Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Pranešimai spaudai > Pranešimai spaudai :) > Bėgimas per šventes
Dalintis

Per šventes aktyvumą besirenkančios šeimos aplinkinių nebestebina

Visus metus aktyvų gyvenimo būdą propaguojančios šeimos vien tik sėdėti prie vaišių stalo nesiruošia ir per didžiąsias metų šventes. Kūčios, Kalėdos, Naujieji metai – šalia jų puikiai įsipina ir bėgimas.

Pasak Gintarės Grinės, suskaičiuoti jos vyro žymaus prestižinių pasaulio ultra ir bekelės bėgimų čempiono ir augkartinio prizininko Gedimino Griniaus nubėgtų kilometrų būtų sunku. Tačiau Gintarė sako, jog toks gyvenimo būdas patinka visai šeimai. „Mėgstu bėgioti. Ne tiek daug, kiek Gediminas, tačiau 10-15 kilometrų distancijos man teikia malonumą. Drauge bėgame lėčiau, tačiau Gediminui tai patinka.

Jam tai atsigavimo laikas. Kai baigiasi sezonas, valandą ar dvi per dieną galime bėgti kartu“, – sako moteris ir tikina, jog bėgioti neretai įsiruošia visa šeima, su sūnumis Dovydu ir Danieliumi.

Grinių šventės yra derinamos prie sportininko varžybų grafiko, o ne atvirkščiai.

Didžiausios metų šventės aktyvumo nemažina

Į visai šalia namų Vilniuje esantį „Monblaną“ kopti su visa šeima mėgsta 8-etis Jonas. Tai šeimos sutartas netoli namų esančios kalvos pavadinimas. Galbūt ateityje į tikrąjį Monblaną kopsiančio Jono tėvai Evelina ir Modestas Baciai laisvalaikį leidžia miške ir aplink Vilnių esančiose kalvose, kuriose dažnai ne tik bėgioja patys ar skatina vaikus, bet ir organizuoja bekelės varžybas, kviečia prie jų prisijungti aplinkinius.

Šio malonumo Evelina sako nežadanti atsisakyti ir per šventes, nes tai ir yra didžiausia šventė. „Ne veltui yra sakoma, nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga. O bėgimas ir pačioms šventėms įneša daugiau dinamikos: nereikia vien tik sėdėti prie šventinio stalo. Mes taip pat laikomės visų tradicijų, tačiau deriname jas su aktyvumu“, – šypsosi moteris.

Nepamiršta sporto ir neštumo periodu

„Eurovaistinės“ vaistininkė Renata sako, jog sportuoti jai yra gana įprasta. Tad ir besilaukdama ji nepamiršta treniruočių, mėgstamo bėgimo. Šiemet, jei ir toliau jausis gerai, moteris ketina įveikti ir 3km distanciją  Eurovaistinės Kalėdiniame bėgime“. Pirmą kartą 200 m. „Nykštukų bėgime“ startuos ir jos tuoj 3 metų gimtadienį švęsiantis sūnus Jokūbas.

„Taip prasidės mūsų šventės. Tikiuosi, kad smagu bus visiems. Tai jau tapo tam tikra tradicija“, – šypsosi pašnekovė.

Gausus Kūčių stalas negąsdina

Vilniuje gyvenančią latvę Madarą Baltušą dažnai sutiksi bėgančią Neries krantine iki Žaliųjų ežerų. Ilgesnės distancijos – neatsiejama šios moters gyvenimo dalis. Ji bėgioja beveik kasdien. Dažnai prasilenkia ir su savo bėgimo klubo „Neko Runners“ kolege Irma Kelmelyte. Abi mėgėjos sako jau seniai paneigusios visų aplinkinių

nuogąstavimus: bėgimas joms padeda ne tik geriau jaustis, dienoje laiko pakanka ir šeimai.

„Nepamirštame aktyvumo ir per šventes. Nors Kūčių stalas dažnai būna gausus, su šeima laikomės visų tradicijų, stengiamės kuo daugiau laiko prakleisti drauge“, - pasakoja Irma.

Įtraukia visą šeimą

„Bėgioti tampa lengva, kai į tai įtrauki visą šeimą. Mane palaiko mano gyvenimo draugas, ir dukrytė važiuoja į varžybas, pati bando bėgti, dalyvauja vaikų bėgimuose“, – pasakoja Madara. Sportiška moteris tvirtina, jog šventės aktyvumo nemažina. „Mūsų Kūčių stalas skiriasi nuo lietuviško. Čia turime ir mėsos. Be abejo, stengiamės valgyti sveikai, renkamės daugiau daržovių. O kad neapsunktumėme, visada susigalvojame aktyvios veiklos drauge. Aš pati būtinai atrandu laiko savo bėgimui, spėju sudalyvauti ir varžybose“, – pripažįsta ji.

Kad šventės būtų aktyvios, „Eurovaistinės Kalėdinį bėgimas“ jau gruodžio 17 d. pakvies šventinį periodą pradėti bėgimu, su šypsena ir gera nuotaika. Daugiau

informacijos – www.kaledinisbegimas.lt

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą