Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Šaltieji patiekalai
Dalintis

Šalti užkandžiai, salotos



Iškylų patiekalai

 

   

Receptai Itin sočios pusryčių bandelės bei egzotiškas kiauliena su pasiflorų marinatu Besibaigiant pavasariui ir šiltėjant orams vis dažniau ieškome ypatingų, bet paprastų receptų, kuriuos galėtume pasigaminti gamtoje bei taip nustebinti savo artimuosius ir draugus. Todėl laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas Gediminas paruoš du patiekalus, kurie tiks tiek užkandžiauti namie, tiek išvykoms su artimaisiais gryname ore. Virtuvės šefas siūlo itin sočius vėlyvuosius pusryčius, kuriuos norėsis iškart ragauti, tai – iškylos bandelės. Nors šį patiekalą reikia gaminti šiek tiek i ...





Sumuštinis pusryčiams, pietums ir vakarienei?

 

   

Ekspertas pataria: sumuštinis pusryčiams, pietums ir vakarienei? Įmanoma! Vaikų ir suaugusiųjų mylimas sumuštinis dažnai nėra laikomas sveiku maistu, tačiau mitybos specialistas prof. dr. Rimantas Stukas teigia, kad sumuštinis – be reikalo nuvertinamas. „Į sumuštinį telpa visa sveikos mitybos piramidė, tad, nepaisant visų mitų, kokybiškai paruoštas sumuštinis yra idealus angliavandenių, gerųjų riebalų, skaidulų ir baltymų šaltinis, tinkamas ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar vakarienei“, – teigia R. Stukas ir dalinasi patarimais, kokį sumuštinį ruošti, kad jis būtų maisting ...





Sveikos, Kalėdos: skanūs, sveikatai naudingesni siurprizai mažiesiems

 

   

Sveikos, Kalėdos: skanūs, sveikatai naudingesni siurprizai mažiesiems Šventinių patiekalų gausa ir įvairovė dažnai tampa iššūkiu ne tik suaugusiųjų skrandžiui, bet ir vaikų, kuriems ypač sunku atsispirti saldumynų bei saldintų, gazuotų gėrimų pagundoms. Kad per šventes mažųjų nevargintų virškinimo sutrikimai, patartina sveikatai naudingesniais užkandžiais bei tam tikromis mitybos taisyklėmis pasirūpinti iš anksto. Svarbu ne tik ką valgo, bet ir ką veikia „Rimi“ projekto „Sveikos, Kalėdos“ dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė desertus su daug cukraus, miltų, riebalų, dažiklių rekomenduoja k ...





Pomidorų metas: 3 receptai

 

   

Pomidorų metas: 3 receptai, kuriuos privalu pasigaminti tuštinant šiltnamį Vasara įsibėgėjo ir jau nudžiugino pomidorų gerbėjus gausiu derliumi. Lietuvoje ypač vertinami šviežiai užauginti pomidorai, kurie išsiskiria savo spalva, sultingu skoniu ir kvapu. Todėl, kol nesibaigė šių raudonšonių derlius, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo suskubti namiškius pradžiuginti skirtingais pomidorų valgiais. Maisto ekspertės Aistės Rasmussen teigimu, dažniausiai žmonės pomidorus valgo kaip garnyrą: sumaišę su grietine, aliejumi ar įpjaustę į įvairias salotas. Tačiau šiuo laikotarpiu &sca ...





Virtuvėje suraskite protingus (SMART) sprendimus!

 

   

Virtuvėje suraskite protingus (SMART) sprendimus! Jaukus vakaras reiškia gerą kompaniją, įdomius užsiėmimus (galbūt žaidimai ar filmas?) ir gardų maistą, kuriuo galite pasidalinti su svečiais. Ką paruošti, kad jūsų stalas būtų pilnas sveikų, skanių ir lengvai paruošiamų užkandžių? Sau, savo šeimai ir draugams visuomet norime patiekti subalansuotus patiekalus, kuriuose būtų vitaminų ir maistingų medžiagų. Žinoma, labai svarbu išlaikyti mitybą įvairią, pilną įvairių vaisių ir daržovių, kurie gali suteikti jums reikalingų vitaminų, užtikrinti gerą savijautą ir padėti išlikti geros fizinės formos. Ar įmanoma ...





14 naudingų patarimų šeimininkėms

 

   

1. Jei norite kvapnios ir aromatingos kavos, neužplikykite jos verdančiu vandeniu.  Kavos skonis bus išraiškingesnis, jei įbersite į ją žiupsnelį druskos.

2. Kad ryžiai išvirtų birūs ir būtų balti, virdami įpilkite į vandenį 1 šaukštelį ryžių acto.

3. Kitas būdas  išvirti birius ir baltus ryžius - įpilti į vandenį 1 šaukštelį citrinos sulčių ir verdant neuždengti puodo dangčiu.

4. Jei norite, kad iš faršo gaminami patiekalai būtų skanesni, į faršą dėkite šių produktų: morką, tarkuotą žalią bulvę, mėsos sultinio ar garstyčių. Nustebsite,  





Užtepėlė su varške ir ikrais

 

   

Paprastai paruošiama - kasdieniška ir šventiška. Reikės: 250 gr. kreminės konsistencijos varškės, nesaldžios, 2 š. grietinės, 50 gr ikrų, druskos, pipirų. Produktus sumaišyti, pagardinti prieskoniais, žolelėmis.  Tinka valgyti su traškučiais, taleriais, įvairiais užkandžiais prie vyno ar tiesiog užsitepti ant skrudintos duonos.   http://aj-receptai.blogspot.com/search/label/Užkandžiai





Šaltibarščiai su rūgštynėmis

 

   

reikia: Agurko, konservuotų arba šviežių rūgštynių, laiškinių česnakų arba svogūnų, druskos, pipirų, česnako, virtų kiaušinių, kefyro ir trupučio grietinėlės. Agurką nulupti, supjaustyti kubeliais, smulkintų žalumynų, rūgštynių. Pilame kefyrą, grietinėlę, beriame druską, pipirus, įspaudžiame česnako.





Priešpiečių idėjos

 

   

Priešpiečių idėjos, kas tai? Laiskite man paaiškinti: vis daugiau ir daugiau tėvų išlydį vaikus į mokyklą ar darželį jiems kartu įduodami ir priešpiečių dėžutes. Jau ne vienas tyrimas įrodė, kad mokyklose duodamas maistas nėra pilnavertis, tad vis daugiau ir daugiau tėvelių pradeda susirūpinti vaiko sveikata. Tačiau kaip taisyklė, norint kad vaikas būtų sotus, laimingas ir sveikas, kartais jiems sunku įsiūlyti tam tikrus produktus,, kaip pavyzdžiui morkas, obuolius, brokolius, ridikėlius ar kitas daržoves / vaisius. Tačiau šiandiena noriu pasidalinti išeitimi, nes ji egzistuoja ir yra labai labai veiksminga. Bet kokius maisto produktus įsiūlyti ir patie ...





Nemokamas supermaistas – dilgėlės

 

   

Dilgėles jau kelios savaitės kaip styro po kojomis ir yra vartojamos – į kokteilius, sriubas ar salotas. Pasirinkau keletą įdomių faktų apie šį supermaistą. 100 g dilgėlių yra: ◾Kalcio – ~50% RPN (rekomenduojama paros norma) ◾Fosforo – ~50% RPN ◾Geležies – ~60% RPN ◾Beta karotino (vitamino A prekursorius) – ~260% RPN. ◾Vitamino A – ~50% RPN. Vitaminą A organizmas sugeba kaupti, todėl truputį daugiau nei reikia nėra blogai :) ◾Vitamino C – ~200% RPN (>3 kartus daugiau nei apelsinuose ar citrinose) ◾Vitamino K – ~620% RPN. Vitaminas K irgi kaupiamas. ◾Ląstelienos – ~30% RPN. Yra dar ir daugiau mikroelementų bei vitaminų – magnis, B1, B2, ...





Mišrainė „Neužmirštuolė“

 

   

300g vištienos krūtinėlės (virtos ar rūkytos), 200g džiovintų slyvų. 400g šampinjonų, 300g šviežio agurko, 200g korietiškų morkų, majonezo.   Papuošimui:  sūdytų krekerių,  špinato lapų,  ridikėlių,  mėlynųjų kopūstų sulčių. Gaminam: vištienos krūtinėlę, džiovintas slyvas, agurką supjaustome šiaudeliais. Grybus supjaustome, pasūdome, papipiriname  ir apkepame aliejuje. Kai viskas paruošta pradedam „surinkinėti„ mišrainę. Ingredientus  sudedam pasluoksniui pertepant majonezu. 1 sluoksnis – vištiena, 2 sluoksnis – džiovintos slyvos, 3 sluoksnis – grybai, 4 sluoksnis – agurkas, 5 sluoksnis – korie ...





Salotos su feta

 

   

Tai mano vienos iš mėgiamiausių, dažniausiai daromų salotų :-) Tik padažas vis kitoks tinka, priklausomai nuo nuotaikos ;-) Reikės: 0,5 vidutinio dydžio gūžės ledinių salotų (Iceberg) 2 vnt. vidutinio dydžio pomidorų juodųjų alyvuogių (pagal skonį, aš dedu maždaug pusę nedidelio indelio, apie 100 g) fetos sūrio apie 50 g padažo salotoms Į šias salotas galima įdėti ir kitų daržovių: agurkų, paprikų, cukinijos ir pan. Gaminimas: Salotas ir pomidorus supjaustyti stambiais gabaliukais. Alyvuoges galima dėti nepjaustytas arba supjaustyti per pusę. Fetos sūrį sulaužyti stambiais gabaliukais, nes maišant dažnai sutrupa smulkiai (arba sūrį dėti po to, kai ...





Linksmieji pingvinukai

 

   

Balandžio 25-oji - Pasaulinė pingvinų diena. Panašiai šiuo metu Antarktidoje prasideda žiema ir didžioji pingvinų migracija, kai šie nuostabūs paukščiai palieka vandenyną ir keliauja tūkstančius kilometrų į žemyno gilumą tam, kad susiporuotų ir padėtų kiaušinius :)   Šiai progai siūlau ne tik gardžius, bet ir labai žavius užkandukus  alyvuogių mėgėjams. Kad juos pagaminti, teks truputėlį pavargti, bet ko gi nepadarysi dėl mielų svečių :) Receptą ruošiau žurnalo ,,Debesys"2013 m. pavasario numeriui, kai už lango buvo dar daug sniego... Reikia: 30 didelių juodųjų alyvuogių be kauliukų 30 mažesnių juodųjų alyvuogių be kauliukų ...





Kepti kalmarai alaus tešloje

 

   

Siūlau puikų užkandį prie alaus. Kalmarų žiedelius purioje alaus tešloje kepkite labai gerai įkaitintuose riebaluose vos keletą minučių ir patiekite iš kart, dar šiltus. Pamatysite, kaip greit dings nuo stalo... Reikia:500 g atvėsintų kalmarų (maždaug keturių)150 g miltųstiklinės šviesiojo alausšaukšto alyvuogių aliejausdviejų kiaušinių baltymųcitrinos sulčių apšlakstymuialiejaus kepimuidruskos, pipirų pagal skonį Kalmarus nulupkite ir išimkite kietąją stuburinę dalį. Švariai išplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio žiedais. Apšlakstykite citrinos sultimis. Tešlai alų išplakite su persijotais miltais, aliejumi, druska ir pi ...





Naminis majonezas be kiaušinių

 

   

Bet pradžioj apie kiaušininį...   Kad naminis majonezas daug kartų geriau už pirktinį, kurio etiketėse puikuojasi galybė burtažodžių, ir taip aišku. Naminis visų skaniausias vien dėl to, kad natūralus ir pats žinai, ko ten pridėjai. Be to, visai nesunkiai ir greitai pagaminamas, ypač, kai "atmuši" ranką :) Tačiau nemažai žmonių skeptiškai žiūri į maistui vartojamus termiškai neapdorotus kiaušinius. Bijoti jų nereikia. Žalią kiaušinį prieš vartojimą tereikia kruopščiai nuplauti karštu vandeniu su soda ir jokio pavojaus. Naminio majonezo receptų labai daug ir su įvairiais savitumais. Ispanai panašų vadina "aioli", gamina su česnaku ir valg ...





Velykų šaltieji užkandžiai

 

   

Daržovių drebučiai  Idėja, kaip kitaip galima patiekti daržoves :) 2 nedidelės bulvės 1-2 morkos 2 saujos kalafioro žiedynėlių konservuotų žirnelių 1/4 raudonosios paprikos (nebūtina; papuošimui) 1 kubelis sultinio 1 a.š. želatinos smulkintų krapų Bulves, morkas išverdame su odelėmis, nulupame, sujaustome kubeliais. Kalafiorą kelias minutes paverdame, kad suminkštėtų. Papriką supjaustome mažais gabaliukais. Visas daržoves ir krapus sumaišome ir beriame į formą, kurioje šaldysime. Želatina užpilame 45 ml. vandens, paliekame išbrinkti. Iš 250 ml. vandens išverdame sultinį, nukeliame nuo ugnies. Dedame į jį išbirinkusią želatiną, ir maišome, kad ...





Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis

 

   

Visi kalba apie rudenį. Dažniausiai liūdnai. Aš myliu rudenį tokį, koks jis yra dabar. Nors nuolat palyja, nors tik kartais nepučia vėjai, nors vakarai darosi vis vėsesni. Užtat žolė visuomet vešli ir ryškiai žalia (tokioj man norisi voliotis), oras gaivus ir kvepiantis. Užtat ant palangių savo ryškiais žiedais akis vis dar džiugina gėlės, darže bujoja rudeniop pasėtos gražgarstės, špinatai ir salotos, antru kvėpavimu žydi čiobreliai, vešliai želia užsisėjusios agurklės, šalavijai ir ataugusios juozažolės su raudonėliais. Žolynai kvapnūs ir daug vešlesni nei vasarą. Baisiai smagu savam kieme grybauti. Iš po gausaus sekmadieninio lietaus pirmadien� ...





Tortilijų traškučiai su česnakais, prieskoniais ir sūriu

 

   

Tortilijų traškučiai su česnakais, prieskoniais ir sūriu 2 v. š. aliejaus1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle1 a. š. mėgstamų prieskonių4 tortiljos ar lavašasgabalėlis fermentinio sūrioAliejų, česnaką ir prieskonius sumaišyti. Šiuo mišiniu aptepti tortilijas arba lavašą, ant viršaus užbarstyti smulkiai sutarkuotą sūrį (čia tiks sūresnis, sodresnio skonio sūris) ir sukarpyti į trikampius. Vienu sluoksniu sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min, kol gražiai apskrus.P.S. Labai skanūs ir greitai paruošiami traškučiai. Ypač patiko tai, kad galima rinktis mėgstamus prieskonius ir improvizuoti pagal savo skonį :) ...





Įvairūs šalti užkandžiai ( tinka šventiniam stalui )

 

   

Mamos dienoraštis ir pasididžiuojanti namų šeimininkė siūlo keletą įdomių receptų kasdieniam ir šventiniam stalui.   MINI SUNUŠTINUKAI SU SŪRELIU   Jums reikės tik trijų produktų: mažų duonos riekelių, mėgstamo tepamo sūrelio (labai tinka "Philadelphia"), pomidorų uogienės. Darbo eigą manau jau žinote... Kitas įdomesnis užkandis - OMLETO, SŪRELIO IR VYTINTO KUMPIO SUKTINUKAI Reikės: kelių kiaušinių, prieskonių pagal skonį, tepamo sūrelio "Philadelphia" ar panašaus, vytinto kumpio (Serrano). Iš plaktų kiaušinių paskanintų norimais prieskoniai iškepti plonus omletus. Juos atvėsinti. Aš tai net kepu dieną prieš vakarėlį, kad sutaupy� ...





Valdorfo salotos

 

   

Marinuoti burokėliai  200 g Agurkas (gali būti marinuotas)  4 vnt. Salierų stiebai  4 vnt. Bulvės  8 vnt. (mažos) Obuoliai 2 vnt. Graikiniai riešutai  10 puselių Mėtos šviežios  6 šakelės Petražolės 6 šakelės Vynuogės žalios  200 g Salotų lapai (mache, iceberg, rucolla ir kt.)  ~ Majonezas  3 valg. šaukštai Jogurtas natūralus  ...





Angliškos bulvių salotos su vištiena

 

   

Bulvės  600 g Vištienos filė  300 g Kiaulienos šoninė (šaltai rūkyta) 200 g Rozmarinai  2 šakelės Majonezas  400 g Garstyčios  1 valg.šaukšt. Ančiuvių filė  7 vnt. Sūris kietas (tarkuotas)        3 valg. šaukšt. Svogūnų laiškai  100 g Petražolės (plačialapės)        100 g Druska ...





Baklažanų ir mocarelos salotos

 

   

Baklažanai 1 vnt. Aliejus (kepimui) 200 ml Mocarela sūrio rutuliukai  4 vnt. Citrinos (žievelė) ½ vnt. Česnakai  1 skilt. Vynuoginiai  pomidorai  250 g Alyvuogių aliejus (salotoms) 50 ml Balzaminis actas  20 ml Cukrus  1 arb.šaukšt. Salotų lapeliai (garžgarstės,  špinatai, sultenės ir kt.)  400 g Pistacijos  50 g Bazilikas (švi ...



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą