Triušienos tyrelė su daržovių tyrele (nuo 7-8 mėn.)
Igredientai:
2 nedidelės morkos,
Paruošimas:
Mėsytę
įdėkite į puodą su verdančiu vandeniu virti. Mėsytei pavirus 5 min.,
vandenį galite nupilti ir užpilti naujo vandens, arba nugriebkite
vandens paviršiuje susidarančias putas (jei jų atsirastų). Triušiena ant
silpnos ugnies virs apie 45 min. Kitame puode pasiruoškite virti
daržoves. Sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu nuskustas morkas, po
kelių minučių - nuskustą bulvę ir lėtai, uždengę puodą virkite apie
20 min. Tuomet įdėkite moliūgo riekelę (nupjovus žievę) ir dar pavirkite
apie 10-15 min. Kai viskas išverda, į trintuvę sudėkite morkas ir moliūgą, įpilkite vandens, kuriame virė daržovės ir
sutrinkite - daržovių tyrelė paruošta. Išplovę trintuvę, sudėkite
mėsytę ir bulvę, įpilkite vandens, kuriame virė daržovės (ne mėsa) ir
vėl sutrinkite - mėsytės tyrelė paruošta. Mėsytės tyrelę ir daržovių tyrelę sudėkite į vieną lėkštutę ir - SKANAUS!
Tyrelė su triušiena "triušiena+moliūgas+cukinija+bulvė" (nuo 7-8 mėn.)
Ingredientai:
riekelė moliūgo (puikiai tinka ir šaldytas, prieš virimą - atšildytas),
vidutinio dydžio bulvė.
Paruošimas:
Mėsytę
įdėkite į puodą su verdančiu vandeniu virti. Mėsytei pavirus 5 min.,
vandenį galite nupilti ir užpilti naujo vandens, arba nugriebkite
vandens paviršiuje susidarančias putas (jei jų atsirastų). Triušiena ant
silpnos ugnies virs apie 45 min., tad neskubėdamos pasiruoškite kitame puode virti daržoves. Sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu supjaustytą
bulvę ir lėtai uždengę puodą pavirkite apie 15 min. Tada sudėkite
gabalėliais supjaustytą moliūgą, cukiniją ir dar pavirkite apie 10 min.
Kai viskas išvirs, mėsytę ir daržoves sutrinkite trintuve. Tyrelę
paskaninkite mamos pienuku, pieno mišiniu (kad tyrelė būtų skystesnė) ar
vandeniu, kuriame virė daržovės (ne mėsa). Taip pat paskaninimui tinka
sviestukas ir aliejus.
Tyrelė su triušiena "triušiena+ bulvė+morka+žiedinis kopūstas+obuolys" (nuo 7-8 mėn.)
Ingredientai:
vidutinio dydžio bulvė,
vidutinio dydžio morka,
šakelė žiedinio kopūsto,
pusė vidutinio dydžio obuolio.
Paruošimas:
Mėsytę
įdėkite į puodą su verdančiu vandeniu virti. Mėsytei pavirus 5 min.,
vandenį galite nupilti ir užpilti naujo vandens, arba nugriebkite
vandens paviršiuje susidarančias putas (jei jų atsirastų). Triušiena ant
silpnos ugnies virs apie 45 min., tad neskubėdamos pasiruoškite kitame puode virti daržoves. Sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu supjaustytą bulvę, morką ir
lėtai uždengę puodą pavirkite apie 15 min. Tada įdėkite žiedinio kopūsto
šakelę ir dar pavirkite apie 10 min. Baigus virti, įtarkuokite
burokine tarka obuoliuko, prieš tai išėmus šerdį ir nulupus žievę
(tyrelė įgaus saldžiarūščio skonio) ir luktelėję minutę kitą, viską
kartu (mėsytę ir daržoves) sutrinkite smulkintuvu. Tyrelę paskaninkite mamos pienuku, pieno mišiniu (kad tyrelė būtų
skystesnė) ar vandeniu, kuriame virė daržovės (ne mėsa). Taip pat
paskaninimui tinka sviestukas ir aliejus.
Šaltinis:
http://www.mazylioreceptai.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=196&Itemid=56