Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Šaltieji patiekalai > Velykų šaltieji užkandžiai
Dalintis

Daržovių drebučiai

  Idėja, kaip kitaip galima patiekti daržoves :)


2 nedidelės bulvės
1-2 morkos
2 saujos kalafioro žiedynėlių
konservuotų žirnelių
1/4 raudonosios paprikos (nebūtina; papuošimui)
1 kubelis sultinio
1 a.š. želatinos
smulkintų krapų

Bulves, morkas išverdame su odelėmis, nulupame, sujaustome kubeliais. Kalafiorą kelias minutes paverdame, kad suminkštėtų. Papriką supjaustome mažais gabaliukais. Visas daržoves ir krapus sumaišome ir beriame į formą, kurioje šaldysime.

Želatina užpilame 45 ml. vandens, paliekame išbrinkti. Iš 250 ml. vandens išverdame sultinį, nukeliame nuo ugnies. Dedame į jį išbirinkusią želatiną, ir maišome, kad ištirptų. Atvėsiname ir užpilame juo daržoves. Stingdome šaldytuve. Skanaus!


Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

 Jau seniai rūpėjo pabandyti pasigaminti naminį paštetą - pavyko puikiai! Paštetas, labai tinkantis vakarėlių sumuštinukams "canape", arba paprastiems sumuštiniams su balta ar juoda duona.

300 gr. vištienos kepenėlių
1 svogūnas
4-5 česnako skiltelės
90 gr. sviesto paštetui + 50 gr. apliejimui
60 gr. brendžio
pipirų
druskos
1/4 a.š. malto muskato riešuto
1/2 а.š. paprikos miltelių
aliejaus + sviesto kepimui

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir truputį sviesto, apkepiname iki geltonumo smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus (galima įberti žiupsnelį cukraus ir druskos - tai suteikia skoniui pikantiškumo). Sudėti supjaustytas kepenėles (prieš tai nupjaustyti riebalus ir plėveles) ir viską maišant pakepinti, kol kepenėlės iškeps - apie 5-7 min. Neperkepti, nes bus "guminės". Viską sumalti blenderiu arba mėsmale apie 3-4 kartus

Į keptuvę, kurioje kepė kepenėlės su svogūnais, supilti brendį, suberti muskato riešutą, paprikos miltelius. Apie minutę viską pakaitinti, tada sudėti 90 gr. sviesto, pakaitinti, kol išsilydys. Nukėlus nuo ugnies truputį atvėsinti ir supilti į kepenėlių masę. Išmaišyti, įberti pipirų, druskos, ar dar kitų norimų prieskonių.

Paštetą sudėti į indelius ir aplieti tirpintu sviestu (50 gr.) - taip paštetas išsilaikys ilgiau. Palaikyti šaldytuve, kol sustings. Skanaus!

P.S. Labai skanu ir su juoda, ir su balta duona! O ypač su šviežiais svogūnų laiškais :)


Rūkytos vištienos ir kiaušinių mišrainė

Tikriausiai po Velykų daugelis turi likusių virtų kiaušinių, tad siūlau pasigaminti skanią ir sočią mišrainę su kiaušiniais ir rūkyta vištiena.

100-150 gr. rūkytos vištienos (aš naudojau šlaunelę)
2 kietai virti kiaušiniai (galima daugiau)
7 cm. poro
4-5 v.š. konservuotų žirnelių
4-5 v.š. konservuotų kukurūzų
3 v.š. majonezo
2 v.š. jogurto be priedų
druskos, pipirų

Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Porą griežinėliais. Kiaušinius kubeliais (vieną galima palikti papuošimui). Beriame žirnelius ir kukurūzus, druskos, pipirų. Dedame majonezą, sumaišytą su jogurtu (aš jogurto neturėjau, tad naudojau grietinę). Skanaus!


Salotos "Tropikai" su vištiena ir mangais

Egzotikos mėgėjams - egzotiškos salotos su mangais :)

100-150 gr. keptos vištienos
1 nedidelis avokadas
1 nedidelis mangas (jei didelis - užteks pusės)
pusė mėlynojo svogūno
saujos kedro riešutų (aš naudojau graikiškus)
citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Vištieną, mangus ir avokadus supjaustyti plonais šiaudeliais. Svogūną plonais griežinėliais. Viską sumaišyti. Įberti druskos, pipirų. Apšlakstyti citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Skanaus!

P.S. Man, kaip egzotikos mėgėjai, salotos labai patiko :) Puikus vištienos ir kitų ingridientų derinys.


Salotos "Pozityviosios" (su tunu)

Maždaug 2 porcijoms
1 maža arba pusė didelės raudonosios paprikos
1 pomidoras arba 4 vyšniniai pomidoriukai
3 cm. poro
4 v.š. virtų pupelių
1 agurkas
10 juodųjų alyvuogių
80-100 gr. konservuoto tuno
šviežių krapų
1 kietai virtas kiaušinis

Užpilas:

alyvuogių aliejus
citrinos sultys
sojos padažas

Papriką, agurką supjaustome plonais šiaudeliais. Pomidorą skiltelėmis (vyšninius pomidorus - per pusę). Porą griežinėliais. Alyvuoges perpjauname per pusę. Krapus tiesiog suplėšome rankom. Visus ingridientus sumaišome.

Užpilo ingridientų kiekius imame pagal savo skonį. Viską sumaišome ir užpilame ant salotų. Kiaušinį supjaustome skiltelėmis ir uždedame ant kiekvienos porcijos. Skanaus!

P.S. Labai lengvos, bet sočios salotos! Mano skoniui tikrai vykęs visų ingridientų derinys.

Šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.com/


 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



Virginija Data: 2013-11-14 13:11:25
Puikiai atrodo,be abejonės ir skanios.Mėgstu kepenėles,būtinai gaminsiu paštetą.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą