Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Įvairių šalių virtuvės. Receptų knygos Dalintis

Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Itališki patiekalai  
   
avatar
Vitlija

Pranešimai: 9153

2012-05-16 21:05:47
Itališki patiekalai




Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis

FORUMO KONKURSAI:





Cituoti

 
     
   
avatar
Vitlija

Pranešimai: 9153

2012-05-16 22:05:31

Brusketa (bruschetta) su džiovintais vyšniniais pomidorais ir mozzarella

 

Brusketa – tai itališkas užkandis, skrudinta duona su česnaku ir alyvuogiu aliejumi

Duoną apkepame su česnakais.   Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame šviežią baziliką ir keletą minučių kepame ,kad aliejus įgautų jo aromato.
Mozzarella papjauname ir dedame ant keptos duonos. Tarp mozzarella sūrio dedame džiovintus pomidorus,  apšlakstome bazilikų aliejumi, pabarstome druska ir papuošiame šviežiais baziliko lapeliais.




Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis

FORUMO KONKURSAI:





Cituoti

 
     
   
avatar
Vitlija

Pranešimai: 9153

2012-05-16 22:05:09

Itališka duona focacia

 

200 g kvietinių miltų,
170 g šilto vandens,
10 g džiovintų arba gabalinių mielių,
Šaukštas cukraus,
3-4 šaukštai aliejaus,
žiupsnis rozmarino lapelių,
Druska.

Mielės sumaišomos su cukrumi, pora šaukštų vandens ir palaikoma šiltai 10 minučių.

Mielių mišinys sumaišomas su likusiu vandeniu, įpilamas į miltus, alyvuogių aliejų, įberiama druska ir smulkinti rozmarinai - išmaišoma iki vientisos tešlos.

Tešla padedama ant miltinio paviršiaus ir minkoma apie 5 minutes. Tešla sudedama į aliejumi ar kitokiais riebalais išteptą dubenį, uždengiama medžiaga, įdedama į šiltą vietą. Tai gali būti pašildyta orkaitė, laikoma, kol tešla padvigubėja (apie 45 minutes).

Tešla išimama, minkoma apie 2 minutes, suminkius rutulį, atsargiai suplojama iki 2 centimetrų storio papločio. Galima formuoti ir kitokios formos paplotį, ypač jei norite, kad daugiau sutilptų keturkampėje kepimo skardoje.

Paplotis dedamas į kepimo skardą, patepamas aliejumi, apibarstomas rozmarinais, smulkia druska ir kišama į 200 laipsnių orkaitę 20 minučių.

bet ją galima gaminti ir su sūriumi )viduje ) ar pomodorais virsuje.

 




Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis

FORUMO KONKURSAI:





Cituoti

 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą