Kvietiniai miltai 210 g
Cukrus 85 g
Kepimo milteliai 10 g
Druska 3 g
Apelsinų sultys (iš šviežių apelsinų) 150 ml arba 4 dideli apelsinai
Augalinis aliejus 65 ml
8 kiaušiniai (nedideli)
Apelsinų žievelė (1 apelsino)
Vaniliniai ledai
Juodas šokoladas
Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių temperatūros. Ištepame
formeles riebalais.
Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius,
apelsinų žievelę ir druską, gerai išmaišome. Kitame dubenyje sumaišome
kiaušinius, apelsinų sultis, aliejų. Supilame skystą masę į sausus produktus ir
viską gerai išmaišome, kol masė taps lipni.
Pripilame į kiekvieną kepimui paruoštą indelį 2/3 masės ir
kepame apie 20-25 minutes. Pabaigoje patikriname su dantų krapštuku, ar
keksiukai iškepę. Jei pagaliuko galas dar šlapias, reiktų dar pakepti apie 2-5
minutes.
Atvėsiname ir patiekiame su ledais, sumaišytais su tarkuotu
arba traiškytu šokoladu. Skanaus.
|