Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Desertai
Dalintis

Pyragai, sausainiai, tortai



Klasikiniai eklerai su plikytu vaniliniu kremu

 

   

Eklerams reikės: 100 ml pieno 100 ml vandens 20 g cukraus 90 g sviesto 120 g miltų 3 kiaušinių Žiupsnelio druskos Į prikaistuvį supilti pieną, vandenį, įdėti sviestą ir  suberti cukrų bei žiupsnelį druskos. Įjungti kaitrą, maišyti bei kaitinti, iki sviestas ištirps ir viskas užvirs. Tada nukelti nuo kaitros ir po truputi suberti miltus bei nuolat maišyti iki masė sušoks į gumulą. Prikaistuvį vėl pastatyti ant kaitros ir nuolat maišyti, kol išgaruos drėgmė bei liks vientisa blizgi masė. Gautą tešlą įdėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius bei nuolat maišyti iki vientisos, tam ...





imbierinių sausainių receptas

 

   

Sveikesnių imbierinių sausainiai kepti su vaikais Artėjant didžiosioms metų šventėms, mamos žino – daugiau laiko norisi skirti šeimai ir vaikams, dovanoti jiems stebuklingą laiką, belaukiant švenčių. Tačiau laiko turės užtekti ir šventiniams rūpesčiams. Ar galima viską suderinti? „Šis laikotarpis yra bene geriausias metas įtraukti vaikus į pasiruošimo Kalėdoms karuselę. Kartu gaminamas maistas ir saldžios dovanos švenčių laukimą vaikams pavers tikra pasaka, kurioje jie išmoks patys pasigaminti sveikesnių skanumynų ir atras švenčių prasmę“, - sako „Confetti“ įkūrėja An ...





Kalėdinio namelio receptas

 

   

Nuoširdi Kalėdų dovana, kurią gaminant įsitrauks visa šeima, o išlaidauti neprireiks Dėl šiandieninio gyvenimo tempo, kuris ypač įsismarkauja prieš žiemos šventes, daugelis į pasiruošimą Kalėdoms žiūri su lengvu nerimu – mat jis asocijuojasi su dovanų paieškomis ir ilgomis valandomis virtuvėje. Neretai pamirštame, kad Kalėdos pirmiausia kviečia atsipūsti, nurimti ir neskubant pabūti su tais, kuriuos labiausiai mylime. Kulinarijos tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ įkūrėja Asta Černė teigia, kad pasiruošimą Kalėdoms taip pat galima paversti maloniu procesu ir dalijasi paslap ...





Lazdyno riešutų morenginis tortas su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis.

 

   

Pristatome įspūdingos išvaizdos bei skonio, bet greitai ir lengvai pagaminamą lazdyno riešutų morenginį tortą su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis. Garsaus konditerio Ali patarimai praskleidžia paslapčių šydą, kad, pasirodo, daug pastangų nereikia, kad būtų galima pasiekti akis ir gomurį viliojantį rezultatą. Morenginiam biskvitui reikės: 8 kiaušinių baltymų 130 g lazdyno riešutų 30 g miltų 160 g cukraus pudros 160 g cukraus 50 g juodo šokolado Plikytam kremui reikės: 400 ml pieno 4 kiaušinių trynių 40 g cukraus 40 g kukurūzų krakmolo 1 arb. š. cukraus pudros su vanilės sėklytėmis 40 g sviesto 1 va ...





Nekeptas maskarponės sūrio tortas

 

   

Profesionalus konditeris Ali siūlo pasigaminti nekeptu maskarponės sūrio ir šokolado tortu su šviežiomis avietėmis. Pyragui reikės: 350 g avižinių sausainių 100 sviesto 1 žaliosios citrinos (laimo) 350 g maskarponės sūrio 300 g juodojo šokolado 150 g cukraus pudros 1 arb. š. vanilinio cukraus Dekoravimui reikės: 400 g grietinėlės 2 valg. š. cukraus pudros Šviežių aviečių arba kitų uogų Juodojo šokolado drožlių arba pabarstukų Sausainius susmulkinti iki smulkių trupinių ir įtarkuoti į juos žaliąją dalį laimo žievelės. Trupinius užpilti išlydytu sviestu ir gerai išmaišyti. Suberti ...





Kokie produktai sužadina laimės jausmą

 

   

Kurie maisto produktai sužadina laimės jausmą? Kovo 20 d. pasaulis mini tarptautinę laimės dieną. Laimės jausmą sukelia daug veiksnių – darnūs santykiai šeimoje, įdomus darbas, pomėgiai. Vienas iš svarbių laimės faktorių yra maistas – pavalgę jaučiamės ne tik sotūs, tačiau ir laimingi. Vienas iš laimės jausmo sukėlėjų – dopaminas. Tai natūralus žmogaus organizme gaminamas junginys, dar vadinamas „laimės hormonu“. Vieni maisto produktai smegenis skatina pagaminti daugiau dopamino, kiti – mažiau. Jūsų dėmesiui, penki maisto produktai, kurie leis pasijausti tarsi devintame danguje. Šokoladas Šo ...





3 miško uogų tyrių receptai

 

   

3 miško uogų tyrių receptai Namuose pagaminti uogų tyrę tikrai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Dabar tam – pats tinkamiausias metas, nes uogų galima nusipirkti parduotuvėje ar patiems prisirinkti miške. Mėlynės, žemuogės, avietės, bruknės – tai tik vienos iš daugelio miško uogų. Jų nauda žmogaus organizmui – nenuginčijama, todėl IKI kepyklų vadovė N. Juchnevič dalinasi keliais miško uogų tyrių receptais, kuriuos turi žinoti kiekvienas pradedantysis virtuvės meistras. Pasaulyje tyrės gaminamos iš įvairiausių uogų, vaisių ir daržovių. N. Juchnevič pastebi, kad tyr ...





5 vaisinio kremo tortams receptai: skaniau ir greičiau nebūna

 

   

5 vaisinio kremo tortams receptai: skaniau ir greičiau nebūna Vasarą dažniausiai norisi lengvesnio maisto iš šviežių ingredientų, todėl desertų mėgėjus nustebinsite gaiviu torto gabalėliu ar pyragaičiu su vaisiniu kremu. IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič atskleidžia penkis vaisinio kremo tortams receptus, kurie ne tik sutaupys laiką, tačiau taip pat maloniai nustebins net ir didžiausius gurmanus. Vaisinis kremas – tai puikus pagardas, suteikiantis nepakartojamo skonio įvairiausiems desertams. Šiuo kremu galima puošti bei pertepti tortus ir biskvitus – jis suteikia išskirtinį skonį bei spalvą. Vaisinio kremo gamybai rei ...





Šokoladinis cukinijų keksas su lazdyno riešutais ir bruknėmis

 

   

Reikės:

3 kiaušiniai,
180 gr. cukraus,
vanilės,
80 ml. aliejaus,
260 g. cukinijos,
100 g. lazdynų riešutų,
150 g. miltų,
cinamono, kakavos,
1,5 a.š. kakavos,





Baltyminiai saldukai

 

   

Reikės:  7 kiaušinių baltymų, 1,5 stiklinės cukraus, cirtinos rūgšties arba citrinos sulčių. Gaminimas: Baltymus labai gerai išplakti. Siūlau kombainu, ne mikseriu, nes plakimas užtruks. Pilti po truputį cukrų ir citrinos sultis. Išmaišyti atsargiai. Dėti šaukštu arba konditeriniu švirkštu į skardą ir kepti 180-200 laipsnių temperatūroje aopie 2-3 val.  Iškepę sadukai neturi pakeisti nei formos, nei spalvos. Skanaus. Šaltinis: http://pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com





Šokoladiniai Rafaelo

 

   

Šokoladiniai rafaelo. Reikės: Sutirštinto kondensuoto pieno(saldaus), Kokoso drožlių, Riešutų, Šokolado(be priedų)Gaminam: Kokoso drožles sumaišome su kondensuotų pienu iki vientisos tirštos masės (kad galėtumėte lipdyti) Riešutą dedam į vidų ir formuojam figūrėles (pagal jūsų fantaziją). Dedam I šaldytuvą 1val.Galima valgyti ir be šokolado, bet aš išlydžiau juodąjį šokoladą(karšto vandens vonelėje) ir kiekvieną saldaini panardinau į jį. Dedam į šaldytuvą, kol šokoladas sustings. Paprasta ir greita. Tikras malonumas artėjančiai moters dienai. Gardžios pavasario šventės.





Meduolių tortas su bananais

 

   

Reikės: 0,5kg meduolių, 4-5 bananų, 0,5l 40% grietinės, 2 šaukštai želatinos, 1st. cukraus, puse citrinos. Pertepimas.Želatiną išbrinkinti, pašildyti vandens vonelėje (kol nesimatys gumuliukų), atvėsinti. Grietinę suplakti su cukrumi, pusės citrinos sultimis  ir su ištirpintu želatinu. Meduolius supjaustome per puse. Bananus - griežinėliais.Dedame meduolius - bananus - užpilame pertepimą, vėl meduolius - bananus, pertepimą... Papuošimui užtarkuojame šokolado. Skanaus. Mama Renata





Sluoksniuotos tešlos vamzdeliai su kremu

 

   

Apie 12 vamzdelių 1 lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos (pakelis, kuriame būna 2 lakštai) 1 pakelio plombyro skonio varškės 200 ml. plakamosios grietinėlės 35 % 1-2 v.š. cukraus citrinos rūgšties ant peilio galiuko aliejaus vamzdelių aptepimui   Kepimui reikės specialių metalinių vamzdelių. Kadangi neradau jų nusipirkti, tad pasidariau pati iš kietesnės folijos (extra strong) - tiesiog rankomis suglamžome foliją ir spausdami suformuojame 10 cm. aukščio kūgius. Apačią reikia daryti platesnę ir kuo lygesnę, kad kūgiai stabiliai stovėtų (gal ne visai tikslu sakyti vamzdeliai, nes jie pilnaviduriai, tačiau bet kuriuo atv ...





Mano firminis desertas

 

   

Mūsų lankytojos mamos - nepaprastai darbščios kūrybingos. Džiaugiamės tuo ir dalinamės konkurso ,,Mano firminis patiekalas" dalyvių desertų receptais.  Trupininis persiku pyragas Tesla:200g sviesto, 3tryniai, 1.5valg s. cukraus, soda, 150g miltu. Varskes idaras: 250g varskes, 0.5st. cukraus pudros, vanilinis cukrus, 50gr sviesto.Baltymine mase: 3 kiaus baltymai,0.5 stikl cukraus pudros. Sviesto, kiaus tryniai, cukrus,sodasumaisytiiki vientiesos mases įberti miltus iskocioti ir įdeti į formelę( biski teslos palikti trupiniams ir ta dali kur trupiniams įdeti į saldyklį),ideti formele su tesla kepti 170 laipsniu kol tesla ne bus rausvos spalvos.Varske, sviestas ir pudrasum ...





Velykų desertai

 

   

Tešlą dar kartą perminkyti. Geriausia atsipjauti po nedideli gabaliuką ir labai jos nelaikyti tarp rankų, nes sviestas tirpsta ir tešla tyžta. 
Iškočioti norimo storio lakštus ir velykinėmis sausainių formelėmis išspausti figūrėles. Aš lakštus dariau tik kelių milimetrų storio. Taip ir sausainių daugiau gaunasi ir man skaniau valgyti plonučius. 
Sausainėlius išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, prieš šaunant į orkaitę viršų patepti kiaušinio plankiniu. Jei tepsite glajumi, kiaušinio plakiniu netepkite. Sausainiai bus daug gražesni ir tepsis paprasčiau.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 8 - 10 min., kol gražiai pagels. Nors mano sausainiai buvo ploni, pepe ir ilgaiu, apie 15 min





Tortas "Malkos po sniegu"

 

   

Tortas, patiks net ir tiems, kas nemėgsta saldžių kepinių, nes jis nėra labai saldus. Puikus kremo ir rūgščių vyšnių derinys. Iš pažiūros tortas atrodo riebus, nes kremui naudojama daug riebios grietinės, bet iš tikrųjų to riebumo nesijaučia - tortas labai gaivus. Tešlai: 250 g sviesto 200 g grietinės 3 stiklinės miltų arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte apie 1 kg. šaldytų vyšnių Kremui: 600 g grietinės (30 % riebumo) 1 stiklinė cukraus citrinos rūgšties (ant šaukštelio galiuko) grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų. Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. ...





Mini sausainukai - žaisminga dovana visai šeimai

 

   

Maistą, o tuo labiau skanėstus, galima ne tik valgyti, bet galima kartas nuo karto ir su juo pažaisti. Ir nesvarbu ar būtumėt suaugęs ar vaikas :)   Noriu pasidalinti labai smagiu mini sausainėlių receptu, dekoravimo technikomis ir idėja, kaip orginaliai patiekti ant stalo sausainėlius namiškiams :) Man labai patinka cukriniai sausainiai, nes juos labai paprasta pasigaminti, o tuo labiau, kad ingredientus tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Tešlai: 410 g universalių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 200 g cukraus 230 g sviesto, gali būti pasūdytas, neatitirpintas ir supjaustytas kūbeliais 1 kiaušinis 3/4 arbatinio šaukštelio vanilė ...





Kalėdiniai imbieriniai namukai

 

   

Mūsų lankytojų, konkurso ,,Kalėdiniai imbieriniai nameliai" dalyvių nuotraukos.  Elaja  Iveta  Irma Izolda  Iveta  Jurgita  Iveta  Kristina  Kristina                  





IDĖJOS KALĖDOMS

 

   

Kvepiančiai virtuvei... Didžiulės sniego pusnys už lango, aplink sklandanti kalėdinė muzika bei masiškai kepami meduoliai maisto tinklaraščiuose vis labiau artina šventes. Suprantu, kad virtuvėse, vykstant švenčių repeticijoms, kai kepami sausainiai, pyragai, kūčiukai ir ruošiamos silkių variacijos, šventinių kvapų netrūksta. Tačiau, gal kam nors, ypač jei neatgrasus gvazdikėlių aromatas, pravers keletas idėjų virtuvei ir namams... Gvazdikėliais smaigstyti apelsinus ir mandarinus pradėjau prieš kokius penkis ar septynis metus. Tai britų išmislas. Dailiai ir įdomiai atrodo, skaniai kvepia, puikiai tinka dovanoms. Šiandien tai jau tikrai ne naujiena, bet prie ...





Maskarponės sūrio tortas

 

   

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.





Morenginis vyniotinis su grietinėle

 

   

Pasakiško skonio vyniotinis su grietinėle ir morengu... Vyniotinis labai panašus į parduotuvėse esantį vyniotinį "Rojus". Daug kartų jį kepiau, bet nespėdavau nufotografuoti :)) Šį kartą pavyko, tad receptu dalinuosi ir su Jumis. Ačiū Mildai, iš kurios jį gavau. PagrindasTešlai:4 kiaušinio tryniai75 gr. sviesto140 gr. miltų1,5 a.š. kepimo miltelių100 gr. cukrausMorengui:4 kiaušinio baltymai200 gr. cukrausĮdaras400 gr. plakamosios grietinėlėscukraus pagal skonįGaminame pagrindą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną dedame trynius ir gerai išmaišome. Suberiame miltus, kepimo miltelius, viską išmaišome - gausime minkštą limpančią t ...





Ledai

 

   

BALTOJO ŠOKOLADO LEDAI   Apie 1 l. ledų 650 gr. grietinėlės 35-36 % 150 gr. baltojo šokolado150 gr. cukraus4 kiaušinio tryniaižiupsnelis druskos Į puodą pilame 200 gr. grietinėlės. Kaitiname nuolat maišydami. Užviriname, tuomet sumažiname ugnį iki mažos, ir maišydami paverdame grietinėlę apie 30 sekundžių. Nuimame nuo viryklės, sudedame sulaužytą šokoladą ir maišome, kol ištirps. Supilame dar 200 gr. grietinėlės, išmaišome. Gautą masę pilame į didesnį dubenį (puodą kuo geriau išgramdome, bet neplauname). Galima perkošti per sietelį, kad nebūtų likusių šokolado gumuliukų. Tame pačiame puode ant vidutinės ugnie ...





Medaus tortas

 

   

MEDAUS TORTAS   Buvo čia visai neseniai mano gimtadienis. Šeimyniškiai sakė, kad nieko nedaryčiau, neruoščiau, nes per savo gimtadieni reikia ilsėtis ir visi kiti turi šokinėti aplink tave. Net sakė, kad nedaryčiau net torto. Bet kadangi čia daromi tortai retai kada man patinka, pareiškiau, kad jau tortu pasirūpinsiu aš. Nusprendžiau, kad noriu medaus torto. Prieš metus ar du jau kartą dariau tokį tortą. Bet gavosi taip, kad skanumyną vos ne su elektriniu pjūklu teko pjauti :o) Šį kartą gavosi laaaabai skanus ir minkštas. Tešlai reikės: 100 gr. sviesto,1 stiklinės cukraus,2,5 šaukštų medaus,1 šaukštelio sodos,3,5 stiklinės miltų,2 kiaušini ...





Bananiniai keksiukai

 

   

Keksiukai nuostabūs: purūs, minkštučiai, ne per saldūs... ai ai kokie skanūs! :-) Reikės: 300 g bananų (jau be žievės), 100 g kepinių margarino arba sviesto, 150 g cukraus, 2 kiaušinių, 2 arb. š. kepimo miltelių arba 1 arb. š. gesintos sodos, 250 g miltų. Iš šio produktų kiekio iškepiau 18 keksiukų. Gaminimas: Sviestą ištrinti su cukrumi. Įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Bananą sutrinti šakute, gautą masę sudėti į maišomą tešlą, išmaišyti. Įberti kepimo miltelius, miltus, išmaišyti. tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Gautą masę šaukštu sudėti į sviestu pateptą keksiukų formą (galima kepti ir specialiose popierin ...





Kalėdiniai meduoliai

 

   

Mamos dienoraštis ir Pasididžiuojanti namų šeimininkė siūlo išsikepti skanių ir kvapnių meduolinių sausainukų Mūsų Rūta iškepė labai skanius ir gražius meduolinius sausainiukus. Ir padarė tikrai originalias dovanėles. Dalinamės jos Kalėdiniu šedevru... (kieti, tinka gaminti papuošimams ant eglutės) Tešlai: 200 g medaus 100 g sviesto šaukštelis cinamono, maltų gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, muskato riešuto, žvaigždėtųjų anyžių mišinio (vietoje šių prieskonių dėjau pirktinį mišinį (1 pak.) specialiai meduoliams) 2 kiaušiniai 100 g cukraus 500 g miltų 5 g kepimo miltelų Glajui: kiaušinio baltymas 150 g cukraus pudros pusė šaukštelio citrin ...





Šventiniai sausainiai

 

   

Sausainiai ,,Snaigės" 250 g miltų,125 g sviesto,125 g cukraus,1 kiaušinio,1 šaukštelis vanilinio cukraus,0,5 malto cinamono,0,5 malto imbiero. Ištirpinti sviestą. Aš tirpdau mikrobangų krosnelėje. Į didelį dubenį suberti miltus, vanilinį cukrų,cinamoną ir imbierą. Įmušti kiaušinį ir supilti ištirpdytą sviestą. Užminkyti tešlą. Uždengti ir palikti apie 20 minučių kambario temperatūroje. Palikau, bet rezultatas nelabai patiko, tad įkišau į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtu. Va, tada rezultatas buvo pats tas :-) Na va, pagaliau atėjo momentas, kai jau galiu išbandyti savo naujas formeles. Tešlą iškočioti ir sausainių formelėmis išpjauti sausainius ...





Barnio meškučiai

 

   

Mamos dienoraštis ir Eglė siūlo nesidairyti į prekybos centrų lentynas ieškant skanėstų vaikams. Tik nesakykite, kad Jūsų vaikai, nėra reklamos vergai:))) Nes maniškiai, ypač mažylis, šventai tiki ką reklamos sako ir mirtinai nori visko, ką pasak, protingų (?) žmonių, mylimos mamos perka mylimiems vaikučiams:))) Barnio meškiukai ilgai buvo norų viršūnėje, tiesa, nedažnai pildomų, nes skonis jų, kaip čia pasakius...... pūrus E rinkinukas.... Ir, o stebukle, viena forumietė pasakė, kad formelių, Barniui kepti, yra vieno euro parduotuvėj, spėkite kur šiandien lėkiau iš pat ryto:D Receptas paprastas, reikės:4 kiaušinių200 gr. sviesto200 gr. cukraus200 g ...





Medus su citrina ,,Ruošiuosi nesirgti"

 

   

Per televiziją vis praneša, kad siaučia gripas! Kol gyveni savame žmonių rate, nematai to, bet, kaip sakoma - atsarga gėdos nedaro :-) pasiruošiau imunitetui stiprinti medaus su citrina! Tai labai paprasta, bet veiksminga! Ir skanu! Reikės: citrinos, medaus. Gaminimas: Citrinos žievelę nulupti, citriną supjaustyti kubeliais. Citrinos gabalėlius dėti į indelį ar stiklainį, dėti medaus, viską sumaišyti. Jei medus kietas, tai sumaišytas su citrina ištirps. Gautą mišinį laikyti šaldytuve.  Į stiklainiuką, kurio talpa 200 ml, dėjau 2 citrinas ir medaus tiek, kad būtų pilnas stiklainiukas - gavosi visai pilnas indas, o nuotraukoje vaizdas jau suvalgius ne vieną ...





Obuolių pyragas su varške

 

   

Mamos dienoraštis ir Auksarankė siūlo  išsikepti skanų varškės pyragą. Šis pyragas - bandymas Nr. 2. Esu maisto gaminimo pradinukė, tad pyragus kepu pagal receptus :) Pirmąkart gaminau pagal aprašymą. Gavosi pakankamai valgomas, bet gi norisi tobulo, kad valgai ir kaip toje laidoje "Gustavo enciklopedijoj" - krenti nuo kėdės, kaip gardu :) Tad pasakiau - bandysiu dar kartą, tik receptą visiškai pakeisiu. Su vyru apsitarėm, ko per daug, ko per mažai, ko išvis atsisakyti. Ir štai, vakar dar kartelį pabandžiau. Ir gavosi tobulai :)





Vienos pyragas

 

   

Kiaušiniai  3 vnt. Kvietiniai miltai 225 g Migdolų drožlės  100 g Sviestas  200 g Cukrus  225 g Uogienė (aviečių, braškių ir kt.)  150 g Tamsus šokoladas 125 g     Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Orkaitėje arba sausoje keptuvėje truputį apskrudinkite migdolų drožles, atvėsinkite ir sumalkite.   Minkštą sviestą trinkite su 100 gra ...





Apelsininiai keksiukai „Muffins“

 

   

Kvietiniai miltai 210 g Cukrus 85 g Kepimo milteliai 10 g Druska 3 g Apelsinų sultys (iš šviežių apelsinų) 150 ml arba 4 dideli apelsinai Augalinis aliejus  65 ml 8 kiaušiniai  (nedideli) Apelsinų žievelė  (1 apelsino) Vaniliniai ledai Juodas šokoladas     Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių temperatūros. Ištepame formeles riebalais.   Viename dubenyje ...





Morengų ir vynuogių pyragas

 

   

Tešla: Miltai kvietiniai  265 g Sviestas  125 g Kiaušiniai 1 vnt Šaltas vanduo 2 arb. šaukšteliai   Įdaras: Kiaušiniai (baltymai) 3 vnt Cukrus  200 g Uogienė (patepti kepiniui)  3-4 valg. šaukštai Vynuogės žalios be kauliukų  1 kekė   Tešlos gamybai miltus sumaišome su sviestu ir minkome šakute, kol padarysime trupinėlius. Pilame plaktą kiauš ...





Varškės pyragas

 

   

Varškė liesa  900 g Kiaušiniai   4 vnt. Grietinė riebi  200 g Cukrus  150 g Citrina  1 vnt. Malti džiūvėsėliai  140 g Sviestas   70 g Vanilės esencija  2 lašai Aguonos  2 arb. šaukšteliai Vaisiai arba uogos  (papuošimui) Į dubenį sudedame varškę, kiaušinius, cukrų, vanilės esenciją, aguonas, pusės citrinos žieveles ...





Pyragas „Aguonų šėlsmas“

 

   

Pyragas: Aguonos 450 g Lazdynų riešutai 80 g Migdolų riešutai 80 g Kiaušiniai 9 vnt. Cukrus 180 g Malti džiūvėsėliai  70 g Manų kruopos 70 g Citrinų sultys 40 ml Sviestas formos patepimui 15 g Užpilas: Grietinėlė, 36% riebumo  400 ml Cukrus 150 g Sutirštintas pienas „Rududu“ 400 g Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir palikite nuvarvėti. Lazdynų rieš ...





Karibų bananinis desertas

 

   

Bananai  6 vnt. Citrinos (sultys) 1 vnt. Kiaušiniai  2 vnt. Druska (žiupsnelis) Pienas    300 ml Cukrus 1 valg.šaukšt.  Kvietiniai miltai        400 g Kepimo milteliai       6 g Aliejus (kepimui)  1 l Vaniliniai ledai Bananus nulupkite, supjaustykite 6-10 cm storio griežinėliais ir suvilgykite citrinos sulti ...





Karamelinis tinginys su riešutais ir abrikosais

 

   

Sutirštintas karamelinis pienas „Rududu“, 400 g               Sviestas, 125 g                    Sausainiai „Gaidelis“, 360 g  Bertoletijų riešutai, 100 g     Migdolų riešutai, 200 g  &nb ...





Meduolis

 

   

  Kiaušiniai 5 vnt Cukrus   200 g Medus natūralus 400 g Sviestas (skardai sutepti) Grietinė 110 g Trintų prieskonių mišinys 2 arb. šaukšteliai Soda arba kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis Miltai kvietiniai 500 g Prieskonių mišinys Cinamonas 30 g Kvapieji pipirai 30 g Gvazdikėliai 20 g Kardamonas 5 g Muskatas 5 g Apelsinų žievelė 14 g Imbieras šviežias arba maltas s ...





Saldūs avižiniai traškučiai

 

   

  40 vnt. Kiaušinių baltymai, 3 vnt. Vanilinis cukrus, 12 g Cukrus, 160 g Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis Citrinų žievelės, 1arbatinis šaukštelis Graikiniai riešutai, 100 g Avižiniai dribsniai, 100 g Sviestas, 10 g Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Kai baltymai bus standūs, suberkite į juos pusę cukraus, paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. ...





Varškės pyragas „Milda“

 

   

12 porcijų Tešla:             Kiaušinių tryniai 1 vnt. Cukrus 100 g Margarinas 125 g Kvietiniai miltai 260 g Soda 1 arbatinis šaukštelis Citrinų rūgštis ¼ arbatinio šaukštelio Grietinė, 25 proc. riebumo  50 g Sviestas kepimo skardai patepti 10 g Varškės įdaras:          ...





Eklerai su vaniliniu kremu

 

   

  Tešla: Vanduo 175 ml Druska žiupsnelis Sviestas 75 g Kvietiniai miltai 110 g Kiaušiniai 3 vnt. Padažas: Kiaušinių tryniai  vnt. Cukrus 2 šaukštai Kvietiniai miltai  šaukšteliai Pienas 125 ml Vanilės ekstraktas 2 lašai Juodasis šokoladas 60 g Puode užvirkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite sviestą. Palengva virkite, kol sviestas ištirps. Nuimkit ...





Pyragas „Citrininis šerkšnas“

 

   

  Tešla:              Obuoliai (dideli)n 3 vnt. Kiaušiniai 4 vnt. Cukrus 200 g Sviestas 200 g Citrinų sultys   100 ml Kvietiniai miltai 250 g Kepimo milteliai  1 arbatinis šaukštelis Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis Druska  žiupsnelis Glazūra:          C ...





Sausainiai su migdolais

 

   

  Tešla: Kvietiniai miltai 300 g Cukraus 200 g Margarinas 200 g Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis Migdolai 40 vnt. Sezamų sėklos  70 g Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, minkštu margarinu  ir cukrumi. Labai svarbu, kad cukraus kruopelės neištirptų, kol maišysit. Iš tešlos padarykite maždaug 3 cm skersmens cilindrą ir ...





Šokoladinis varškės pyragas

 

   

Varškės sluoksnis:                Varškė, 9 % riebumo, 500 g Sviestas,  100 g Cukraus pudra, 250 g Kiaušiniai, 4 vnt. Vanilės esencija, 2 lašai Šokoladinis sluoksnis:            Margarinas,  250 g Vanduo,  50 ml Kakavos milteliai, 30 g Cukrus, 370 ...





Kepti obuoliai su kvapiais prieskoniais ir ledais

 

   

Lietuviški obuoliai 6 vnt. Greipfrutas 1 vnt. Cukrus 6 šaukštai Greipfruto tarkuota žievelė  ½ arb.šaukšt. Kvapieji pipirai  4 vnt. Gvazdikėliai  4 vnt. Kardamonas  5 vnt. Vaniliniai ledai 300 g Sviestas  100 g Labai plonai nutarkuokite greipfruto žievelę ir išspauskite jo sultis. Obuolius nulupkite, bet palikite kotelius. Kvapiuosius pipirus, gvazdikėlius, ka ...





Šokoladinis triufelinis pyragas

 

   

Pyragas: Sviestas 150 g Šokoladas juodas 120 g Kiaušiniai 2 vnt. Cukrus  150 g Miltai kvietiniai 75 g Triufelis: Grietinėlė 35 % Sviestas 35 g Pieniškas šokoladas 250 g Apelsinų padažas: Cukrus 200 g Apelsinų sultys šviežios 150 g Sviestas 100 g Pyragui reikės: sutrupinti šokoladą, sudėti jį į metalinį dubenį kartu su kubeliais pjaustytu sviestu ir ant karštos vandens vone ...





Rytietiškas bananų ir manų kruopų desertas

 

   

Bananai 1 vnt. Sviestas 150 g Manų kruopos 125 g Cukrus  100 g Pienas 500 ml Šafranas (milteliai) žiupsnelis Tarkuotas muskatas žiupsnelis Razinos 1 arb. šaukštelis Kardamonas maltas žiupsnelis Migdolų drožlės 2 arb. šaukštelis Uogos arba vaisiai (papuošimui) Mažame puode išlydome sviestą ir atvėsinę nupilame tiek, kad dugne liktų baltas skystis. Sviestą pilame į keptuvę ...





Virti karamelėje persikai su ledais

 

   

Persikai   6 vnt. Cukrus   200 g Putojantis vynas  100 ml Vaniliniai ledai   400 g Tamsus šokoladas  80 g Migdolų drožlės  ~ Vafliai su karamele 6 vnt. Braškės 3 vnt. (jei labai mėgstate braškes, galite dėti daugiau) Nuplauname persikus ir jų viršūnėse padarome kryželio formos įpjovas. Puode užverdame vandenį ir į jį sudedame persikus ...





Obuolių pyragas

 

   

Tešlos pagrindas:                  Sviestas 170 g Kvietiniai miltai 275 g Cukraus pudra 100 g Kiaušiniai 1 vnt. Brendis 50 ml                       Obuolių įdaras:       & ...





Vyšnios pusnyje

 

   

Tešla:             Kiaušinių tryniai  5 vnt. Kvietiniai miltai  350 g Kepimo milteliai  1 arbatinis šaukštelis Sviestas   250 g Cukraus pudra  125 g Vanilinis cukrus  1 arbatinis šaukštelis Sviestas (skardai tepti) 10 g Vyšnios:         Vyšnios (šald ...



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą