Pyragas:
Sluoksniuota bemielė tešla 500 g
Fermentinis sūris 200 g
Grietinėlė 36% rieb. 80 g
Sviestas (skardos tepimui) 10 g
Mėsos įdaras:
Kalakutienos faršas 400 g
Svogūnai 120 g
Paukštienos prieskoniai 1 g
Druska
Sviestas 10 g
Juodieji malti pipirai 1 g
Žolelių mišinys picai 1 g
Druska
Daržovių įdaras:
Švieži pievagrybiai 129 g
Svogūnai 250 g
Morkos 410 g
Pomidorai 245 g
Druska
Juodieji malti pipirai
Sviestas (kepimui) 80 g
Mėsos įdarui nulupkite svogūną ir supjaustykite jį smulkiais kubeliais. Į kalakutienos faršą dėkite smulkintus svogūnus, berkite druskos, pipirų, paukštienos prieskonių, žolelių mišinio picai ir gerai viską išmaišykite. Paruoštą mėsos įdarą kol kas statykite į šaldytuvą.
Tada ruoškite daržovių įdarą. Nuskuskite morkas ir sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pievagrybius ir pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais.
Įkaitintoje keptuvėje išlydykite sviestą ir kepkite jame svogūnus, kol truputį pagels. Tada į keptuvę dėkite morkas ir kepkite, kol suminkštės. Pabaigoje sudėkite pomidorus ir pievagrybius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Pabarstykite druska ir pipirais. Palikite atvėsti.
Sluoksniuotą bemielę tešlą išlankstykite ir atpjaukite tris lakštus - tokio dydžio, kaip Jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir ant dugno klokite pirmąjį tešlos lakštą. Ant tešlos tolygiai paskirstykite mėsos įdarą. Ant mėsos įdaro
dėkite keletą gabalėlių sviesto ir užklokite kitu tešlos lakštu. Ant jo paskirstykite daržovių įdarą ir uždenkite trečiuoju tešlos gabalu.
Paruoštą pyragą statykite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 30-35 minutes, kol viršus apskrus.Tada pyragą apibarstykite tarkuotu sūriu, ant sūrio pilkite grietinėlę ir grąžinkite pyragą į orkaitę 6 minutėms, kol sūris išsilydys. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite. Skanaus.