Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Kūdikis > Maitinimas > Troškiniai ir sriubos nuo 10-11 mėn.
Dalintis

Vištienos sriuba su pomidorais

Ingredientai:

gabalėlis vištienos krūtinėlės (apie 60-70 g.), išverdamas atskirai.
saujelė ryžių,
nedidelis pomidoras,
keli griežinėliai poro.
 
Paruošimas:
Išvirkite gabalėlį vištienos (atskirai nuo kitų produktų). Į verdantį vandenį (apie 2 stiklines) kitame puode įberkite perplautus ryžius ir ant silpnos ugnies pavirkite apie 10 min. Tuomet įdėkite keletą griežinėlių poro, gabalėliais supjaustytą pomidorą (be odelės, kurią nulupsite paprasčiau jį 15 sekundžių įmerkę į verdantį, o po to - į šaltą vandenį), įberkitę trupinėlį druskos ir dar pavirkite apie 10 min. Tuomet viską (kartu su vištiena) sutrinkite smulkintuvu, kiek ūgtelėjusiam mažyliui pakaks sutrinti mėsytę. Apibarstykite žalumynais, ir - Skanaus!
  
Pastaba: žinoma, geriau šiai sriubytei virti palaukti pomidorų sezono LT:)
 
 

Lašiša su morkom ir žirniais

Ingredientai:img 1069_4

1 maža bulvė,
1 vidutinė morka,
100 gr lašišos filė be kaulų, be odelės, supjaustyta mažais kubeliais,
2 šaukštai šaldytų žirnių (arba šviežių)
45 gr. lydyto tarkuoto sūrio.
 
Paruošimas:
 
Į verdantį vadenį (apytiksliai stiklinę) sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą bulvę ir morką, užvirus vandeniui - pavirkite 7-8 minutes arba kol daržovės šiek tiek suminkštės. Įdėkite lašišą ir žirnius. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes, kol žuvis pradės lengvai "sluoksniuotis" ir daržovės bus minkštos. Užgesinkite ugnį ir sudėkite tarkuotą surį. Susmulkinkite smulkintuve, vyresniems vaikučiams pasmulkinkite šakute. Patiekalas tinkamas šaldymui kameroje.
 
Skanaus, Mažyliai!
 

Sultingas vištienos troškinukas

vistienos troskinukasIngredientai:

vištienos kulšelė arba gabalėlis vištienos krūtinėlės,
vidutinio dydžio morka,
vidutinio dydžio obuolys,
truputis sviesto,
griežinėlis svogūno (galima ir nedėti).
 
Paruošimas:
Puode išlydykite truputį sviesto ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir porą min. patroškinkite. Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą vištieną (jei tai kulšelė, prieš tai, žinoma, nuimkite odelę ir nuimkitę mėsytę nuo kaulo) ir truputį patroškinkite ant silpnos ugnies. Tuomet sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą morką, po 2-3 min. troškinimo sudėkite gabalėliais supjaustytą obuolį (prieš tai nupjovę žievę, išpjovę sėklalizdžius) ir užpilkite nepilną stiklinę virinto vandens (kad tik apsemtų) ir įdėkit trupinėlį druskos. Leiskite užvirti ir tuomet ant silpnos ugnies viską troškinkite apie 15 min. Kai visa baigs troškintis, likusį vandenuką galite nupilti, ir pagal mažylio amžių sutrinkite blenderiu (skystumo troškinukui suteiks išsitroškinę obuoliukai), kad gautųsi vientisa tyrelė, o jeigu mažylis jau moka kramtyti - tai užteks troškinuką ir kiek suturinti šakute. Galima į troškinuką įdėti ir išvirtų ryžių.
 

Daržovių tyrelės su žuvyte

Tyrelė su žuvyte "menkės filė+bulvė+morka+cukinija+žiedinis kopūstas" (nuo 10-11 mėn.)

 
Ingredientai:
gabalėlis menkės filė (tinka ir šaldyta, tik prieš gaminant būtina lėtai atšildyti).
vidutinio dydžio bulvė,
vidutinio dydžio morka,
riekelė cukinijos ,
sauja žiedinio kopūsto šakelių (atskirtų nuo stiebo),
  
Paruošimas: 
Supjaustykite gabalėliais bulvę, morką, sudėkite į puodą su vandeniu virti ir ant daržovių uždėkite žuvies filė gabalėlį (nepripilkite daug vandens - geriau, kad žuvis virtų garuose). Uždengę puodą lėtai virkite apie 10 min. Tada išėmę žuvies gabalėlį, ant bulvių ir morkų sudėkite griežinėliais supjaustytą cukiniją, susmulkintą žiedinį kopūstą ir ant viršaus vėl uždėkite žuvies gabalėlį (kita puse) ir dar pavirkite apie 15 min. Išėmę žuvies gabalėlį, peiliu ir šakute ją suplėšykite į smulkius gabalėlius, tuo pačiu išrinkdami visas ašakas. Tuomet viską sutrinkite smulkintuvu į vientisą tyrelę. Galite paskaninti sviestuku, mamos pienuku, pieno mišiniu ar aliejumi.
 
Tyrelė su žuvyte "jūros lydekos filė+bulvė+žirneliai+kukurūzai" (nuo 10-11 mėn.)
 
Ingredientai: zuvyte
gabalėlis jūros lydekos filė (tinka ir šaldyta, tik prieš gaminant būtina lėtai atšildyti),
vidutinio dydžio bulvė,
sauja žirnelių  (tinka šaldyti),
sauja kukurūzų (tinka šaldyti),
keli griežinėliai poro. 
 
Paruošimas: 
Supjaustykite gabalėliais nuskustą bulvę, sudėkite į puodą žirnelius, kukurūzus, keletą poro griežinėlių ir ant daržovių uždėkite žuvies filė gabalėlį (nepripilkite daug vandens - geriau, kad žuvis virtų garuose). Uždengę puodą lėtai virkite apie 20-25 min. Išėmę žuvies gabalėlį, peiliu ir šakute ją suplėšykite į smulkius gabalėlius, tuo pačiu išrinkdami visas ašakas. Tuomet viską sutrinkite smulkintuvu į vientisą tyrelę. Galite paskaninti sviestuku, mamos pienuku, pieno mišiniu ar aliejumi.
 
Šaltinis:
 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą