Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Karštieji patiekalai > Keptos vištų kepenėlės
Dalintis

Šį kartą pasiūlysiu vieną mėgstamiausių mano ir sūnaus patiekalų - keptas kepenėles, aš valgau su visais priedais ( keptais svogūnais, keptais obuoliais, net bulvėmis, o jei dar rauginto naminio agurko yra... tada jau tobula), o sūnus jas naikina be jokių priedų, ir dideliais kiekiais - nors ko nors valgo nemažai :-)

Reikės:

0,5 kg kepenėlių,
mėgiamų prieskonių (aš naudoju prieskonius vištienai arba kepsniams),
1-2 valg. šaukštų miltų,
aliejaus kepimui.

Iš šio kiekio gaunasi 2 geros porcijos arba 3 tiems, kas valgo "taupydami" :-)

Gaminimas:

Kepenėles nuplauti, jei reikia išpjauti nereikalingas dalis (tokie balti kaip stori siūlai, net nežinau kaip jie vadinasi, nors paskutiniu metu kepenėlės parduodamos "tvarkingos", aš dažnai net nerandu ką reikėtų išpjauti), perpjauti per pusę, jei gabaliukai dideli, pabarstyti prieskoniais, palikti pasimarinuoti apie 0,5 val.

Įkaitinti keptuvę. Kepenėles apvolioti miltuose (aš miltuose išmaišau kepenėles)


ir dėti į keptuvę. Ilgai kepti kepenėlių nereikia, nes bus labai sausos. Kiek laiko kepiau, nepasižiūrėjau, visą laiką "iš akies" kepu :-)

Valgyti tinka su virtomis bulvėmis (makaronai visai netinka, teko kartą išbandyti, labai abejoju ir dėl ryžių, bet ko gero tai skonio ir įpratimo reikalas), keptais svogūnais, keptais obuoliais, o ypač tinka rauginti agurkai. Ne marinuoti, o būtent rauginti, ypač naminiai!


Skanaus!

P. S. Kepti obuoliai: obuolius nuplauti, odelę nulupti, vidurius išpjauti. Obuolį supjaustyti žiedeliais, apkepinti iš abiejų pusių keptuvėje su aliejumi. Ilgai kepti nereikia, tik kol truputį suminkštės, kad nesigautų košė - obuolio žiedeliai turi išlaikyti savo formą! Arba galima pjaustyti kubeliais, tuomet nebus baisu, jei kubeliais kiek susitrins :-)

Dar kartą skanaus!


Šaltinis: http://pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



kristina Data: 2013-06-03 20:06:07
Mm kaip skanu......

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
Map
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą