
Tešla:
Kvietiniai miltai 300 g
Cukraus 200 g
Margarinas 200 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Migdolai 40 vnt.
Sezamų sėklos 70 g
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, minkštu margarinu ir cukrumi. Labai svarbu, kad cukraus kruopelės neištirptų, kol maišysit.
Iš tešlos padarykite maždaug 3 cm skersmens cilindrą ir apvoliokite jį sezamų sėklomis. Tada supjaustykite cilindrą 7 mm storio plokštelėmis.
Tešlos plokšteles dėkite ant kepimo skardos ir negiliai įspauskite po migdolą į kiekvieną plokštelę. Kepimo skardą kiškite į 200-220 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Sausainius atvėsinkite ir ragaukite.
Skanaus.