Reikia:
2 doradų (dviems valgytojams)
keturių griežinėlių citrinos
keletos šviežių šalavijo lapų
žiupsnio šviežių čiobrelių
2 skiltelių česnako
sojų padažo
maltų pipirų
padažui:
gabalėlio šviežio imbiero (2 - 3 cm šaknies)
skiltelės česnako
1 svogūno
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio malto kumino
4 gerai prisirpusių pomidorų
1 valg. š. citrinos sulčių
druskos ir maltų pipirų pagal skonį
kepimo popieriaus
folijos
Orkaitę įkaitinkite iki 240 laipsnių kaitros.
Doradas išvalykite (galvas palikite). Ištrinkite maltais pipirais,
gausiai apšlakstykite sojų padažu, pilvus prikimškite žolėmis,
smulkintais česnakais ir citrinų griežinėliais. Palikite, kad
pasimarinuotų.
Padažui imbierą ir česnaką nuvalykite ir susmulkinkite. Keptuvėje
įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite imbierą su česnaku. Šiems
suminkštėjus, įberkite žiupsnį malto kumino ir maltų pipirų. Tiesiog
ranka įspauskite gerai prisirpusius pomidorus (jei ranka to daryti
nesinori, pomidorus įtarkuokite burokine trintuve). Patroškinkite apie 4
- 5 minutes. Paragaukite. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Įspauskite citrinos sulčių.
Ant stalo patieskite nemažą folijos lakštą. Ant jo - kepimo popieriaus gabalą. Į vidurį dėkite paruoštą žuvį.
Popieriaus kraštus pakelkite ir suformuokite laivelį. Ant kiekvienos
žuvies užpilkite paruošto padažo, paviršių dar šiek tiek apšlakstykite
alyvuogių aliejumi...
... ir gerai užsukite.
Dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite orkaitėn. Kepkite apie 15 minučių (kepimo laikas priklauso nuo žuvų dydžio).
Prieš patiekiant, ryšulėlį įdėkite į lėkštę ir praplėškite... Pabarstykite kapotomis žolėmis ir... skanaus :)
http://ausrra.blogspot.com/