Netikėta, skanu, ypatinga....
Reikia:
1 kg rabarbarų stiebų,
0,5 l vandens,
250 ml obuolių acto,
1 š druskos,
8 š. cukraus,
kalendrų,
garstyčių sėklų,
pora pipirų grūdelių,
1 žvaigždinis anyžius,
baziliko.
Rabarbarų kotus nulupti, supjaustyti, sudėti į sterilius stiklainius. Užberti ant viršaus kalendrų, garstyčių, pipirų, anyžiaus, baziliko.
Vandenį, actą, cukrų, druską kaitinti. Karštą marinatą užpilti ant rabarbarų, sandariai užsukti dangteliai. Apkloti rankšluosčiu.
Atvėsusius stiklainius laikyti šaldytuve. Po savaitės jau galima skanauti. Kuo ilgiau kantriai laikysite šaltai, tuo rabarbarai bus minštesni, sodresnio skonio. Patys skaniausi - viduržiemy.
Prieskonius galima rinktis pagal savo skonį.
|