Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Karštieji patiekalai > Keptos dorados
Dalintis


 


 

Vynioti kepimui ruošiamą žuvį į foliją ir dar į kepimo popierių mane išmokė Mitch Tonks knyga "Fish Easy". Joje teigiama, kad kepant žuvį būtent tokiu būdu, pastaroji išlieka itin sultinga. Naudojant kartu foliją su kepimo popieriumi, kepimo vokelis ar ryšulėlis bus ypač tvirtas, žuvį galėsite užpilti gardžiu padažu, aliejumi, sviestu, vynu ar kitokiu skysčiu ir jis niekur "nepabėgs". Išbandžiau ir man patiko. Dažniausiai taip kepu menkę ar starkį, bet pabodo. Kai pašonėje ošia jūra, nuolat dovanojanti šviežios žuvies, į nevietinę dažniausiai nesidairau. Bet tik dažniausiai :) Paragavau visų taip išgirtos dorados. Nuostabi žuvis!



Reikia:
2 doradų (dviems valgytojams)
keturių griežinėlių citrinos
keletos šviežių šalavijo lapų
žiupsnio šviežių čiobrelių
2 skiltelių česnako
sojų padažo
maltų pipirų

padažui:
gabalėlio šviežio imbiero (2 - 3 cm šaknies)
skiltelės česnako
1 svogūno
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio malto kumino
4 gerai prisirpusių pomidorų
1 valg. š. citrinos sulčių
druskos ir maltų pipirų pagal skonį

kepimo popieriaus
folijos

Orkaitę įkaitinkite iki 240 laipsnių kaitros.

Doradas išvalykite (galvas palikite). Ištrinkite maltais pipirais, gausiai apšlakstykite sojų padažu, pilvus prikimškite žolėmis, smulkintais česnakais ir citrinų griežinėliais. Palikite, kad pasimarinuotų.

Padažui imbierą ir česnaką nuvalykite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite imbierą su česnaku. Šiems suminkštėjus, įberkite žiupsnį malto kumino ir maltų pipirų. Tiesiog ranka įspauskite gerai prisirpusius pomidorus (jei ranka to daryti nesinori, pomidorus įtarkuokite burokine trintuve). Patroškinkite apie 4 - 5 minutes. Paragaukite. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Įspauskite citrinos sulčių.

Ant stalo patieskite nemažą folijos lakštą. Ant jo - kepimo popieriaus gabalą. Į vidurį dėkite paruoštą žuvį.


Popieriaus kraštus pakelkite ir suformuokite laivelį. Ant kiekvienos žuvies užpilkite paruošto padažo, paviršių dar šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi...


... ir gerai užsukite.


Dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite orkaitėn. Kepkite apie 15 minučių (kepimo laikas priklauso nuo žuvų dydžio).

Prieš patiekiant, ryšulėlį įdėkite į lėkštę ir praplėškite... Pabarstykite kapotomis žolėmis ir... skanaus :)


http://ausrra.blogspot.com/

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



VyckaSa Data: 2018-12-13 15:12:02
Ar pavyktų iškepti žuvį ant
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą