Lietuviški obuoliai 6 vnt.
Greipfrutas 1 vnt.
Cukrus 6 šaukštai
Greipfruto tarkuota žievelė ½ arb.šaukšt.
Kvapieji pipirai 4 vnt.
Gvazdikėliai 4 vnt.
Kardamonas 5 vnt.
Vaniliniai ledai 300 g
Sviestas 100 g
Labai plonai nutarkuokite greipfruto žievelę ir išspauskite jo sultis. Obuolius nulupkite, bet palikite kotelius.
Kvapiuosius pipirus, gvazdikėlius, kardamonus sutrinkite grūstuvėje arba sumalkite kavamale ir sumaišykite su cukrumi ir tarkuota greipfruto žievele.
Sviestą pašildykite ir ištepkite juo obuolius. Tada obuolius gerai apvoliokite cukruje su prieskoniais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sudėkite obuolius ant skardos ir statykite kepti 10 minučių, kol paskrus.
Tada obuolius ištraukite ir užpilkite ant jų greipfrutų sulčių, taip pat galite aplieti šlakeliu brendžio arba konjako. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 laipsnių ir grąžinkite obuolius kepti dar 10 minučių.
Obuolius patiekite karštus su vaniliniais ledais. Ledus apliekite saldžiu skysčiu, kuris susidarė skardoje kepant obuolius. Desertą galite papuošti greipfruto skiltele. Skanaus.
|