Tešlos pagrindas:
Sviestas 170 g
Kvietiniai miltai 275 g
Cukraus pudra 100 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Brendis 50 ml
Obuolių įdaras:
Obuoliai (rūgštesni lietuviški) 6 vnt.
Citrinų sultys 30 ml
Cukrus 50 g
Cinamonas 1/2 arbatinio šaukštelio
Vanilinis cukrus (obuoliams) 1 arbatinis šaukštelis
Gvazdikėliai (malti) 2 vnt.
Abrikosų džemas 150 g
Migdolų įdaras:
Migdolų drožlės 100 g
Citrinų žievelė 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 40 g
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Trinkite tarp delnų, kol pasidarys tešlos trupiniai. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite cukraus pudrą, supilkite brendį ir gerai išminkykite tešlą.Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite porai valandų šaldytuve.
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite stambokomis riekelėmis (1 obuolį dalinkite į 8 riekeles). Obuolių riekeles sudėkite į dubenį, apibarstykite maltais gvazdikėliais, cinamonu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, apšlakstykite citrinų sultimis, pamaišykite ir palikite pastovėti.
Migdolų drožles truputį patraiškykite ir sumaišykite su citrinų žievelėmis ir vaniliniu cukrumi.
Traukite tešlą iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite blyną, šiek tiek didesnį nei Jūsų kepimo forma. Klokite tešlą į sviestu pateptą kepimo skardą, kad krašteliai truputį užsilenktų. Tešlą subadykite šakute.
Ant tešlos paskirstykite migdolų įdarą, gražiai išdėliokite obuolius ir kiškite į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių. Pyragą kepkite apie 35 minutes, kol obuoliai suminkštės ir gražiai apskrus.
Kai pyragas iškeps, pašildykite abrikosų džemą ir šepetuku plonu sluoksniu užtepkite ant obuolių. Atvėsinkite ir ragaukite. Skanaus.
|