Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Karštieji patiekalai > Grybų pyragaitis „Ruduo“
Dalintis

 

8 vnt.
Įdaras:
Švieži pievagrybiai - 200 g arba džiovinti baravykai - 50 g
Švieži čiobreliai - 2 šakelės
Ropiniai svogūnai -  3 vnt.
Kiaulienos šoninė (šalto rūkymo, kuo liesesnė) - 150 g
Sviestas - 50 g
Druska – žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
Kvapieji malti pipirai
Užpilas:         
Kiaušiniai - 5 vnt.
Grietinė, 30 proc. riebumo - 200 g
Druska - žiupsnelis
Tešla:
Kvietiniai miltai - 400 g
Sviestas -  250 g
Grietinė, 30 proc. riebumo - 200 g
Druska
Sviestas arba aliejus (skardai tepti) - 20 g
Ruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su grietine, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve trims valandoms stingti. Praėjus šiam laikui, ruoškite įdarą. Pievagrybius supjaustykite kubeliais. Jei naudosite džiovintus baravykus, juos pamirkykite 15 minučių, tada gerai nuspauskite ir pasmulkinkite.
Nulupkite ir taisyklingais kubeliais supjaustykite svogūnus. Kepkite juos svieste, kol gražiai pagels. Į svogūnus sudėkite grybus ir dar šiek tiek pakepkite. Kiaulienos šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite kitoje  keptuvėje. Kai šoninė apskrus, suverskite ją į keptuvę, kurioje kepa svogūnai ir grybai. Pabarstykite juodųjų ir kvapiųjų pipirų, čiobrelių lapelių. Jei reikia, įberkite druskos. Viską išmaišykite ir palikite atvėsti.  Tada pasiruoškite užpilą. Kiaušinius išplakite su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir  padalinkite į 8 dalis. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir formuokite ant jos pailgus tešlos krepšelius su įdubimu viduje. Arba galite naudoti nedideles kepimo formelės iš folijos ir tešlos krepšelius formuoti jose.
Į tešlos krepšelius pridėkite grybų, svogūnų ir šoninės įdaro, ant viršaus pilkite grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis  apsemtų įdarą, ir šaukite krepšelius į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 45 minutes. Ragaukite ką tik iškeptus, bet lygiai taip pat skanūs ir šalti. Skanaus  
 Daugiau receptu: http://receptai.iki.lt/     

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
Map
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą