Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Aktyvus laisvalaikis Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    BATUTAI  
   
avatar
Elžbieta

Pranešimai: 749

2015-04-01 19:04:49
BATUTAI

BATUTO NAUDA SVEIKATAI

"Šį kartą apie sportavimą ant batuto ir jo naudą sveikatai. Šokinėjimas ant batuto yra bene geriausias sportavimo būdas.

Visų pirma, tai labai lengvas būdas sportuoti - tereikia tik atsistoti ant batuto ir bent truputį pajudėti. Ir pradėjus nepajusite, kaip prabėgs 10-15 minučių. Žinoma, geriau pašokinėti aukščiau, tada sportavimas bus efektyvesnis ir jūs gausite didesnę naudą. Šokinėjant organizmas patiria sunkio jėgą (G-forces), kuri matuojama G. Nepakėlus kojų nuo batuto, patiriama apie 1·5 G. Vos pašokus nuo paviršiaus patiriama apie 2 G...."

Visas straipsnis http://sveikatossaltinis.blogas.lt/trampolino-nauda-sveikatai-378.html




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)



(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)








Paskutinį kartą redagavo: Elžbieta - 2015-04-01 : 19:21:44

Cituoti
 
     
   
avatar
Elžbieta

Pranešimai: 749

2015-04-01 19:04:11

KAIP ĮSIGYTI TINKAMĄ BATUTĄ?

Rinkdamiesi batutą, apsispręskite, kiek dažnai juo naudositės. Pasidomėkite, kokį šokiko svorį jis atlaiko. Jei planuojate šokinėti dažnai ir ne po vieną, intensyviai sportuoti, rekomenduotume iki 180 kg svorį atlaikančius batutus. Jei batutą naudos vaikai, jis stovės prie namo, kieme, jums būtų tinkami iki 120 kg atlaikantys modeliai. Tačiau batutas paprastai yra ilgalaikis pirkinys, dėl to turėtumėte numatyti, kaip pasikeis jūsų vaikų svoris po 5-10 metų. Rekomenduotume neviršyti batuto svorio limitų; jei batutu naudosis keli vaikai vienu metu, turėtumėte sudėti vaikų svorį.
Atkreipkite dėmesį ir į batuto skersmens dydį, spyruoklių skaičių bei jų ilgį, nes nuo to taip pat priklauso kiek šokimo galimybių jūs turėsite. Kuo ilgesnės spyruoklės (ilgiausios - 215 mm, vidutinės - 175 mm), tuo jūsų šuolis bus aukštesnis, apytiksliai 2 m. Kuo spyruoklių daugiau, tuo labiau batutas leis jums „išsisupti“ ir tuo aukščiau pakilsite. Dažniausiai didžiausias spyruoklių skaičius yra 96 vienetai.
Pasidomėkite ar batutai yra sertifikuoti, pvz. TUV ir AIB sertifikatais, kas yra batuto gamintojai, nes nuo to priklauso kaip ilgai jie tarnaus. Metalinės batuto konstrukcijos turėtų būti cinkuotos, tokiu būdu apsaugotos nuo rūdijimo, drėgmės, laikant batutą ištisus metus lauke. Šokinėjimui skirto matraco medžiaga turėtų būti daugiasiūlė, kad lengvai nepraplyštų, o apsauginis rėmo apdangalas, saugantis šokiką nuo atsitrenkimo į spyruokles, būtų padengtas storu putplasčio sluoksniu.
Pasiteiraukite, ar batutams suteikiama garantija, pogarantinė priežiūra, ar galėsite įsigyti visas batutams reikalingas atskiras dalis. Jeigu leidžiama, išbandykite batutą, pašokinėkite, įsitikinkite ar jis tvirtas, kaip aukštai jis jus iškelia.

http://www.batutai.lt/lt/patarimai/d-u-k.htm






Cituoti
 
     
   
avatar
Elžbieta

Pranešimai: 749

2015-04-01 19:04:25

Kviečiu pasidalinti savo patirtimi įsigijant, naudojantis, prižiūrint, sportuojant su batutais Smile

Kokius batutus pirkote (pvz. kokio skersmens), kiek laiko tarnauja, ar turite nusiskundimų?






Cituoti
 
     
   

bombate

Pranešimai: 1914

2015-04-03 00:04:36

musiskis 10 pedu (nezinau kiek centimetru). visu megstamas :) mes ne vien tik sokinejam, mes ir pagulinejam ant jo, debeselius paziurim ir vabalelius stebim




Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Elžbieta

Pranešimai: 749

2015-04-04 19:04:55

10 pėdų atitinka 3,05 m.

Tai keliese kartu galite šokinėti ant tokio skersmens batuto? Ir kokio amžiaus vaikas, (-ai)?

Jūsų batutas su apsauginiu tinklu?






Cituoti
 
     
   
avatar
DONATE

Pranešimai: 4147

2015-04-06 15:04:05

Mūaų batuto skersmuo apie 4m, maksimalus šokinėjančių svoris - 180kg, rekomenduojama, kad nebūtų daugiau nei 3 asmenys vienu metu. Yra apsauginis tinklas, nes be jo vaikams turbūt ir nerekomenduotina :)
Sutveriam ir išardom sezoniškai, kad nebūtų veikiamas lietaus ir sniego šaltuoju metų laiku. TIk tiek, kad ardymas turi įtakos varžtams ir pernai vyras ėmė naujus varžtus sutvirtinimams, kad būtų kuo mažiau vibracijos :)

Batutas - geras dalykas ir turint vietos jam kieme/sodyboje tikrai rekomenduotinas ne tik vaikams pašokinėti {#}




Paveikslelis



Cituoti
 
     
   
avatar
Elžbieta

Pranešimai: 749

2015-04-07 20:04:53

O kieno gamybos jūsiškis batutas, Donate?






Cituoti
 
     
   

bombate

Pranešimai: 1914

2015-04-07 23:04:15

Elžbieta

10 pėdų atitinka 3,05 m.

Tai keliese kartu galite šokinėti ant tokio skersmens batuto? Ir kokio amžiaus vaikas, (-ai)?

Jūsų batutas su apsauginiu tinklu?


leidziamas svoris 140 kg,

vaikai 6 ir 4 m batuta turim jau 4m :) gal daugiau man buvo nei sunui :) reikejo

sokinejam po 3,

dabr DB isejo naujos rekomendacijos, kad 1 zmogui saugiausia. ispopuliarejus batutam padaugejo apsilankymu ligoninese su ivairiausiom su batutu susijusiom traumom.

mes sokinejam grieztai be batu, nes pasitaiko ir ant kitu uzsokti (ir daznai).

musu su tinklu (be tinklo nebutume pirke, nes vyresneliui buvo tik 2m). po ziemos keitem apsaugas ant spyruokliu, tai net vaikai labai atsargiai sokinejo, kol buvo paliktas be apsauginio tinklo.

kaip ir Donate, as rekomenduociau ziemai isrinkti ir laikyti garaze ar pan. mes turim apsauga ziemai kai tinklas nuimtas, bet tai DB ziemos neziemiskos :) LT sakyciau butinai isrinkti ziemai ar bent jau uzdengti

siandien kaip tik 30 min prasokinejau. Man patinka :) nes nera amziaus ribos, kaip kad pvz ciuozykla, 15meciai neciauzys, o pasokinet ant batuto visai nieko :)

pastabos: batuto stovejimo vieta reikia keisti, nes zole nunyksta po juo negaudama sviesos; reikia kad butu lygus pavisrius, nes jei nalabai lygu - ilgai netarnaus; tai pat trukdo zole pjaunant :) vis reikia stumdyti; labai stiprus vejai (LT nebudinag) batuta nupucia 




Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Elžbieta

Pranešimai: 749

2015-05-02 21:05:29

Šiandien atidarėme batuto naudojimosi sezoną {#} Dukrai (3metų) labai patiko, kelis kartus kartojom išėjimus pašokinėti...






Cituoti
 
     
   
avatar
DONATE

Pranešimai: 4147

2015-05-31 14:05:46

Kartais po lietaus net praėjus dienai ar kelioms jis pilnai kraštuose neišdžiųsta, tad mes parankiui vis turi.e rankšluostį, kad išsisunkusį nuo veiksmo vandenį sugertų ir vaikai liktų sausi. Na, ir išlietų energiją, žinoma :)




Paveikslelis



Cituoti
 
     
   

Lora123

Pranešimai: 3

2016-05-30 10:05:04

Sveiki. Ačiū už įdomų straipsnį. Pasirodo batutai ne tik dėl žaidimo, bet ir puikiai tinka sportui. Pati, kaip tik mąstau įsigyti batutą. Norisi tvirto, kokybiško už "protingą" kainą. Galbūt, kas esate pirkę batutą iš šios svetainės: http://vs-sport.lt/lt/247-batutai?






Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą