Tešla:
Bulvės 10 vnt.
Miltai kvietiniai 150 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Druska/Pipirai ~
Įdaras:
Šoninė kiaulienos š/r 200 g
Svogūnai 1 vnt.
Voveraitės 50 g
Sviestas (plius sviestas ant virtų kukuliukų) 150 g
Išverdame bulves ir atvėsiname.
Svogūnus ir šoninę supjaustome kubeliais. Keptuvėje išlydome dalį sviesto, dedame šoninę, svogūnus ir voveraites. Kepiname, kol apskrus.
Atvėsusias bulves sumalame mėsmale, dedame kiaušinius, miltus, druską, pipirus ir išmaišome.
Puode užverdame vandenį, pasūdome. Iš bulvių tešlos gaminame teniso kamuoliuko dydžio rutulius. Padarome juose skylutes ir dedame įdarą, užspaudžiame ir vėl grąžiname kamuoliuko formą. Dedame į verdantį vandenį ir verdame, kol iškils į paviršių. Galima vis krestelėti, kad nepriliptų prie dugno.
Patiekiame su sviestu. Labai skanūs pakepti kitą dieną. Skanaus.