Sutirštintas karamelinis pienas „Rududu“, 400 g
Sviestas, 125 g
Sausainiai „Gaidelis“, 360 g
Bertoletijų riešutai, 100 g
Migdolų riešutai, 200 g
Džiovinti abrikosai, 200 g
Vanilės esencija, 2 lašai
Išlydykite sviestą, į jį sudėkite sutirštintą karamelinį pieną ir kaitinkite nuolat maišydami, kol masė taps vientisa.
Sausainius sulaužykite į 4 dalis. Bertoletijų riešutus, migdolus ir abrikosus nuplaukite ir nusausinkite. Sausainius, riešutus, abrikosus sudėkite į šiek tiek atvėsintą karamelinę masę, įlašinkite vanilės esencijos ir gerai išmaišykite, bet stenkitės nesulaužyti sausainių.
Pailgą indą išklokite maistine plėvele, į ją sudėkite tinginio masę, išlyginkite paviršių, užklokite plėvele ir paspauskite delnu. Tinginį statykite į šaldytuvą maždaug 8 valandoms, kad gerai sustingtų ir susigulėtų. Skanaus.
|