai: 9349

2010-02-17 23:02:41
Re: Šalia dar neiškritusio pieninio dantuko prasikale nuolatinis
Manau, protingiausia nukeliauti pas stomatologą ;)



Cituoti
 
     
   

zirzilia

Pranešimai: 3305

2010-02-18 13:02:27
Re: Šalia dar neiškritusio pieninio dantuko prasikalė nuolatinis
Oho , velai merginai dantukai krenta . maniskei pirmasis iskrito 5 su puse , po pusmecio ir antras iskrito , dabar jau trecias kliba . Man asmeniskai paciai pamenu ,kad dygt buvo pradejes ,kai dar senas neiskrites , tai labai reikia apziuret tokiu metu pas vaikucius , nes paskui augs naujas kreivas :wallbash:



Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2010-02-19 12:02:40
Re: Šalia dar neiškritusio pieninio dantuko prasikalė nuolatinis
o ne pas ortodontą? :???:



Cituoti
 
     
   
avatar
laimav

Pranešimai: 76

2011-04-25 19:04:25

Isila

o ne pas ortodontą? :???:
man atrodo kad tas pats yra ;)




Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2012-01-13 23:01:15

vaiku dantukus gydo ir traukia odontologas, o taiso kreivus dantis ir sakandi - ortodontas. siuo atveju jei kyla tokie dalykai,kreiptis reikia pas odontologa.

mums yra buve taip net du kartus, taciau abu kartus vaikui pieniniai dantukasi klibejo, todel pirma karta nuvedeme pas odontologa, kuris graziai vaikui net nepajutus tikraja to zodzio prasme nubrauke- pirstu uzkabino is vidines danties puses ir timptelejo zemyn kaip kokiu kabliuku, dantis ir iskrito, vaikai net nesuprato kas ir kaip, io antra karta po keliu savaiciu pats vaikas isklibino pienini klibanti dantuka,kai pamateme, kad dyksta nuolatinis


Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Auriux

Pranešimai: 1150

2012-01-14 11:01:15

Mum taip pat panasiai buvo, pradejo 5 metu su puse klebet dantukas, bet jis ilgai laikesi isikabines, tai paskui ir pastebejau kad uz jo jau kitas lenda, tai tada pati paemiau ir istraukiau, po menesio situacija pasikartojo. Istraukiau ir ta antraji. Dabar abu graziai sudyge jau ir nekreivi, nes matyt laiku pastebejau. Tiesa paciai traukt buvo sunku, rankos drebejo, bet dukra pati ji pirma istampe gerai o as tik ant galo paemus su marles gabaliuku patempiau ir viskas, tiek bereikejo matyt jam. Na as ir manau kad jei pati nedrysti traukt, tai vesk pas dantista, jis padarys ka reikia ir manau dar patars kaska.


Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
DONATE

Pranešimai: 4147

2012-01-15 23:01:37

Mano kleckai dar maži ir dantys jiems nekliba, bet mano dukterėčiai irgi buvo apatiniai jau išdygę net labai ne vietoj ir kreivai, kai pieniniai šiek tiek klibėjo, bet nebuvo iškritę. Vedė ją pas ortodontus net kelis. Pirmą kartą sakė, jog nieko tokio ir reikia laukti, kol pieniniai patys iškris. Praėjus keliom savaitėm ir naujiems dantukams vis daugiau lendant pradėjo matytis, kad jie kreivai auga, todėl ėjo pas kitą gydytoją. Ir vėl sakė nieko nedaryti, bet jau net ir man ten aiškiai matėsi, kad taip neturi būti. Vyresnės kartos atstovai(tėvai ir seneliai) šokiruoti, kad moderni medicina visai nusivažiavo ir sugadins mergaitei dantukus :schockiert: Pradėjo kalbinti, kad ji pati vis klibintų pieninukus ir galiausiai ištraukė trečias specialistas - jam irgi buvo labai įdomu, kodėl naujiems dantukams neatlaisvintos vietos :???: Dabar lyg ir normalizuojasi naujųjų vietos, nors dar tik pusmetis praėjęs. Burnytę tėvai stebi :/


Paveikslelis



Cituoti
 
     
   

grazinka

Pranešimai: 65

2012-01-17 09:01:10

Jeigu kalasi nauji, senus reikia butinai traukti, kad nesugadintu sakandzio ;)




Cituoti
 
     
   

Manlin

Pranešimai: 11

2019-08-29 08:08:56

Gal galėtumėte parekomenduoti gerą odontologijos klinika Vilniuje kur dirba su vaikais?






Cituoti
 
     
   
avatar
mineta

Pranešimai: 2

2024-01-29 15:01:43

kristuler

Mano dukrai,kuriai balandzio men bus 7 metukai,o mums dar neiskrito ne vienas pieninis dantukas,o visa beda tame,kad apacioje salia dar neiskritusiu,sveiku ir tvirtai besilaikanciu pieninuku jau isdyges nuolatinis,kai pamaciau vos nenugriuvau,vesiu pas odontologa ,turbut trauks lauk,bet kaip taip nutiko,juk ne nekliba tie dantukai,ar dar kuriai mamytei yra teke su tuo susidurti protinio danties rovimas

<img src=" />

 

<img src=" />

 

<img src=" />

Taip, yra gana dažna, kad pieniniai dantys iškrenta ne pagal grafiką. Paprastai pieniniai dantys pradeda kristi nuo 6-7 metų amžiaus, tačiau kai kuriems vaikams jie gali iškristi ir vėliau, net ir 10 metų amžiaus.

Yra keletas priežasčių, kodėl pieniniai dantys gali kristi ne pagal grafiką. Viena iš priežasčių yra genetika. Jei jūsų šeimoje buvo atvejų, kai pieniniai dantys krito vėliau, tai yra didesnė tikimybė, kad ir jūsų vaikui taip pat nutiks.

Kita priežastis gali būti hormonų pokyčiai. Hormonai vaidina svarbų vaidmenį dantų vystymesi ir augime. Hormonų pokyčiai, kurie gali atsirasti dėl ligos, streso ar net nėštumo, gali sukelti pieninių dantų iškrentimą.

Taip pat yra tikimybė, kad jūsų dukros nuolatinis dantis tiesiog išdygo per greitai ir stipriai, kad pieninis dantis galėtų iškristi. Tai gali atsitikti, jei nuolatinis dantis yra didesnis nei įprastai arba jei pieninis dantis yra silpnesnis nei įprastai.

Jei jūsų dukros nuolatinis dantis visiškai išdygęs, bet pieninis dantis vis dar yra vietoje, geriausia kreiptis į odontologą. Odontologas gali patikrinti, ar pieninis dantis yra sveikas ir ar jis netrukdo nuolatiniam dančiui. Jei pieninis dantis yra sveikas, odontologas gali jį palikti vietoje, kol jis pats iškris. Tačiau jei pieninis dantis yra pažeistas ar sukelia diskomfortą, odontologas gali jį ištraukti.






Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą