Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Karštieji patiekalai > Kopūstų su grybais pyragas
Dalintis


Mamos dienoraštis ir Pasididžiuojanti namų šeimininkė siūlo skanaus patiekalo receptą: 
 
KOPŪSTŲ SU GRYBAIS PYRAGAS

Reikės tešlai:

250 g sviesto arba margarino,
2-2,5 stiklinių miltų,
1 stiklinės grietinės,
1 kiaušinio,
trupučio druskos.

Reikės įdarui:

200 g šviežio kopūsto,
400 g raugintų kopūstų,
50 g sviesto,
kelių valg. šaukštų aliejaus,
300 g grybų (galima naudoti džiovintus, virtus, konservuotus),
pipirų, muskato,
krapų, petražolės (šį kartą pamiršau įdėti),
1 kiaušinis pyrago viršui patepti.

Kopūstus galima imti tik vienos rūšies arba keisti proporcijas pagal skonį, grybų dėkite kiek patinka ir kokie patinka :-)

Gaminimas:

Sviestą ar margariną sutarkuoti burokine tarka. Suberti miltus. Įdėti grietinę. Išplakti kiaušinį, supilti į ruošiamą tešlą. Įberti druskos. Viską minkyti, kol gausis vientisa masė, įdėti į šaldytuvą ar šaldymo kamerą, jei tešlos reikia skubiai.


Šviežią kopūstą supjaustyti, kepti keptuvėje su sviestu ir aliejumi. Įdėti grybus (jei džiovinti, pirma juos reikia pamirkyti, išvirti (nuoviro reikės pilti į troškinį), supjaustyti; jei marinuoti ir per rūgštūs - praplauti), raugintus kopūstus, dar patroškinti, kol išgaruos skystis. Įdėti prieskonių pagal skonį, žalumynų. Kopūstų masę atvėsinti.


Iš 2/3 tešlos iškočioti šiek tiek didesnį nei skarda lakštą, kad kraštuose tešla užsilenktų (bus patogiau sukabinti su viršutiniu tešlos sluoksniu) įkelti į popieriumi išklotą skardą. Aš kočiojau ant kepimo popieriaus, kočėlą patepusi aliejumi, kad neliptų tešla, tuomet su visu popieriumi apatinį tešlos sluoksnį įkėliau į skardą.

Ant apatinio tešlos sluoksnio sudėti įdarą, ant viršaus uždėti iš likusios tešlos iškočiotą lakštą. Abu tešlos sluoksnių kraštelius suspausti vieną su kitu. Pyragą patepti plaktu kiaušiniu.


Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Skanaus!
 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



Alma Data: 2012-01-19 12:01:09
kepiau. pavyko puikiai. tik vietoj grietines pyliau piena. kita karta vietoj pyrago bandysiu daryti pyragelius su tokiu idaru

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą