
Kiaušiniai 5 vnt
Cukrus 200 g
Medus natūralus 400 g
Sviestas (skardai sutepti)
Grietinė 110 g
Trintų prieskonių mišinys 2 arb. šaukšteliai
Soda arba kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis
Miltai kvietiniai 500 g
Prieskonių mišinys
Cinamonas 30 g
Kvapieji pipirai 30 g
Gvazdikėliai 20 g
Kardamonas 5 g
Muskatas 5 g
Apelsinų žievelė 14 g
Imbieras šviežias arba maltas sausas 10 g
Atskiriame baltymus nuo trynių. Trynius suplakame su cukrumi.
Pakaitiname medų ir atvėsiname. Pilame į trynių-cukraus masę ir gerai išmaišome. Supilame iki miltelių sutrintus prieskonius. Juos sutrinti galite kavamale. Dabar galima sudėti grietinę ir gerai išsukti masę, kad taptų puri ir gautų daug oro.
Miltus persijojame ir sumaišome su soda. Beriame į trynius ir gerai išmaišome. Suplakame baltymus iki standžių putų. Taip pat sudedame į tešlą ir išmaišome.
Įkaitiname orkaitę iki 150 – 160 laipsnių. Ištepame kepimo skardą sviestu. Pilame tešlą ir dedame kepti. Kepame apie 40-50 minučių.
Iškepusį meduolį paliekame atvėsti. Vėliau supjaustome ir pabarstome cukraus pudra.Skanaus.