Šį kartą pasiūlysiu vieną mėgstamiausių mano ir
sūnaus patiekalų - keptas kepenėles, aš valgau su visais priedais ( keptais svogūnais, keptais obuoliais, net bulvėmis, o jei dar rauginto naminio
agurko yra... tada jau tobula), o sūnus jas naikina be jokių priedų, ir
dideliais kiekiais - nors ko nors valgo nemažai :-)
Reikės:
0,5 kg kepenėlių,
mėgiamų prieskonių (aš naudoju prieskonius
vištienai arba kepsniams),
1-2 valg. šaukštų miltų,
aliejaus kepimui.
Iš šio kiekio gaunasi 2 geros porcijos arba 3
tiems, kas valgo "taupydami" :-)
Gaminimas:
Kepenėles nuplauti, jei reikia išpjauti
nereikalingas dalis (tokie balti kaip stori siūlai, net nežinau kaip jie
vadinasi, nors paskutiniu metu kepenėlės parduodamos "tvarkingos", aš dažnai net
nerandu ką reikėtų išpjauti), perpjauti per pusę, jei gabaliukai dideli,
pabarstyti prieskoniais, palikti pasimarinuoti apie 0,5 val.
Įkaitinti keptuvę. Kepenėles apvolioti miltuose
(aš miltuose išmaišau kepenėles)
ir dėti į keptuvę. Ilgai kepti kepenėlių
nereikia, nes bus labai sausos. Kiek laiko kepiau, nepasižiūrėjau, visą laiką
"iš akies" kepu :-)
Valgyti tinka su virtomis bulvėmis (makaronai
visai netinka, teko kartą išbandyti, labai abejoju ir dėl ryžių, bet ko gero tai
skonio ir įpratimo reikalas), keptais svogūnais, keptais obuoliais, o ypač tinka rauginti agurkai. Ne marinuoti, o
būtent rauginti, ypač naminiai!
Skanaus!
P. S. Kepti obuoliai: obuolius
nuplauti, odelę nulupti, vidurius išpjauti. Obuolį supjaustyti žiedeliais,
apkepinti iš abiejų pusių keptuvėje su aliejumi. Ilgai kepti nereikia, tik kol
truputį suminkštės, kad nesigautų košė - obuolio žiedeliai turi išlaikyti savo
formą! Arba galima pjaustyti kubeliais, tuomet nebus baisu, jei kubeliais kiek
susitrins :-)
Dar kartą skanaus!
Šaltinis: http://pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com
|