|
Rasa.
Pranešimai: 1671
2013-10-23 15:10:16
|
Tibetietiškas pieno grybas
Tibetietiško pieno grybo rūgpienio stebuklai
- Stiprina imuninę sistemą, didina organizmo tonusą;
- Normalizuoja medžiagų apykaitą (t.t. ir angliavandenių ), mažina antsvorį;
- Gydo skrandžio ir žarnyno ligas, opas, kadangi normalizuoja žarnyno mikroflorą, turi žaizdas gydančių savybių;
- Valo, detoksikuoja, jaunina organizmą;
- Gydo alergiją, sumažina arba visai panaikina organizmo alergines reakcijas;
- Turi dezinfekuojančių ir priešuždegiminių savybių;
- Skatina tulžies išsiskyrimą, nuima spazmus;
- Gydo širdies ligas, hipertoniją;
- Stabdo aterosklerozę (kraujagyslių kalkėjimą);
- Didina lytinį aktyvumą;
- Gerina atmintį ir dėmesį;
- Stabdo vėžinių ląstelių augimą, sumažina gerybinius navikus;
- Gydo cukrinį diabetą (kartu su insulinu vartoti draudžiama!);
- Vertinga kosmetinė priemonė.
VITAMINAI IR MIKROELEMENTAI, ESANTYS STEBUKLINGOJO RŪGPIENIO SUDĖTYJE (100 g rūgpienio)
A 0,04-0,12 mg (paros norma 1,5-2,mg)
B1 0,1 mg (p.n. 1,4 mg)
B2 0,15-0,3 mg (p.n. 1,5 mg)
B6 0,1 mg (p.n. 2 mg)
B12 0,5 mg (p.n. 3 mg)
Karotino 0,02-0,06 mg
Niacino (PP) 1 mg (p.n. 18 mg)
Kalcio 120 mg (p.n. 800 mg)
Geležies 0,1-0,2 mg { kuo pienas riebesnis,tuo geležies daugiau) (p.n. 0,5-2 mg)
Jodo 0,006 mg (p.n. 0,2 mg)
Cinko 0,4 mg (p.n. 15 mg) ( Be to kefyras padeda pasisavinti organizme jau esantį cinką)
Folio rūgšties 6 mg – 20 % daugiau nei piene. Kuo riebesnis kefyras, tuo folio rūgšties daugiau.
TIBETIETIŠKO PIENO GRYBO FENOMENAS
Didžiojo Sveikatos universiteto (JAV) Mitybos ir dietologijos tyrimų laboratorijos vadovas Bilas Gorinšteinas taip atsiliepia apie tibetietiško pieno grybo produkcijos savybes: „Mes dvejus metus tyrėme tibetietiško grybo fenomeną. Tai nuostabus dalykas. Susidaro toks įspūdis, jog šis grybas –superintelektuali substancija, kuri, patekusi į tam tikrą terpę, pradeda ją skenuoti ir vertinti. Mums labai pasisekė, kad grybas mums nepalankią terpę priima kaip priešišką. Kitaip tariant, grybas nustato mūsų organizme vykstančių patologinių procesų priežastis ir tam, kad juos nuslopintų, pradeda gaminti specialius fermentų kompleksus. <...> Suvalgę tibetietiško grybo rūgpienio, jūs tartum suvalgote daktarą, kuris jus pradeda gydyti iš vidaus ir netrukus nusprendžia, kokia, jūsų atveju, geriausia terapija! <...>“
TIBETIETIŠKO PIENINIO GRYBO ISTORIJA
Tibeto vienuoliai sako, kad šis nepaprastas grybas atkeliavo pas mus į Žemę iš Mėnulio. Jų teigimu grybas – tai protinga būtybė, gyvenanti artimiausiame mūsų palydove, kuri sugeba nuskaityti informaciją per atstumą. Taigi grybas iš Žemės gavo signalą, kad joje gyvenančius žmones užgriuvo daug sveikatos problemų. Buvo per mažai galimybių joms išspręsti, todėl grybas nusprendė veikti nedelsiant. Jis į Žemę pasiuntė savo vaikus, kad jie padėtų sutvarkyti ir harmonizuoti žmonių gyvenimą. Grybą atrado bei „prijaukino“ Tibeto vienuoliai.
Prieš keletą tūkstančių metų Tibete gyvenę budistų vienuoliai pastebėjo, jog vienoduose moliniuose puoduose pienas surūgsta skirtingai. Rūgpienis iš puodų, plautų kalnų upeliuose, skyrėsi nuo rūgpienio iš puodų, plautų ežeruose ir kūdrose. „Ežerų ir kūdrų“ rūgpienis buvo gerokai skanesnis, o taip pat šis rūgpienis pasižymėjo stipriomis gydomosiomis savybėmis. Šiame rūgpienyje, jam ilgiau pastovėjus, atsirasdavo balti vynuogių kekių formos tirščiai, kurie buvo naudojami kaip raugas. Šiuo raugu buvo galima surauginti bet kokį pieną, o gautas rūgpienis suteikdavo stebuklingą efektą. Būtent dėl stebuklingų rūgpienio savybių, tibetiečiai jį vadino „jaunystės gėrimu“. Mūsų kraštuose jis žinomas kaip tibetietiškas pieninis grybas.
KAIP GRYBAS ATSIRADO PAS MUS?
Tibetietiško pieno grybo raugo patekimo į Europą istoriją dengia paslapčių skraistė. Yra net kelios versijos. Tačiau žinomiausia versija teigia, kad tibetietišką pieninį grybą į Europą atvežė lenkų profesorius, kuris 5 metus gyveno ir gydėsi Indijoje. Profesorius sirgo skrandžio ir kepenų vėžiu ir išsigydė Tibeto pieno grybu. Išvažiuojant, rytų gydytojai mokslininkui padovanojo grybą. Galbūt dar ir dėl to tibetietišką pieninį grybą vadina „indų jogų grybu“.
KAIP ATPAŽINTI GRYBĄ?
Sveiko pieno grybo kūnas yra baltos spalvos. Savo forma grybas primena varškę. Pradinėje augimo stadijoje jo dydis 5-6 mm, užauga iki 40-50 mm. Jį nusipirkti galima internete, paieškojus skelbimų arba bandyti gauti iš draugų, kurie augina šį grybą :)
Labai svarbu, kad grybu būtų rūpinamasi tinkamai – kiekvieną dieną reikia maitinti grybą šviežiu pienu. Teisingai prižiūrimo grybo rūgpienis dovanos sveikatą ir gerą nuotaiką.
Kitame straipsnyje aprašysiu plačiau apie tibetietiško pieno grybo priežiūrą bei rūgpienio vartojimą. A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel ">">
|
|