Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Desertai > Morenginis vyniotinis su grietinėle
Dalintis

Pasakiško skonio vyniotinis su grietinėle ir morengu... Vyniotinis labai panašus į parduotuvėse esantį vyniotinį "Rojus". Daug kartų jį kepiau, bet nespėdavau nufotografuoti :)) Šį kartą pavyko, tad receptu dalinuosi ir su Jumis. Ačiū Mildai, iš kurios jį gavau.


Pagrindas

Tešlai:

4 kiaušinio tryniai
75 gr. sviesto
140 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
100 gr. cukraus

Morengui:

4 kiaušinio baltymai
200 gr. cukraus

Įdaras

400 gr. plakamosios grietinėlės
cukraus pagal skonį

Gaminame pagrindą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną dedame trynius ir gerai išmaišome. Suberiame miltus, kepimo miltelius, viską išmaišome - gausime minkštą limpančią tešlą. Tokia ir turi būti. Tiesiame į skardą kepimo popierių ir ant jo šaukštu arba mentele plonu sluoksniu (per visą skardą - manosios išmatavimai 32 x 35 cm.) paskirstome tešlą.

Iki standumo išplakame baltymus su cukrumi ir užtepame juos ant tešlos. Visa tai kepame 175 C orkaitėje apie 20 min.

Įdarui suplakame grietinėlę. Cukraus dedame pagal skonį, bet pagrindas gana saldus, todėl daug cukraus į grietinėlę nededu. Galima įdėti konservuotų vaisų - ananasų, mandarinų ar kt. Pirktinis "Rojus" buna su mandarinais.

Kai iškepa pagrindas, išimame jį, truputį atvėsiname ir apverčiame, kad tešlinė pusė būtų viršuje. Dar ant šilto pagrindo paskirstome grietinėlę ir labai atsargiai suvyniojame į vyniotinį. Neišsigąskite - tešla labai trapi, dažnai lūžta. Jei sulūžta, vyniotinį reikia standžiai įvynioti į kepimo popierių ir dėti į šaldytuvą - kai sustings, jis taps kietas. Skanaus!


Šaltinis:

http://aj-receptai.blogspot.com/2009/11/vyniotinis-rojus.html

 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą