Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Karštieji patiekalai > Karčiupietiškas pyragas
Dalintis

 

Pyragas:
Sluoksniuota bemielė tešla 500 g
Fermentinis sūris  200 g
Grietinėlė 36% rieb. 80 g
Sviestas (skardos tepimui)  10 g
Mėsos įdaras:
Kalakutienos faršas 400 g
Svogūnai 120 g
Paukštienos prieskoniai 1 g
Druska
Sviestas 10 g
Juodieji malti pipirai 1 g
Žolelių mišinys picai 1 g
Druska
Daržovių įdaras:
Švieži pievagrybiai 129 g
Svogūnai 250 g
Morkos 410 g
Pomidorai 245 g
Druska
Juodieji malti pipirai
Sviestas (kepimui) 80 g
Mėsos įdarui nulupkite svogūną ir supjaustykite jį smulkiais kubeliais. Į kalakutienos faršą dėkite smulkintus svogūnus, berkite druskos, pipirų, paukštienos prieskonių, žolelių mišinio picai ir gerai viską išmaišykite. Paruoštą mėsos įdarą kol kas statykite į šaldytuvą.
Tada ruoškite daržovių įdarą. Nuskuskite morkas ir sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pievagrybius ir pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais.
Įkaitintoje keptuvėje išlydykite sviestą ir kepkite jame svogūnus, kol truputį pagels. Tada į keptuvę dėkite morkas ir kepkite, kol suminkštės. Pabaigoje sudėkite pomidorus ir pievagrybius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Pabarstykite druska ir pipirais. Palikite atvėsti.
Sluoksniuotą bemielę tešlą išlankstykite ir atpjaukite tris lakštus - tokio dydžio, kaip Jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir ant dugno klokite pirmąjį tešlos lakštą.  Ant tešlos tolygiai paskirstykite mėsos įdarą. Ant mėsos įdaro dėkite keletą gabalėlių sviesto ir užklokite kitu tešlos lakštu.  Ant jo paskirstykite daržovių įdarą ir uždenkite trečiuoju tešlos gabalu.
Paruoštą pyragą statykite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 30-35 minutes, kol viršus apskrus.Tada pyragą apibarstykite tarkuotu sūriu, ant sūrio pilkite grietinėlę ir grąžinkite pyragą į orkaitę 6 minutėms, kol sūris išsilydys. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite. Skanaus.
Daugiau receptu: http://receptai.iki.lt/                                                     

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą