Mamos dienoraštis ir Pasididžiuojanti namų šeimininė siūlo pasigaminti neįprastą patiekalą.
Ilgai žiūrėjau į šį iš pirmo žvilgsnio patikusį receptą. Tiesa, tai vėl cukinijos, bet kai turi tiek savo auginto gėrio ir dar tokio skanaus, tikrai negali išmesti, tik vaišinti draugus ir gaminti gaminti... Tik po gero mėnesio pribrendau išvirti šią uogienę. Uogienė gavosi labai skani, tokia visa traški ;-) Bet man per saldi, kaip visada ;-)
Iš dvigubos produktų normos išviriau 2,5 l uogienės ir liko šaukštas paragauti - skanu!
Reikės: 1 kg cukinijų, 0,5 kg morkų, 0,5 kg cukraus, citrinų rūgšties pagal skonį (išspaudžiau 1 vidutinio dydžio citriną), 2 pakelių vanilinio cukraus.
Gaminimas: Cukiniją nuplauti, nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu, supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. Paruoštas cukinijas užpilti cukrumi, parūgštinti citrinų rūgštimi (citrinos sultimis) ir palaikyti, kol išsiskirs sultys (išsiskiria kaip tik per tą laiką, ko, paruošiamos morkos). Tuomet užvirti ir, sumažinus ugnį, virti 2-3 min.
Morkas sutarkuoti burokine tarka, sudėti į puodą, įpilti stiklinę iš cukinijos išsiskyrusių sulčių ir virti, kol suminkštės (viriau apie 30 min.). Tuomet paruoštas daržoves sumaišyti ir palikti kelioms valandoms vėsioje vietoje. Po to uogienę virti apie 15-20 min., kol išgaruos beveik visas skystis.
Karštą uogienę sumaišyti su vaniliniu cukrumi, sukrėsti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Skanaus !
Šaltinis : http://pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/
|