Bananai 1 vnt.
Sviestas 150 g
Manų kruopos 125 g
Cukrus 100 g
Pienas 500 ml
Šafranas (milteliai) žiupsnelis
Tarkuotas muskatas žiupsnelis
Razinos 1 arb. šaukštelis
Kardamonas maltas žiupsnelis
Migdolų drožlės 2 arb. šaukštelis
Uogos arba vaisiai (papuošimui)
Mažame puode išlydome sviestą ir atvėsinę nupilame tiek, kad dugne liktų baltas skystis. Sviestą pilame į keptuvę ir sudedame manus. Nuolat maišydami kepiname, kol apskrus, tada beriame cukrų ir vėl kaitiname, kol masė taps karamelinė.
Supjaustome bananą ir sutriname jį šakute.
Į mažą puodą pilame pieną, beriame žiupsnelį prieskonių ir sudedame razinas. Pakaitiname, bet neužverdame.
Trintus bananus sudedame į manų karamelę ir tuo pačiu supilame pieną. Nuolat maišydami verdame, kol sutirštės.
Kitoje keptuvėje arba tiesiog orkaitėje (be vėjelio) kepame migdolus, kol apskrus.
Kai mūsų a‘la manų košė sutirštėjo, dedame į mažus keramikinius indelius ir apibarstome migdolais.
Šis desertas skanus su šviežiomis braškėmis, bananais ar kitais vaisiais ir uogomis. Galima tiesiog tepti ant paskrudintos duonos. Indai rekomenduoja valgyti šiltą. Skanaus.
|