Vištienos filė 350 g
Minkštas ožkų sūris 50 g
Grietinėlė, 36 proc. riebumo 20 ml
Petražolės (smulkintos)1 valg.šaukšt.
Česnakai 1 skiltelė
Druska
Juodieji šviežiai grūsti pipirai
Čiobrelių lapeliai 1 arb.šaukšt.
Brokoliai ½ vnt.
Migdolų drožlės 20 g
Sviestas 50 g
Salotų lapai 50 g
Vištienos krūtinėlėje padarykite gilią kišenės formos įpjovą.
Ožkų sūrį sumaišykite su grietinėle ir smulkintomis petražolėmis, čiobrelių lapeliais, smulkintu česnaku, druska ir pipirais.
Vištieną prikimškite sūrio mase ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje. Riebalų prieš kepant dėkite nedaug, tik truputį patepkite jais keptuvę.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių ir dėkite vištieną kepti. Kepkite apie 10-12 minučių.
Brokolį supjaustykite į mažesnes dalis išilgai, sumeskite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 5-8 minutes, kol kotas suminkštės.
Mažame puode išlydykite sviestą, berkite į jį migdolų drožles, pagardinkite druska ir pipirais.
Į lėkštę dėkite vištieną, šalia – brokolius, juos užpilkite sviestu su migdolais. Kartu galite patiekti šviežių salotų lapų. Skanaus.