Supjaustytas
daržoves išverdame sultinyje. Vandens pilame tiek, kad šiek tiek
apsemtų daržoves. Išvirę nupilame į kitą indą sultinį, daržoves
sutriname smulkintuvu iki kremo tirštumo ir pilame sultinio, kuriame jos
virė. Na sultinio pilti reikėtu tiek, kokio tirštumo sriubos norite -
skonio reikalas.
Paskrudiname kubeliais supjaustytą batoną, prieš patiekdami užbarstome ant sriubos. Skanaus!
800 gr. cukinijos
vienos citrinos nutarkuotos žievelės
2 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. ciberžolės miltelių
1 l. sultinio
druskos
pipirų
krapų, petražolių
2 česnako skiltelių
Cukiniją
supjaustome kubeliais ir keptuvėje pakepiname su trupučiu aliejaus, kol
pradės skirtis sultys. Tuomet cukiniją sudedame į puodą (sultis taip
pat supilame), nutarkuojame citrinos žievelę, pilame citrinos sultis,
užpilame viską sultiniu ir verdame, kol cukinija suminkštės. Sudedame
smulkintą česnaką, krapus, petražoles, ir sutriname sriubą blenderiu iki
vientisos masės. Jei reikia, įberiame druskos, pipirų ar kitų mėgstamų
prieskonių. Sudedame ryžius. Patiekiame su grietine arba baltos duonos
skrebučiais. Skanaus!
P.S. Labai skani sriuba su citrinos aromatu. Puikus būdas sunaudoti gausų cukinijų derlių :) Kreminė moliūgų sriuba su obuoliais
600 gr. kubeliais supjaustyto moliūgo
2 dideli kietesni obuoliai
1 svogūnas
2-3 česnako skiltelės
0,5 a.š. čiobrelio
0,5 a.š. muskato
0,5 a.š. raudonėlio
0,5 a.š. pipirų
druskos
1 v.š. rudojo cukraus
apie 1200 ml. sultinio (aš viriau iš kubelio)
200 ml. grietinėlės
alyvuogių aliejaus kepimui
Svogūną
smulkiai supjaustome ir pakepiname, kol gražiai pagelsta. Sudedame
kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškiname, kol obuoliai pradeda
minkštėti. Dedame viską į puodą, kuriame supiltas sultinys.
Toje
pačioje keptuvėje patroškiname moliūgą, kol jis pradės minkštėti.
Dedame jį į puodą su sultiniu. Suberiame visus prieskonius, cukrų,
druską, ir verdame, kol moliūgas išverda. Tada sudedame susmulkintą
česnaką, supilame grietinėlę, užviriname ir nukeliame nuo ugnies.
Sutriname sriubą blenderiu. Skanaus!
P.S. Sriuba labai
labai patiko. Obuoliai ir grietinėlė suteikia sriubai labai švelnų
skonį, bei kartu su visais prieskoniais sudaro puikų visų ingridientų
derinį .
Šaltinis:
http://aj-receptai.blogspot.com/