Kvietiniai miltai 1 kg
Mielės (šviežios) 20 g
Vanduo 500 ml
Cukrus 50 g
Alyvuogių aliejus 30 ml
Druska 1 arb.šaukšt.
Svogūnai 1 vnt.
Rozmarinas 2 šakelės
Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje 5 vnt.
Vytintas kiaulienos kumpis 3 griežinėliai
Juodos alyvuogės 8 vnt.
Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles , supilkite aliejų, berkite cukrų, druską ir išmaišykite. Tada supilkite miltus, įtarkuokite svogūną ir gerai išminkykite tešlą.
Tešlą palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Didelę plokščią kepimo skardą ištepkite aliejumi ir per visą jos plotą plonai išklokite tešlą. Ant viršaus pabarstykite smulkintų rozmarinų, kumpio, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų.
Skardą kiškite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite apie 15 – 20 minučių, kol apskrus kraštai. Ištraukite ir atvėsinkite. Tinka kaip užkandis prie raudonojo vyno.
Daugiau receptų:
|