Tyrelė su kiaulienos liežuviu "kiaulienos liežuvis+bulvė+morka+brokolis" (nuo 7-8 mėn.)
Ingredientai:
kiaulienos liežuvis (virkite visą - tyrelei užteks pusės),vidutinio dydžio bulvė, vidutinio dydžio morka,šakelė brokolio.
Paruošimas:
Pavirkite liežuvį 10-15 minučių, tada nupilkite vandenį ir užpilkite naujo vandens. Įdėkite lauro lapelį ir virkite lėtai, uždengę puodą, apie 1,5 valandos. Likus liežuviui virti apie pusvalandį, į kitą puodą su verdančiu vandeniu sudėkite gabalėliais supjaustytą bulvę, morką ir virkite apie 20 minučių.
Tuomet prie verdančių daržovių sudėkite supjaustytą moliūgą ir dar pavirkite apie 10 min. Išėmę virtą liežuvį galite įdėti į šaltą vandenį, kad būtų galima lengviau nulupti jo odelę. Tada pusę liežuvio sutrinkite kartu su virtomis daržovėmis smulkintuvu.
Tyrelę paskaninkite mamos pienuku, pieno mišiniu (kad tyrelė būtų skystesnė) ar vandeniu, kuriame virė daržovės (ne mėsa). Taip pat paskaninimui tinka sviestukas ir aliejus. Triušienos tyrelė su daržovių tyrele (nuo 7-8 mėn.)
Igredientai:
gabalėlis triušienos (apie 100 g, kai išvirs - liks apie 50 g),vidutinio dydžio bulvė,2 nedidelės morkos,riekelė moliūgo.
Paruošimas:
Mėsytę įdėkite į puodą su verdančiu vandeniu virti. Mėsytei pavirus 5 min., vandenį galite nupilti ir užpilti naujo vandens, arba nugriebkite vandens paviršiuje susidarančias putas (jei jų atsirastų). Triušiena ant silpnos ugnies virs apie 45 min.
Kitame puode pasiruoškite virti daržoves. Sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu nuskustas morkas, po kelių minučių - nuskustą bulvę ir lėtai, uždengę puodą virkite apie 20 min. Tuomet įdėkite moliūgo riekelę (nupjovus žievę) ir dar pavirkite apie 10-15 min.
Kai viskas išverda, į trintuvę sudėkite morkas ir moliūgą, įpilkite vandens, kuriame virė daržovės ir sutrinkite - daržovių tyrelė paruošta. Išplovę trintuvę, sudėkite mėsytę ir bulvę, įpilkite vandens, kuriame virė daržovės (ne mėsa) ir vėl sutrinkite - mėsytės tyrelė paruošta. Mėsytės tyrelę ir daržovių tyrelę sudėkite į vieną lėkštutę ir - SKANAUS!
Tyrelė su triušiena "triušiena+moliūgas+cukinija+bulvė" (nuo 7-8 mėn.)
Ingredientai:
gabalėlis triušienos (apie 100 g, kai išvirs - liks apie 50 g),riekelė cukinojos (puikiai tinka ir šaldyta, prieš virimą - atšildyta),riekelė moliūgo (puikiai tinka ir šaldytas, prieš virimą - atšildytas),vidutinio dydžio bulvė.
Paruošimas:
Mėsytę įdėkite į puodą su verdančiu vandeniu virti. Mėsytei pavirus 5 min., vandenį galite nupilti ir užpilti naujo vandens, arba nugriebkite vandens paviršiuje susidarančias putas (jei jų atsirastų). Triušiena ant silpnos ugnies virs apie 45 min., tad neskubėdamos pasiruoškite kitame puode virti daržoves. Sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu supjaustytą bulvę ir lėtai uždengę puodą pavirkite apie 15 min. Tada sudėkite gabalėliais supjaustytą moliūgą, cukiniją ir dar pavirkite apie 10 min.
Kai viskas išvirs, mėsytę ir daržoves sutrinkite trintuve. Tyrelę paskaninkite mamos pienuku, pieno mišiniu (kad tyrelė būtų skystesnė) ar vandeniu, kuriame virė daržovės (ne mėsa). Taip pat paskaninimui tinka sviestukas ir aliejus.
Tyrelė su triušiena "triušiena+ bulvė+morka+žiedinis kopūstas+obuolys" (nuo 7-8 mėn.)
Ingredientai:
gabalėlis triušienos (apie 100 g, kai išvirs - liks apie 50 g),vidutinio dydžio bulvė,vidutinio dydžio morka,šakelė žiedinio kopūsto,pusė vidutinio dydžio obuolio.
Paruošimas:
Mėsytę įdėkite į puodą su verdančiu vandeniu virti. Mėsytei pavirus 5 min., vandenį galite nupilti ir užpilti naujo vandens, arba nugriebkite vandens paviršiuje susidarančias putas (jei jų atsirastų). Triušiena ant silpnos ugnies virs apie 45 min., tad neskubėdamos pasiruoškite kitame puode virti daržoves. Sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu supjaustytą bulvę, morką ir lėtai uždengę puodą pavirkite apie 15 min. Tada įdėkite žiedinio kopūsto šakelę ir dar pavirkite apie 10 min. Baigus virti, įtarkuokite burokine tarka obuoliuko, prieš tai išėmus šerdį ir nulupus žievę (tyrelė įgaus saldžiarūščio skonio) ir luktelėję minutę kitą, viską kartu (mėsytę ir daržoves) sutrinkite smulkintuvu. Tyrelę paskaninkite mamos pienuku, pieno mišiniu (kad tyrelė būtų skystesnė) ar vandeniu, kuriame virė daržovės (ne mėsa). Taip pat paskaninimui tinka sviestukas ir aliejus.
Šaltinis: http://www.mazylioreceptai.lt/
|