Baklažanai 1 vnt.
Aliejus (kepimui) 200 ml
Mocarela sūrio rutuliukai 4 vnt.
Citrinos (žievelė) ½ vnt.
Česnakai 1 skilt.
Vynuoginiai pomidorai 250 g
Alyvuogių aliejus (salotoms) 50 ml
Balzaminis actas 20 ml
Cukrus 1 arb.šaukšt.
Salotų lapeliai (garžgarstės, špinatai, sultenės ir kt.) 400 g
Pistacijos 50 g
Bazilikas (šviežias) 2 šakelės
Druska
Juodieji pipirai
Baklažanus supjaustykite išilgais griežinėliais, apibarstykite juos druska ir palikite pastovėti apie 15-20 minučių, kad išsiskirtų kartokos baklažanų sultys.
Baklažanus nusausinkite ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gerai apskrus. Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejus ir atvėsinkite.
Mocarelą supjaustykite griežinėliais ir apibarstykite juos tarkuota citrinų žievele, tarkuotais česnakais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Pomidorus perpjaukite per pusę.
Salotų padažui sumaišykite likusį alyvuogių aliejų su balzaminiu actu, cukrumi, druska ir pipirais.
Į dubenį dėkite salotų lapus, pomidorus, mocarelos griežinėlius, pistacijas, bazilikų lapelius, užpilkite aliejaus ir balzaminio acto padažu ir atsargiai permaišykite.
Į lėkštes klokite porą baklažano griežinėlių, dėkite ant jų salotų ir patiekite. Skanaus.
Daugiau receptų: