Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Vaisių ir daržovių konservavimas > Rauginti kopūstai ( atsargos žiemai )
Dalintis

Kaip mano sesuo pasakė - pagaliau šiais metais bus ką valgyti! (suprask, praėjusią žiemą tėvai badu ją marino matyt ;-)) Taip ji pasakė pamačiusi, kad raugiame žiemai kopūstus. 

Reikės:

10 kg kopūstų (maždaug 4 galvos),
stiklinė spanguolių,
150-170 g druskos,
cukraus, jei kopūstai aitroki, bet negaliu net pasakyti kiek, nes pirkome rauginimui saldžius kopūstus,
kmynų,
800 g obuolių,
1 kg morkų (jei nepatinka, galima ir mažiau įdėti),

Iš nurodyto produktų kiekio priraugėme10 litrų puodą (galima naudoti ir kibirą).

Gaminimas:

Kopūstus supjaustyti, morkas sutarkuoti burokine tarka, obuolius perpjauti per pusę, išpjauti sėklalizdžius, jei negraži odelė, obuolius reikia nulupti, puseles galima dar perpjauti. Kadangi didelį kiekį kopūstų išmaišyti ir truputį apmaigyti rauginimo puode trūksta vietos, tai visą maišymo veiksmą atlikome atskirame inde, o tada jau dėjome į rauginimui paruoštą puodą: dalį kopūstų su morkomis, druska ir kmynais sumaišyti, keltą kartų pamaigyti tarp rankų (tik nestipriai), dėti į puodą, tuomet užberti spanguolių, įdėti obuolių, kitą dalį kopūstų apmaigyti, dėti į puodą, vėl dėti spanguolių ir obuolių. Taip sluoksniuoti, kol baigiasi produktai. Visą masę paspausti (sultys turi dengti kopūstus) ir paslėgti, pastatyti kambaryje 3-4 dienom, kad kopūstai surūgtų (labai svarbu ragauti, kad neperrūgtų).
 
Reikia nepamiršti, kad būtina nušluostyti susidarančias putas nuo kopūstų. Kai kopūstai pradeda rūgti, reikia kasdien pagaliu ar ilgu kočėlu subadyti kopūstus, kad išeitų oras.

Kai kopūstai yra tinkamai pasirauginę, puodą reikia statyti šaltai. O tada jau galima kepti pyragą su kopūstais, virti sriubą, troškinti kopūstus su dešrelėmis, daryti įdarytus pyragėlius ar kepti kibinus su daržovėmis :-)


Read more: http://pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą