Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Desertai > Klasikiniai eklerai su plikytu vaniliniu kremu
Dalintis

Eklerams reikės:

  • 100 ml pieno
  • 100 ml vandens
  • 20 g cukraus
  • 90 g sviesto
  • 120 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos

Į prikaistuvį supilti pieną, vandenį, įdėti sviestą ir  suberti cukrų bei žiupsnelį druskos. Įjungti kaitrą, maišyti bei kaitinti, iki sviestas ištirps ir viskas užvirs. Tada nukelti nuo kaitros ir po truputi suberti miltus bei nuolat maišyti iki masė sušoks į gumulą. Prikaistuvį vėl pastatyti ant kaitros ir nuolat maišyti, kol išgaruos drėgmė bei liks vientisa blizgi masė. Gautą tešlą įdėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius bei nuolat maišyti iki vientisos, tamprios ir blizgios masės. Tada sudėti ją į konditerinį maišelį su 12 mm žvaigždutės formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti eklerus – maždaug 10 cm ilgio juosteles. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių su kaitinimo iš apačios rėžimu.

Iškepusius eklerus atvėsinti ir padaryti jų apatinės dalies galuose po skylutę.

Prikaistuvyje užvirti pieną.

Dubenyje sumaišyti birius produktus: cukrų, kukurūzų krakmolą ir žiupsnelį druskos. Sudėti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tada įdėti vanilės ankšties sėklytes ir vėl gerai išmaišyti. Į gautą masę po truputį supilti užvirusį pieną ir nuolat maišyti šluotele. Gautą masę perdėti atgal į prikaistuvį ir kaitinti ant silpnos kaitros bei nuolat maišyti, kol gausis blizgi kreminė masė. Kai pradės garuoti, nukelti nuo kaitros ir perdėti į vėsų indą. Įdėti sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir pripildyti juo eklerus iš abiejų pusių pro skylutes.

Prieš patiekiant leisti 10 minučių pastovėti.

Skanaus!

Asta Brazaitienė

Laida „Gardu Gardu“ per TV3!

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą