Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Susitikime virtuvėje > Desertai > Obuolių pyragas
Dalintis

Tešlos pagrindas:                 
Sviestas 170 g
Kvietiniai miltai 275 g
Cukraus pudra 100 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Brendis 50 ml
                     
Obuolių įdaras:                    
Obuoliai (rūgštesni lietuviški) 6 vnt.
Citrinų sultys 30 ml
Cukrus 50 g
Cinamonas 1/2 arbatinio šaukštelio
Vanilinis cukrus (obuoliams) 1 arbatinis šaukštelis
Gvazdikėliai (malti) 2 vnt.
Abrikosų džemas 150 g
Migdolų įdaras:
Migdolų drožlės 100 g
Citrinų žievelė 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 40 g
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Trinkite tarp delnų, kol pasidarys tešlos trupiniai. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite cukraus pudrą, supilkite brendį ir gerai išminkykite tešlą.Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite porai valandų šaldytuve.
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite stambokomis riekelėmis (1 obuolį dalinkite į 8 riekeles). Obuolių riekeles sudėkite į dubenį, apibarstykite maltais gvazdikėliais, cinamonu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, apšlakstykite  citrinų sultimis, pamaišykite ir palikite pastovėti.
Migdolų drožles truputį patraiškykite ir sumaišykite su citrinų žievelėmis ir vaniliniu cukrumi.
Traukite tešlą iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite blyną, šiek tiek didesnį nei Jūsų kepimo forma. Klokite tešlą į sviestu  pateptą kepimo skardą, kad krašteliai truputį užsilenktų. Tešlą subadykite šakute.
Ant tešlos paskirstykite migdolų įdarą, gražiai išdėliokite obuolius ir kiškite į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių. Pyragą kepkite apie 35 minutes, kol obuoliai suminkštės ir gražiai apskrus.
Kai pyragas iškeps, pašildykite abrikosų džemą ir šepetuku plonu sluoksniu užtepkite ant obuolių. Atvėsinkite ir ragaukite. Skanaus.
Daugiau receptų: http://receptai.iki.lt/

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą