Pagrindinė dalis:
Bulvės 8 vnt.
Kopūstai 200 g
Kiaulienos šoninė (šaltai rūkyta) 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Bulvių arba kukurūzų krakmolas 3 šaukštai
Kvietiniai miltai 1 šaukštas
Sviestas 50 g
Druska
Padažas:
Grietinė 300 g
Petražolės 50 g
Svogūnų laiškai 50 g
Druska
Pipirai
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite ir sutrinkite grūstuvu, kad būtų kuo mažiau stambių gumuliukų. Atvėsinkite.
Kopūstus supjaustykite šiaudeliais, šoninę pasmulkinkite kubeliais.
Pirmiausiai gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite šoninę. Kai išsiskirs riebalai, į keptuvę dėkite kopūstus ir kepkite, kol suminkštės. Atvėsinkite.
Atvėsusias sugrūstas bulves sumaišykite su kiaušiniais, miltais ir krakmolu. Maišykite atsargiai, kad masė nepasidarytų gliti, bet būtų vientisa. Iš tešlos rankomis suformuokite lauko teniso kamuoliuko dydžio rutuliuką, įspauskite jame duobutę ir dėkite atvėsusį kopūstų-šoninės įdarą, tada užspauskite ir suplokite, kad būtų plokščia apvali forma.
Kakorus kepkite svieste, kol apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su grietine, pagardinta smulkintomis petražolėmis, svogūnų laiškais ir pipirais.
Daugiau receptų: