1 a.š. želatinos
Bulves,
morkas išverdame su odelėmis, nulupame, sujaustome kubeliais. Kalafiorą
kelias minutes paverdame, kad suminkštėtų. Papriką supjaustome mažais
gabaliukais. Visas daržoves ir krapus sumaišome ir beriame į formą,
kurioje šaldysime.
Želatina užpilame 45 ml. vandens,
paliekame išbrinkti. Iš 250 ml. vandens išverdame sultinį, nukeliame nuo
ugnies. Dedame į jį išbirinkusią želatiną, ir maišome, kad ištirptų.
Atvėsiname ir užpilame juo daržoves. Stingdome šaldytuve. Skanaus!
Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu
Jau seniai rūpėjo pabandyti pasigaminti naminį
paštetą - pavyko puikiai! Paštetas, labai tinkantis vakarėlių
sumuštinukams "canape", arba paprastiems sumuštiniams su balta ar juoda
duona.
300 gr. vištienos kepenėlių
1 svogūnas
4-5 česnako skiltelės
90 gr. sviesto paštetui + 50 gr. apliejimui
60 gr. brendžio
pipirų
druskos
1/4 a.š. malto muskato riešuto
1/2 а.š. paprikos miltelių
aliejaus + sviesto kepimui
Keptuvėje
įkaitiname aliejų ir truputį sviesto, apkepiname iki geltonumo smulkiai
supjaustytus svogūnus ir česnakus (galima įberti žiupsnelį cukraus ir
druskos - tai suteikia skoniui pikantiškumo). Sudėti supjaustytas
kepenėles (prieš tai nupjaustyti riebalus ir plėveles) ir viską maišant
pakepinti, kol kepenėlės iškeps - apie 5-7 min. Neperkepti, nes bus
"guminės". Viską sumalti blenderiu arba mėsmale apie 3-4 kartus
Į
keptuvę, kurioje kepė kepenėlės su svogūnais, supilti brendį, suberti
muskato riešutą, paprikos miltelius. Apie minutę viską pakaitinti, tada
sudėti 90 gr. sviesto, pakaitinti, kol išsilydys. Nukėlus nuo ugnies
truputį atvėsinti ir supilti į kepenėlių masę. Išmaišyti, įberti pipirų,
druskos, ar dar kitų norimų prieskonių.
Paštetą sudėti į
indelius ir aplieti tirpintu sviestu (50 gr.) - taip paštetas išsilaikys
ilgiau. Palaikyti šaldytuve, kol sustings. Skanaus!
P.S. Labai skanu ir su juoda, ir su balta duona! O ypač su šviežiais svogūnų laiškais :)
Rūkytos vištienos ir kiaušinių mišrainė
Tikriausiai po Velykų daugelis turi likusių virtų kiaušinių,
tad siūlau pasigaminti skanią ir sočią mišrainę su kiaušiniais ir rūkyta
vištiena.
100-150 gr. rūkytos vištienos (aš naudojau šlaunelę)
2 kietai virti kiaušiniai (galima daugiau)
7 cm. poro
4-5 v.š. konservuotų žirnelių
4-5 v.š. konservuotų kukurūzų
3 v.š. majonezo
2 v.š. jogurto be priedų
druskos, pipirų
Vištieną
supjaustome nedideliais gabaliukais. Porą griežinėliais. Kiaušinius
kubeliais (vieną galima palikti papuošimui). Beriame žirnelius ir
kukurūzus, druskos, pipirų. Dedame majonezą, sumaišytą su jogurtu (aš
jogurto neturėjau, tad naudojau grietinę). Skanaus!
Salotos "Tropikai" su vištiena ir mangais
Egzotikos mėgėjams - egzotiškos salotos su mangais :)100-150 gr. keptos vištienos
1 nedidelis avokadas
1 nedidelis mangas (jei didelis - užteks pusės)
pusė mėlynojo svogūno
saujos kedro riešutų (aš naudojau graikiškus)
citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Vištieną,
mangus ir avokadus supjaustyti plonais šiaudeliais. Svogūną plonais
griežinėliais. Viską sumaišyti. Įberti druskos, pipirų. Apšlakstyti
citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Skanaus!
P.S. Man, kaip egzotikos mėgėjai, salotos labai patiko :) Puikus vištienos ir kitų ingridientų derinys.
Salotos "Pozityviosios" (su tunu)
Maždaug 2 porcijoms1 maža arba pusė didelės raudonosios paprikos
1 pomidoras arba 4 vyšniniai pomidoriukai
3 cm. poro
4 v.š. virtų pupelių
1 agurkas
10 juodųjų alyvuogių
80-100 gr. konservuoto tuno
šviežių krapų
1 kietai virtas kiaušinis
Užpilas:
alyvuogių aliejus
citrinos sultys
sojos padažas
Papriką,
agurką supjaustome plonais šiaudeliais. Pomidorą skiltelėmis (vyšninius
pomidorus - per pusę). Porą griežinėliais. Alyvuoges perpjauname per
pusę. Krapus tiesiog suplėšome rankom. Visus ingridientus sumaišome.
Užpilo
ingridientų kiekius imame pagal savo skonį. Viską sumaišome ir užpilame
ant salotų. Kiaušinį supjaustome skiltelėmis ir uždedame ant kiekvienos
porcijos. Skanaus!
P.S. Labai lengvos, bet sočios salotos! Mano skoniui tikrai vykęs visų ingridientų derinys.
Šaltinis:
http://aj-receptai.blogspot.com/