Šiam virimo būdui reikia imti tik labai šviežius kiaušinius, kurių baltymas klampus. Vienu metu plačiame neaukštame puode arba gilioje keptuvėje virkite ne daugiau kaip 4 kiaušinius.
♦ Į 1 l vandens įberkite 10 g druskos, įpilkite 50 ml acto, užvirinkite. Kaitrą sumažinkite iki mažiausios – vanduo jokiu būdu neturi kunkuliuoti. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, geriau būtų su piltuvėliu. Naudodamasi piltuvėliu, supilkite kiaušinį ir uždenkite puodą dangčiu. Išjunkite ugnį ir palikite uždengtą puodą 3–3,5 minutėms. Baltymas bus išviręs, o trynys liks skystas.
♦ Paimkite gabalėlį maistinės plėvelės, patepkite ją aliejumi, įmuškite kiaušinį. Galite pabarstyti druska ar įberti kitų prieskonių. Paskui maišelį labai stipriai užriškite. Dėkite į lėtai verdantį vandenį ir 3–3,5 min. virkite.
Gruzdinti kiaušiniai
Į gilų indą įpilkite aliejaus ir gerai jį įkaitinkite. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, tada atsargiai supilkite į aliejų. Iš karto užverskite baltymo kraštus ant trynio. Kepkite 1–1,5 minutės. Išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Šiam virimo būdui reikia imti tik labai šviežius kiaušinius, kurių baltymas klampus. Vienu metu plačiame neaukštame puode arba gilioje keptuvėje virkite ne daugiau kaip 4 kiaušinius.
♦ Į 1 l vandens įberkite 10 g druskos, įpilkite 50 ml acto, užvirinkite. Kaitrą sumažinkite iki mažiausios – vanduo jokiu būdu neturi kunkuliuoti. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, geriau būtų su piltuvėliu. Naudodamasi piltuvėliu, supilkite kiaušinį ir uždenkite puodą dangčiu. Išjunkite ugnį ir palikite uždengtą puodą 3–3,5 minutėms. Baltymas bus išviręs, o trynys liks skystas.
♦ Paimkite gabalėlį maistinės plėvelės, patepkite ją aliejumi, įmuškite kiaušinį. Galite pabarstyti druska ar įberti kitų prieskonių. Paskui maišelį labai stipriai užriškite. Dėkite į lėtai verdantį vandenį ir 3–3,5 min. virkite.
Gruzdinti kiaušiniai
Į gilų indą įpilkite aliejaus ir gerai jį įkaitinkite. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, tada atsargiai supilkite į aliejų. Iš karto užverskite baltymo kraštus ant trynio. Kepkite 1–1,5 minutės. Išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
vakar isbandziau tuos be lukstu "Pašot" kiausinius, man patiko tik vidus :) bet va, ka pamirsau, ACTA!
Aš be lukšto esu virusi ir valgiusi kiaušinių, bet į vandenį acto nepyliau. Kiaušiniai savo formą praranda ir paruošti forma primena keptus, tik be riebalų ir nepaskrudę būna. Man tokie patinka, vyras nemėgsta (todėl nelabai ir verdu turbūt :)). Priklausomai nuo virimo trukmės, trynys būna skystas arba tvirtas (aš renkuosi tvirtą). Atrodo maždaug taip
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
O čia receptas įdarytų kiaušinių. Tinka ir pavasariniams pusryčiams ir užkandžiams.
Reikia:
2 kiaušinių,
apie 1 stiklinės jaunų dilgėlių,
2 šaukštelių majonezo,
svogūnų laiškų,
druskos ir pipirų.
Kiaušinius virti apie 6 min. Dilgėles aplieti karštu vandeniu. Svogūnų laiškus ir dilgėles supjaustyti kuo smulkiau. Nuluptus kiaušinius perpjauti pusiau ir išimti trynius, kuriuos gerai sutriname. Įdedame majonezo bei susmulkintus žalumynus, pagal skonį pasūdome ir papipiriname. Visą šitą įdedame į baltymus.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Nariams
Reklama
El. p.: info@mamosdienorastis.lt Visos
teisės saugomos, 2010