Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Rūpestingai šeimininkei Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

Puslapiai 1 2
    Kokiais būdais dažote kiaušinius?  
   
avatar
Spinduliuke26

Pranešimai: 1963

2007-09-11 16:09:50

"vidux"

as tai su svogunu lukstais,dedu visokiu dazu,arba apvynioju zolelem,ryziais,kitom kruopm .Svogunu lukstus pamirkau vandeny,dedu kokiu nors dazu ir tada verdu kiausinius,dar dedu acto,kad nesutrukinetu :???:
me irgi taip pat marginame...



Cituoti
 
     
   
avatar
lorjuod

Pranešimai: 11456

2011-08-07 11:08:32

Aš su svogūnų lukštais,ir paskui mėgstu paraižyti, o vyras verda su dažais, įvynioja kiaušinius,apibarstytus dažais į skudurėlius ir apsuka siūlais,dar lapelių įdeda prie kiaušinio :???: gaunasi gražūs margučiai =)


Paveikslelis

Paveikslelis.. Pati didžiausia kvailystė gyvenime- diena iš dienos darant tą patį tikėtis permainų.



Cituoti
 
     
   

brigutet

Pranešimai: 3

2011-09-07 20:09:44

Parasysiu viena buda kaip daziau kiausinius, pora kart taip jau daziau. grazus gaunasi :) tai va.... i atskirus indelius paruosi skirtingu spalvu dazus. paimi vienkartine servetele (pop. ranksluosti ar vienkartine nosinaite) uzlasini ant seveteles skirtingu spalvu dazus, dedi kiausini ant serveteles ir apvinioji. palaikai keleta min ir nuimi. kiausiniai geriau kad butu balti, grazesnes spalvos gaunasi :) o jei servetele dar su kokiais rastais, tai dar jie "issipaiso" ant kiausinio :)


(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)



Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
lorjuod

Pranešimai: 11456

2011-09-08 19:09:44

Gražu,brigutet =)


Paveikslelis

Paveikslelis.. Pati didžiausia kvailystė gyvenime- diena iš dienos darant tą patį tikėtis permainų.



Cituoti
 
     
   
avatar
siepike

Pranešimai: 6439

2011-09-09 14:09:43

gražu tikrai ;) o su kuo užlašini an servetėlės ?? su pipete, šaukšteliu, ar visą ją išmargini tais daižais??


Paveikslelis

Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis



Cituoti

 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2012-03-27 12:03:48

Patys įvairiausi kiaušinių marginimo būdai: nuo pačių seniausių iki novatoriškiausių 

Marginimas natūraliais dažais

Tai vienas iš pačių seniausių marginimo būdų. Marginimui naudojami natūralūs dažai, išgaunami iš augalų dalių. Reikia paimti tiek vandens, kad jis apsemtų dažomus kiaušinius. Į vandenį įpilti 1 šaukštelį acto ir tam tikrą kiekį intensyvią spalvą turinčių augalų dalių. Mišinys verdamas 15 min. Į atvėsusius dažus merkiami kiaušiniai ir dar verdama 15 min. Išvirti kiaušiniai dar palaikomi dažuose. Nuo to, kiek laiko laikysime margučius dažuose, priklausys spalvos intensyvumas. O štai keletas receptų:

Šokoladinė spalva – 4 šaukštai kavos tirščių, 1 šaukštelis acto, vandens.
Ruda spalva – 12 pakelių arbatžolių, 1 šaukštelis acto, vandens.
Ochros spalva – 4 puodeliai raudonojo svogūno lukštų, 1 šaukštelis acto, vanduo.
Geltona spalva – 1 puodelis ramunėlių, 1 šaukštelis acto, vandens.
Žalia spalva – 2 puodeliai špinatų, 1 šaukštelis acto, vandens.
Rožinė spalva – burokėlių sultys, 1 šaukštelis acto.
Levandų spalva – žibučių žiedų, 1 šaukštelis acto, vandens.
Aukso spalva – 2-3 šaukšteliai ciberžolės arba geltonojo imbiero miltelių, 1 šaukštelis acto, vandens.
Mėlyna spalva – 2 susmulkintos galvos raudonojo kopūsto, 2 litrai vandens ir 6 šaukštai acto. Mirkykite per naktį, jei norite ryškiai mėlynos spalvos.

Dažymas vašku

Pradžioje reikia pasigaminti dažymo įrankį: į pieštuką įsmeikite nedidelį smeigtuką su maža galvute. Skardinėje ištirpinkite vašką (ne parafiną!) ir laikykite jį ant mažytės ugnies, kad neatvėstų. Smeigtuko galvutę mirkome į ištirpintą vašką ir piešiame norimus raštus ant kietai išvirto ir dar šilto kiaušinio. Kai vaškas sustingsta, kiaušinį dedame į šiltus dažus. Išėmę vašką nugramdome arba pašildome ir nušluostome servetėle. Jei norime gauti kelių spalvų raštus, pirmiausia kiaušinį nudažome šviesesne spalva (pvz., geltona), išbraižome raštus ir merkiame į tamsesnę spalvą (pvz., mėlyną). Šiuo atveju turime žalią kiaušinį su geltonais raštais.

Marginimas lipniomis juostelėmis
Technika labai paprasta – ant virto kiaušinio ornamentus reikia lipdyti iš lipnios juostos, paskui dažyti šviesiais dažais, paskui vėl užlipdyti – tada į kitokius dažus. Pakartojus procesą keletą kartų – galite gauti žavingą ir netikėtą rezultatą.

Marginimas siluetais Iš lipnaus popieriaus iškerpami patys įvairiausi velykiniai siluetai ir kruopščiai prilipdomi prie virto kiaušinio. Tada belieka įmerkti kiaušinį į vandenį su dažais ir pasidžiaugti rezultatu.

Marginimas ,,emocijomis“
Ant nudažytų įvairiaspalviais dažais kiaušinių juodu markeriu nupieškite kokias tik norite emocijas. Štai kokie linksmi margučiai.

Marginimas kempinėle
Išvirkite kiaušinius. Pamirkykite kempinėlę vandenyje. Sukarpykite ją į kelias mažesnes dalis, kad būtų pakankamai kiekvienai spalvai. Vienkartinę lėkštę panaudokite kaip paletę, mažais kiekiais išspauskite kelių skirtingų spalvų dažų. Pasidėkite šalia tuščią kiaušinių dėžutę, į kurią dėsite išmargintus kiaušinius, kad šie išdžiūtų. Padažykite kempinėlę į akrilinius dažus, popieriniu rankšluosčiu nusausinkite jų perteklių. Laikydami kiaušinį rankoje, lengvais prisilietimais kempinėle tapšnokite jį norima spalva, marginkite piešinėliais ar raštais. Nudažytą kiaušinį dėkite į dėžutę, kad nudžiūtų. Dažams nudžiūvus, išmarginkite jį kita spalva. Šį procesą kartokite kol jūsų margutis taps pakankamai spalvingas ir gražus.
Skutinėjimas
Nudažome kiaušinius natūraliais ar sintetiniais dažais. Mažu peiliuku išskutinėjame pačius įvairiausius raštus. Marginimo esmė yra tokia: peiliuku nuskutamas viršutinis dažų sluoksnis ir pradeda matytis apatinis, baltas kiaušinio lukštas. Geriausia skutinėti balto lukšto kiaušinius.

Puošimas žolyte
Išpūsti kiaušinio lukštai apklijuojami žolės stiebeliais ir įtupdomi į mažus vazonėlius.
Puošimas siūlais
Išpūskite kiaušinį. Kiaušinio lukštą nuplaukite ir nušluostykite. Į vieną skylutę įkiškite siūlo mazgelį ir užtepkite lipalu. Tuomet palaipsniui tepkite lipalu kiaušinio lukštą ir sukite siūlą. Kai norėsite pradėti darbą kita spalva, siūlą nukirpkite ir priklijuokite. Šalia buvusios spalvos siūlo galo priklijuokite naujos spalvos siūlo galą. Taip apsukite siūlu visą kiaušinio lukštą.

Vilnos kiaušiniai
Išpūskite kiaušinį. Pasiruoškite karštą muilo tirpalą. Kiaušinį apdėkite norimos spalvos vilnos gabalėliais, sudrėkinkite karštu muilo tirpalu ir atsargiai glostykite tol, kol vilna įgaus kiaušinio lukšto formą. Puošimas dekoratyviomis juostelėmis Ant nudažyto kiaušinio reikiamose vietose priklijuokite dekoratyvias juosteles. Sukurkite pačius įmantriausius raštus.

Puošimas grūdais
Ant išpūsto kiaušinio lipalu klijuokite įvairias grūdines kultūras bei kitus birius maisto produktus: žirnius, kmynus, ryžius, grikius, kavos pupeles, lęšius, soras, pupeles ir kt.

Dekupažo būdu dekoruoti kiaušiniai
Darbui reikės: kiaušinių lukštų, akrilinių dažų, servetėlių, vandeniu skiesto lipalo, akrilinio lako, sendinimo lako. Imame paruoštą tuščią kiaušinį ir dažome šviesiais akriliniais dažais. Kad būtų lengviau dažyti ir džiovinti, į vieną iš skylučių įkišame pagaliuką. Viršutinė skylutė pasislepia bedažant, o apatinę mes paslėpsime darbo pabaigoje. Kai dažai išdžiūsta, galime kiaušinius dekoruoti servetėlėmis. Išsirenkame norimus motyvus iš servetėlės ir su skiestu lipalu juos priklijuojame. Jeigu nenorime sendinimo, kiaušinį paprasčiausiai nulakuojame.
Jeigu norime pasendinti kiaušinį, tepame Antika1 laku, kuomet jis išdžiūna, tepame Antika 2. Kiaušinių paviršius gražiai suskilinėja. Tam, kad išryškintumėme suskilinėjimus, įtriname juos auksiniais ar kitokiais tamsesniais akriliniais dažais. Taip įvairiai išdekoruotus kiaušinius mes nulakuojame akriliniu laku ir leidžiame išdžiūti.

Frivolite technika dekoruoti kiaušiniai
Tai gana daug laiko užimantis darbas. Apie šią techniką yra pakankamai literatūros. Pirmiausiai reiktų pasimokyti gaminti frivolitus, o tuomet jais papuošti kiaušinio lukštus.
Vieni margučiai ažūriniai, tuščiaviduriai. Juos reikia daryti iš dviejų dalių. Numezgus iškrakmolyti ir aptempus ant kiaušinio susiūti. Kai išdžiūsta, siūlę išardyti, ir atsargiai nuėmus nuo kiaušinio, vėl susiūti.
Pilnavidurius margučius daryti daug paprasčiau, čia ir aiškinti nėra ko, reikia tik gerai apskaičiuoti dydį. Nepataikius, tenka išmesti, nes išardyti ši technika neleidžia.

Marginimas lukštais
Nudažykite išpūstą kiaušinio lukštą ir apklijuokite suskaldyto kiaušinio lukšto gabalėliais.

Marginimas modelinu
Kiaušinio lukštas apklijuojamas modelino juostelėmis. Po to modelino kiaušinis kepamas orkaitėje pagal instrukciją.






Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

tobis

Pranešimai: 64

2012-03-27 16:03:56

As kasmet dazau su svogunu lukstais. Karta bandziau su raudonuju svogunu, bet spalva buvo blankoka. Gal reikejo actu ja sustiprinti... :???:
pries kelis metus pradejom eksperimentuote lukstose verdant pati kiausini deti i svoguno luksto dali, iberti dazu (tik ne raudonu ir ne geltonu), tai gaunasi ivairesni tokie. Dar del vaiku su vandenyje apsitraukianciais lipdukais padarom, nes jie tokie zaismingi.
pasiskaiciau visokiausiu kari aprasymu, jei bus laiko, ka nors isbandysiu siais metais ;)




Cituoti
 
     
   
avatar
DONATE

Pranešimai: 4147

2013-02-21 15:02:57


Turintys nemažai raudonų svogūnų, gali pabandyti virti kiaušinius spalvotuose lukštuose. Vandens spalva tikrai būna sodri. Lukštą raudonumas kanda sunkiau, todėl siūloma į vandenį įpilti acto, tada kiaušiniai gaunasi ryškesni {#}




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)



Paveikslelis



Cituoti
 
     
   
avatar
Auriux

Pranešimai: 1150

2013-03-23 12:03:43

As tai kaip ir visada dazysiu kiausinukus su makaronais ir svogunu lukstais, ir greitai ir graziai gaunasi {#}

I marles gabaleli ipilu makaronu 'zvaigzduciu' apsuku juo kiausini ir idedu virt i svogunu lukstus, isverdu, atvesinu saltame vandenyje, nurisu marle ir nuplaunu prilipusius makaroniukus, patepu su aliejum kad blizgetu, jei koks sonelis nepavyko tai toj vietoj uzklijuoju libduka {#}

Va, gaunasi  tokie, cia pernykste foto. 

Tie kur su taskeliais tai su makaronais daryti, likusieji apsukti su zolelem...




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)



Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Rasa.

Pranešimai: 1671

2013-03-25 21:03:19

Tie su taskeliai lb grazus {#} As visuomet svogunu luksta glaudziu prie kiausinio, o cia supratau, kad lukstai puode verda, palaidi ? 



A girl should be two things: classy and fabulous. - Coco Chanel <img src=">">
Paveikslelis



Cituoti
 
     
   
avatar
Auriux

Pranešimai: 1150

2013-03-26 00:03:12

Taip TONI{#} Sudedu lukstus i puoda uzpilu vandens uzverdu ir sudedu kiausiunius i ta 'marmala' ir jame verdu.




Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
DONATE

Pranešimai: 4147

2013-03-26 21:03:14


O mes kai kuriuos verdam su priglaustu lukštu prie kiaušinio, kad įdomiau gautųsi, bet šiaip visas puodas būna dar lukštų pridėtas dėl sodrios spalvos {#}
Su makaronais niekada nebandžiau virti, bet kažkada atėjo mintis apie ryžius ir super gavosi - visiems labai patiko {#}




Paveikslelis



Cituoti
 
     
   
avatar
Elžbieta

Pranešimai: 749

2013-03-27 11:03:26

Ir mes dažniausiai dažome tradiciškai - svogūnų lukštuose. Kiaušinį įviniojam į pėdkelnę su žolelėm, kruopom, labai gražu išeina su mažais žemuogių lapeliais Smile






Cituoti
 
     
   
avatar
Elžbieta

Pranešimai: 749

2013-03-27 11:03:03

O čia praeitais metais anyta dažė putpelių kiaušinius pirktiniais kiaušinių dažais Smile




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)





Cituoti
 
     
   
avatar
Vitlija

Pranešimai: 9153

2013-03-27 13:03:39

serbetele reikia pamirkyti acte ;) o toliau viska kaip nuotraukose ;)




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)



(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)



(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)



(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)



(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)





Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis

FORUMO KONKURSAI:




Paskutinį kartą redagavo: Vitlija - 2013-03-27 : 13:33:06

Cituoti

 
     
   
avatar
siepike

Pranešimai: 6439

2013-03-27 13:03:48

labai fainai gaunasi Vitlija, išbandysiu kada būtinai, o šiemet esu pasiryžus pabandyt su šilkiniais kaklaraiščiais :)




Paveikslelis

Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis



Cituoti

 
     
   
avatar
Vitlija

Pranešimai: 9153

2013-03-27 13:03:22

siepike

labai fainai gaunasi Vitlija, išbandysiu kada būtinai, o šiemet esu pasiryžus pabandyt su šilkiniais kaklaraiščiais :)


prasau smulkiau :)




Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis

FORUMO KONKURSAI:





Cituoti

 
     
   
avatar
DONATE

Pranešimai: 4147

2013-03-27 14:03:00

Nagi nagi, kokie dar šilkiniai kaklaraiščiai? Ir man įdomu :)


Paveikslelis



Cituoti
 
     
   
avatar
Elžbieta

Pranešimai: 749

2014-04-10 10:04:59

Prieš dedant į svogūnų lukštus, kaiušinius apvyniojau į nenaudojamas nertas serveteles. Rezultatas nuotraukose




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)





Cituoti
 
     
   
avatar
Julijana

Pranešimai: 2087

2014-04-10 16:04:17

Siemet dazysiu su svogunu lukstais ir briliantine zaluma. Tiesiog dali svogunu lukstu reikIa pries para laiko uzvirti ir palikti iki kol dazysit kiausinius. Kita svogunu dalI sutrupinti smulkiai, ta diena kai dazot kiausinius.

Kiausini suslapinti ir apvolioti svogunu lukste(sutrupintame smulkiai), tada ji suvinuoti i marle, arba nauja pedkelne(nailonine). Tuomet i jau uzvirinta vandeni su vakariksciais svogunu lukstais ispilti 1but briliantines zalumos, ismaisyti ir ideti jau paruostus kiausinius virti.

Isvirus viska nuimam nuo kiausinio, nuplauname ji su vandeniu ir sutepam aliejumi, kad blizgetu.

BUS MARMURINIAI KIAUSINIAI{#}




Paveikslelis




Cituoti
 
     
 

Atsakyti

Puslapiai 1 2
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą