Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Karštieji patiekalai > Koldūnai „Ravioli“ su varške ir špinatais
Dalintis

 

Miltai kvietiniai 150 g
Manų kruopos  80 g
Kiaušiniai  1vnt. ir dar 1 trynys
Druska
Aliejus alyvuogių   ½ valg. šaukšto
Varškė   220 g
Špinatai švieži  180 g
Druska/Pipirai
Svogūnai  50 g
Muskato riešutas
Baklažanai  50 g
Svogūnai 20 g
Kalendra šviežia arba petražolės
Pomidorai 30 g
Česnakas 1 skiltelė
Sviestas  80 g
Aliejus
Druska/Pipirai
Sūris „Parmigiano regianno“ arba kitas kietas sūris (patarkavimui)
Beriame į indą miltus, druską ir manus. Padarome šulinėlį ir jį įmušame vieną kiaušinį ir dar įdedame trynį. Sumaišome šakute ir tada minkome rankomis, kol gausis nelimpanti prie rankų, bet ne sausa tešla. Padarome rutulį ir, uždengę rankšluosčiu, paliekame 30 minučių šaldytuve susigulėti.
Nuplautus špinatus supjaustome juostelėmis ar tiesiog suplėšome rankomis ir apkepiname svieste su kubeliais pjaustytais svogūnais. Atvėsiname. Špinatus sumaišome su varške, muskato riešutu ir druska bei pipirais. Supjaustome baklažanus, pomidorus, kubeliais pjaustytus česnakus ir kepiname svieste su žolelėmis, kol apskrus ir suminkštės. Įpilame truputį aliejaus.
Tešlą išimame iš šaldytuvo ir kočiojame tol, kol, paspaudus pirštu, neliks žymės arba ji bus labai blogai matoma. Susipjaustome tešlą vienodo dydžio kvadratais (rekomenduoju 6X6 cm). Vieną kvadratėlį patepame mums likusiu suplaktu kiaušinio baltymu ir dedame šaukštelį varškės įdaro, uždengiame kitu sausu kvadratėliu ir užspaudžiame, kad neliktų oro.
Užverdame vandenį su druska ir sudedame koldūnus virti apie 7 minutes. Nukošiame ir dedame į baklažanų – pomidorų padažą. Pakaitiname. Pasistenkite atsargiai vartyti, kad koldūnai prisigertų padažo skonio.
 
Dedame į lėkštę, patarkuojame sūrio ir smulkintų bazilikų arba petražolių. Skanaus.
Daugiau receptu: http://receptai.iki.lt/

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą