Miltai kvietiniai 150 g
Manų kruopos 80 g
Kiaušiniai 1vnt. ir dar 1 trynys
Druska
Aliejus alyvuogių ½ valg. šaukšto
Varškė 220 g
Špinatai švieži 180 g
Druska/Pipirai
Svogūnai 50 g
Muskato riešutas
Baklažanai 50 g
Svogūnai 20 g
Kalendra šviežia arba petražolės
Pomidorai 30 g
Česnakas 1 skiltelė
Sviestas 80 g
Aliejus
Druska/Pipirai
Sūris „Parmigiano regianno“ arba kitas kietas sūris (patarkavimui)
Beriame į indą miltus, druską ir manus. Padarome šulinėlį ir jį įmušame vieną kiaušinį ir dar įdedame trynį. Sumaišome šakute ir tada minkome rankomis, kol gausis nelimpanti prie rankų, bet ne sausa tešla. Padarome rutulį ir, uždengę rankšluosčiu, paliekame 30 minučių šaldytuve susigulėti.
Nuplautus špinatus supjaustome juostelėmis ar tiesiog suplėšome rankomis ir apkepiname svieste su kubeliais pjaustytais svogūnais. Atvėsiname. Špinatus sumaišome su varške, muskato riešutu ir druska bei pipirais. Supjaustome baklažanus, pomidorus, kubeliais pjaustytus česnakus ir kepiname svieste su žolelėmis, kol apskrus ir suminkštės. Įpilame truputį aliejaus.
Tešlą išimame iš šaldytuvo ir kočiojame tol, kol, paspaudus pirštu, neliks žymės arba ji bus labai blogai matoma. Susipjaustome tešlą vienodo dydžio kvadratais (rekomenduoju 6X6 cm). Vieną kvadratėlį patepame mums likusiu suplaktu kiaušinio baltymu ir dedame šaukštelį varškės įdaro, uždengiame kitu sausu kvadratėliu ir užspaudžiame, kad neliktų oro.
Užverdame vandenį su druska ir sudedame koldūnus virti apie 7 minutes. Nukošiame ir dedame į baklažanų – pomidorų padažą. Pakaitiname. Pasistenkite atsargiai vartyti, kad koldūnai prisigertų padažo skonio.
Dedame į lėkštę, patarkuojame sūrio ir smulkintų bazilikų arba petražolių. Skanaus.